Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Prima masina

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Selep
    replied
    Originally posted by ascomp View Post
    Singura chestie OK este sa il imbraci in piele (perforata sau nu), sunt firme specializate care fac asta pentru vreo 200 lei.

    La mine la Alba ca zapada am poze si relatari despre batatorul acustic pus de mine. E de Clio nu e mare branza insa tot e ceva. Reduce vibratile.
    Ms de sfat, o sa caut sa vad prin Cluj ceva firma, poate imbrac si schimbatorul.

    Legat de batator, o sa citesc thread-ul sa vad cat de complicata e treaba. Din cate am inteles are o pozitie anume unde trebuie montat.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Depinde din ce motive a sarit vopseaua. Daca da o piatra in vopsea normal ca sare, ramane urma ca e vopsea nu vesta antiglont. Daca e noua se poate repara in garantie. Sau de unde sti ca nu a avut o mica reparatie acolo, gen chituire, si a fost prost facuta?

    Acuma ca sa zicem ca masinile Audi sunt vopsite prost... Pe bune?

    Eu am zis ca vopseaua e OK pe Dacia ( cel putin albul ) insa tabla e cam subtire.

    Ca sa fie bine zic atunci ca Dacia nu e masina ieftina ci scumpa iar alte marci de masini nu sunt minunate ci de kkt. :-)

    Am vandut fosta masina dupa 11 ani (307) si aveti cuvantul meu ca pe caroserie nu avea 1 mm de rugina. Nu am mai vazut asa ceva...
    Last edited by ascomp; 27 April 2017, 12:18.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Știu că posesorii de Sandero s-au mai plâns că vopseaua este moale. Mai sare de la pietricele. Iar ascomp spune că Dacia nu-i mașină scumpă și că altele sunt minunate. Deh, ce să mai zici.... trebuie și proprietarul care a dat peste un sfert de sută de mii de € să se simtă împăcat. Am citit o opinie pe un forum (dar nu știu dacă este adevărat) că noile vopsele de pe mașini sunt eco pentru a lăsa mai puține reziduuri la casare, deci mai puțin rezistente ca cele de acum 10 ani.

    În parcarea clădirii unde am serviciul trona imperial un Audi Q3 quattro (crossover), probabil 35000 € nou. Mașina cred că este aproape nouă, nu i-aș da un an, interior piele. Vopseaua este sărită foarte recent, ultimele zile, pe o suprafață de 1 cmp (în dreapta pozei).
    Last edited by gecmc94; 27 April 2017, 12:04.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Cat priveste husa de volan. Am avut si eu insa am renuntat rapid pentru ca e chici, nu imi place cum arata. Singura chestie OK este sa il imbraci in piele (perforata sau nu), sunt firme specializate care fac asta pentru vreo 200 lei.

    La mine la Alba ca zapada am poze si relatari despre batatorul acustic pus de mine. E de Clio nu e mare branza insa tot e ceva. Reduce vibratile.

    Leave a comment:


  • Selep
    replied
    Ieri mi-am cumparat o husa pentru volan. Inca nu m-am decis daca imi place sau nu. Ideea e ca imi place cum se simte volanul mai gros si am priza mai buna, dar estetic parca e prea gros si nu stiu daca arata bine. Atasez si o poza cu husa.

    Apoi am facut un drum de 82 km dus intors. La dus am fost 4 persoane si niste bagaje dar din pacate am uitat sa resetez CB-ul si nu am monitorizat exact dar la intoarcere am fost singur in masina si fara bagaje si am resetat sa vad ce iese. Am mers cativa km si pe austostrada unde am dus-o la 160km/h dar parca mi-a fost frica sa o las sa mai urce pentru ca simteam foarte tare vantul cum misca masina, mai ales cand treceam pe langa un tir.
    Ce am observat e ca la 4000 de ture motorul suna tare si destul de urat si sunetul tine pana pe la aproximativ 4500 de ture. Dupa, sunetul incepe sa se "aseze" si parca se aude mai fin, mult mai ok. Ma gandesc ca daca ii pun un batator acustic (despre care inca nu stiu mare lucru), ar rezolva cat de cat sunetul de la 4000 de ture.

    Ca si concluzie la acel drum de 82km:
    -consum 5.9
    -4.8 L de benzina consumati
    -viteza medie 60.1
    Probabil daca nu as fi mers cu acea viteza pe autostrada si as fi mers cu maxim 120-130, consumul ar fi fost mai ok.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Barba
    replied
    Posibil sa fie de la boxe, dar cum se aude in afara masinii? Are usile inchise si se aude tare de tot, nu pare sa vina de la boxele de interior... are si alte boxe in acest scop?

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Originally posted by Barba View Post
    Nu sunt genul care se omoara pentru sunetul masinii, foarte prost sa nu sune, in rest sa ma duca. Tempomat la 80 si consum de 4,4, e super ok (cel mai probabil pe autostrada nu o sa pot merge asa, dar numai 1x, 2x pe an merg acolo).
    Am incercat functia ECO, pe langa ca nu simti in pedala reactia motorului, pe deasupra este si foarte periculos. Am intrat in depasirea unui camion, abia am reusit. Eu pot conduce ECO fara electronica... m-a invatat nevoia.
    Totusi nu-mi dau seama ce face individul asta cu telefonul... sau de unde vine sunetul "tunat" al dusterului.
    https://www.youtube.com/watch?v=SQNZ2AgocbE
    Posibil ca sunetul sa fie de la boxe. Asa cum au variantele GT (GTI) de la Peugeot, VW, Seat etc. Se aude sunet de evacuare dar e de la boxe. Iar telefonul se conecteaza prin bluetooth cu sistemul audio al masinii.

    LZ parts e o firma de tuning Dacia din Germania.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Da ECO slăbește puțin puterea la benzină....
    Last edited by gecmc94; 26 April 2017, 17:17.

    Leave a comment:


  • Barba
    replied
    Nu sunt genul care se omoara pentru sunetul masinii, foarte prost sa nu sune, in rest sa ma duca. Tempomat la 80 si consum de 4,4, e super ok (cel mai probabil pe autostrada nu o sa pot merge asa, dar numai 1x, 2x pe an merg acolo).
    Am incercat functia ECO, pe langa ca nu simti in pedala reactia motorului, pe deasupra este si foarte periculos. Am intrat in depasirea unui camion, abia am reusit. Eu pot conduce ECO fara electronica... m-a invatat nevoia.
    Totusi nu-mi dau seama ce face individul asta cu telefonul... sau de unde vine sunetul "tunat" al dusterului.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Insa nu se compara (sunetul) cu un motor turbo-diesel puternic, de multi CP la care apes pedala la fund, adica dai un Kickdown. :-)

    Zgomot care la randul lui nu se compara cu cel facut de un Aston Martin sau un Ferrari.
    :-)

    La 1.2 benzina ca sa ai ceva putere ca sa depaseste ceva mai important trebuie sa ai peste 3000. 4000 turatia, face ca dracu, intorc oamenii capul pe strada :-) pe bune

    Leave a comment:


  • Barba
    replied
    In cea ce priveste postul lui gecmc94, as mentiona ca acest forum este in romaneste, si nu in chineza . Pe de alta parte apreciem si multumim efortul depus.

    Schimb de ulei. Intotdeauna am observat ca se reduce zgomotul la motor dupa schimb de ulei, nu numai la dacia... dar care dispare dupa cateva sute de km, si revine la normal, asa ca nu stiu ce sa zic.

    Rasnita: chiar nu am auzit nici un 1.2 cum suna, acum un an am fost la Skoda, ma tenta o Fabia, dar am fugit cand am auzit cum suna motorul... acel motor chiar facea ca o masina de cusut, fara exagerare. 0.9 Tce mi-a placut la primul auz, este chiar silentios, adevarat, inca n-am fost peste 4k ture.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    din My ride, Alba ca zapada si 75 pitici:-)

    "I-am schimbat azi uleiul.

    Elf Evolution 900SXR 5W-30 - 95 lei, filtru ulei 25 lei, manopera la mos (25 lei + 5 lei bacsis). Era sa uit, si saiba cupru de la buson 5 lei.

    S-a redus mult zgomotul motorului cu uleiul asta, inainte aveam Dacia Oil, deci daca vreti zgomot mai mic de la motorul rasnitei bagati ulei mai bun.

    Are 18 mii km in aproape 4 ani, putin, insa e folosita ca a 2-a masina mai mult local, a vazut Ungaria numai de 2 ori."

    Leave a comment:


  • Selep
    replied
    Ce am mai observat dupa revizie dar am asteptat sa fac ceva km ca sa ma asigur e faptul ca motorul e mai silentios de cand am schimbat uleiul cu ELF. Cu uleiul celalalt motorul incepea sa urle de la 3000 de ture. Acuma suna bine la 3000-3500 de ture, imi place.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Uite un video despre curentul consumat la electromotorul de la pornire:

    - curentul consumat în repaus 3 A
    - curentul consumat la pornire 100 A (lucru pe care îl și scrie în manualul testerului din video Ferret 40, pentru motoarele de cca 1.5 l)

    Presupunem timpul de start 2 s (o avea și electromotorul un timp pentru a ajunge la rpm suficient). Deci la fiecare start-stop se pierd 200 A. Bateria era pe la 12.5 V * 200 As = 2500 Ws. Și a scăzut la 12.3 după.

    Alternatorul are apoi 14.5 V, deci puterea pe care el o poate livra bateriei este de (14.5 - 12.3) * 1.5..2 A.

    Curentul acceptat de baterie când se află în zona de 80% încărcare este o aproximare. Ar putea fi greșită. Se bazează pe a doua fază de încărcare, de top-up (topping charge). Încărcătorul de acasă este încet și el ar încărca bateria cu 0.5 A în această fază. Dar suspectez că aici este ceva mai mult curent. Curentul care poate intra în baterie depinde de diferența de tensiune, chiar dacă pe alternatorul Bosch din Sandero scrie 64A-100A și chiar nu știu cât să pun. Am folosit 2 A, fiind o cifră vehiculată pe net. Dar trebuie luată ca foarte aproximativă, pentru o baterie aflată în zona de cca 90% de încărcare.

    Deci puterea este de = 4.4 W. Timpul necesar să recuperăm cei 2500 Ws pierduți pe un start-stop este 2500 Ws / putere dată de alternator = 600..700 sec ~= 10-12 min. Evident că bateria, pe măsură ce se va apropia de 100%, va cere mai puțin curent... procesul nu este liniar. Probabil că variază între 10 și 20 de minute pentru a ajunge în faza de 100% încărcare. Asta pentru sistemul clasic fără baterie start-stop și cu baterie clasică cu plumb. Părerile sunt împărțite despre cifrele de mai sus. Sper să fie adevărate.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Acuma tehnic vorbind, inginereste, va dati seama ca un motor care se va opri si porni de mult mai multe ori ca un motor clasic va face o uzura mai mare la anumite piese in miscare si pe fond se va strica mai repede. Si daca trebuie reparat sau schimbat piese va fi un impact asupra mediului deci nu stiu cum va fi cu bilantul de mediu ce se castiga cu adevarat. La fel si cu masinile electrice, masini electrice cu sute de kg de acumulatori ( care se fac cu o thenologie toxica pt mediu) si care merg numai 2, 3 sute de km.

    Leave a comment:

Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
Politica de Securitate Google