Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Prima masina

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ascomp
    replied
    Toti avem de invatat nimeni nu e perfect.

    Insa sa mergi pe linia continua cativa metri e mult mai putin grav decat sa faci stanga fara sa te asiguri temeinic sau sa circuli baut sau cu o masina proasta din pdv tehnic.

    Parerea mea.

    Eu de multe ori cand conduc si vine un TIR, camion din sens opus imi pun problema: ce as face daca asta ar intra pe banda mea ( pana, adormit la volan etc)?
    As face dreapta pe camp ( daca se poate) fara sa ezit o miime de secunda, o ciocnire cu un TIR e moarte sigura.

    Leave a comment:


  • Crs. Sandel
    replied
    Am gresit, recunosc. Cand gresesc, indiferent de situatie, recunosc. Asa am constientizat pe moment, am vazut ca urmeaza linie discontinua in 5 metri, m-am bagat. Buba a fost ca trecusem de linia discontinua si am intrat la sfarsitul depasirii pe linie continua. E imposibil ca cei care se dau "soferi" sa nu fi gresit in stilul meu "de mafiot". Atat timp cat nu am obiceiul acesta, consider ca sunt un sofer bun, care mai are de invatat si care isi vede de drumul lui, fara a-i incurca pe ceilalti.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    CRS. Sandel: depasire pe linie continua - "Și de ce te denunți că ai încălcat legea ca ultimul mafiot? " :-) cum zice cineva cateva posturi mai sus.

    Eu sunt satul de oameni care nu stiu sa conduca, care nu au reflexe si obiceiuri de conducator auto.
    Duminica in Otelul Rosu, cu farurile aprinse am inceput sa il depasesc pe unu, am si claxonat inainte ca mi se parea dubios tipul. Cand am ajuns in dreptul lui a inceput sa faca si el stanga. Am iesit un pic pe marginea drumului ce sa fac ...
    M-am saturat de oameni care schimba directia fara sa se asigure. Sau pe cati ii vad ca depasesc in curbe fara nici o vizilibitate la risc, alba-neagra cu viata lor. Se circula foarte rau in Romania.
    Iar in Ungaria f bine. Tot soferii merg incet si cu grija. Nu am inteles de ce merg asa incet in ungaria pana nu m-a luat radarul acolo. A venit amenda acasa in Romania dupa numai vreo 4 zile. "numai" 4 milioane in banii nostrii.
    Deasemnea tot duminica 3 masini au accelerat cat au putut cand ii depaseam ca sa imi arate ei, noroc ca eram cu masina cealalta care are putere.

    Leave a comment:


  • Crs. Sandel
    replied
    Apoi si cu depasirile astea...era sa o comit maxim in weekend.
    Masina din semnatura, 4 persoane si bagaje multe si grele. Stiam drumul, stiam ca urmeaza linie discontinua, in fata mea, un camion. Ma asigur, incep depasirea pe linie continua, apoi urmeaza discontinua. In fata camionului, inca 4 masini. Intre 3 dintre ele, ciuciu spatiu pentru repliere. Continui depasirea, o depasesc si pe a patra, insa deja eram pe linie continua. Din fata, venea masina la vreo 80-90 metri. Noroc ca am avut spatiu mic si ingust pt repliere intre a cincea si a patra masina (cred ca a franat si camionul din spatele meu). Depasisem 2 camioane si 2 masini mici. Pasagerul din dreapta a strans de scaun cu ambele maini, pe mine ma luase putin tremuriciul...
    Am si eu partea mea de vina, recunosc, si sunt foarte rare momentele cand incep depasirea pe linie continua, dar si ceilalti participanti la trafic au partea lor de vina: lipsa spatiului pentru repliere...asa ca mare atentie. Valabil si pt mine, dar si pt cei care citesc pe aici.

    Scuze pt off, dar citind posturile voastre, am considerat ca tre' sa impartasesc si eu greseala mea

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Selep, sunt 100% de acord cu ce ai scris. Referitor la depășiri, sper că ai observat că puțini șoferi respectă legislația rutieră. Poate o să preferi să asculți sfatul unor profesioniști în ale șofatului și care, referitor la condusul preventiv, spun asta (nu sunt eu acela ci doar citez): "nu fă depășiri la aspirație". Lasă-ți loc în față de cam 10 m și de acolo te asiguri și respectiv te lansezi jumătate pe cealaltă bandă. Ai numai avantaje procedând în felul acesta:

    - șoferul din față te vede mai bine
    - tu vezi mai bine traficul din față
    - te poți apăra de o eventuală frânare obligată de trafic a celui din față
    - poți anticipa oprirea accelerației a celui din față (legea spune că atunci când ești depășit ții viteza constantă) care, pentru tine, va părea a fi o frână dar fără aprinderea stopurilor pentru că omul nu a călcat frâna; este simplu: să spunem că tu accelerezi cu 5 m/s2 iar el cu 3 m/s2; te observă și ridică puțin piciorul de pe accelerație gândind "hai să îl las să mă depășească și să nu mai măresc viteza"; accelerația lui scade la 0 m/s2, viteza rămâne constantă; ție, din spate, ți se va părea că el a călcat frâna dar nu este așa, oricum vei resimți din plin cei 5 m/s2 în plus și poate te vei înfige în spatele lui
    - faptul că te lansezi din spate dar ții încă roțile din dreapta pe banda ta îl face pe cel din spate să nu se bage imediat în locul tău
    - lansarea din spate îți dă și un loc de siguranță în care să te retragi dacă ceva nu merge bine

    Singurul posibil dezavantaj este că nătărăul din spate ar putea considera "iată un loc în față, mă bag". Pentru a îi spune ce vrei să faci, dacă este om și nu brută, pui semnalul stânga și apoi începi crearea spațiului din față și ții semnalizarea cât trebuie, pe toată durata manevrei. Dacă se bagă, asta este, doar moartea îl mai poate învăța să conducă pe altă lume. Tu doar trebuie să te ferești de gunoaie ca el/ea.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    e mai de depasit cu motorul de 1.2 benzina. Poate la turatii mari in zgomote puternice :-)

    Leave a comment:


  • Selep
    replied
    Hai sa mai intervin si eu cu experienta mea "vasta" de 16.300 km.

    Satele din nordul tarii pe unde am umblat eu sunt crunte cand vine vorba de grupuri de oameni care merg cate 3-4, foarte multi betivi care iti dau emotii cand treci pe langa ei, caini, vaci, cai, pisici, etc, mingi care sar peste porti din curti si copii care tasnesc direct in fata masinii dupa acele mingi, e o adevarata aventura sa conduci cu viteza mai mare de 40. Nu mai zic noaptea; am condus de cateva ori noaptea un drum de 170 km pe care il fac mai des si care trece prin multe sate/comune si dupa ce am intalnit un betiv care s-a dezechilibrat si daca nu il evitam la timp, cadea sub roti, am decis sa evit pe cat posibil sa mai merg noaptea.
    Drumul de mare din vara trecuta l-am facut peste zi, AC-ul e sfant.
    Fiind la inceput, nu aveam idee ce poate masina si am intrat in doua depasiri din care nu am crezut ca voi iesi, pur si simplu am vazut cum intru in suv-ul care venea din fata. Acolo am gresit eu pt ca am crezut ca motorul va trage mai bine si voi putea face depasirea din scurt.
    A doua oara, cel pe care il depaseam a accelerat si nici nu ma puteam baga inapoi pt ca aveam un Audi in spatele meu care ma blituia sa termin o data depasirea ca sa treaca si el, la fel, vedeam tirul din fata mea direct in mine.
    Dupa aceste doua intamplari m-am potolit si am invatat ce "poate" acest motor si gandesc o depasire de cateva ori inainte sa o fac si de multe ori pana ma decid sa o fac, nu mai pot pt ca vine curba/masina/etc. Si cred ca e mai bine asa, mereu am ajuns la destinatie, chiar daca cu 10-20-30 de min mai tarziu. Asta nu inseamna neaparat ca acum conduc "batraneste", nu incurc traficul, doar ca nu ma mai bag in depasiri inutil cand nu e cazul.
    Intr-un fel ma bucur ca am luat acest motor ca prima masina pt ca mi-a format acest obicei de a gandi o depasire inainte sa o fac, obicei care va ramane si cand voi avea un motor mai mare.

    Ca fapt divers, de 1 an si 16.000 km, nu am luat amenda niciodata (sper sa ramana tot asa cat mai mult timp) si am fost oprit de politie o singura data ca sa fiu martor cand m-au depasit doi cu BMW in localitate. Eu aveam 58-59, ei au trecut pe langa mine ca vantul, probabil faceau ceva raliu.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Oile care le-am intalnit odata in curba erau noaptea.

    Am intalnit nopatea multe radare, si e rau ca nu le poti vedea de la distanta.

    Personal nu imi place sa merg noaptea poti sa ai xenoane, leduri sau orice e vizibilitate mai slaba, nu e ca ziua. Plus ca e mai obositor. Plus vara goange care vin dupa faruri si se pleostesc pe masina.

    PS: la nevasta-mea masinile consuma cu 1 litru la suta mai putin ca la mine insa si stai 50 km dupa un TIR pana il depaseste ... :-)

    Leave a comment:


  • Barba
    replied
    Totusi... ce aveti oameni buni. Daca unul zice ca a facut viteza medie 200 la ora, si consum 2 la suta, sa fim sanatosi, asta conteaza

    Eu in Romania prefer sa circul numai noaptea, ma gandesc ca stiti motivele, dar totusi cateva:
    - nu sunt asa de multi nebuni/nebune pe sosea; copii nu se joaca pe sosea
    - turmele, de care o fi, sunt in grajd
    - nu am intalnit radar niciodata prin sate noaptea
    - in centrul localitatilor/satelor trebuie sa ai grija unde este caminul cultural, acolo sunt si birturile de obicei... in rest... liber.

    Si acum mi-am adus aminte de o faza. Un coleg de la servici a venit intr-o zi fericit ca dupa calculele lui masina a consumat 1 litru pe un drum de 50km... l-am felicitat si am zis ca de acum incolo numai el o sa faca livrarea la clientul respectiv .
    Last edited by Barba; 2 May 2017, 20:17. Reason: Automerged Doublepost

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    In 27 ani de condus:

    - un caine omorat ( mi-a sarit in fata la peste 100 km/h - imi pare rau nu il evit pe el si mor eu, am spart bara)
    - un iepure mort
    - o fazanita calcata ( si mancata ulterior) :-)
    - o gaina parca odata
    - gasit vrabiuta moarta in masca radiator

    Noaptea in curba, in unghiul mort al farurilor oi negre si gri pe sosea. Am oprit la 1 m de ele.

    Nunti pe drum, insa alea se vad.

    Si odata parca un politai a facut un pas aiurea catre mine insa a fost OK ( era in mijlocul drumului)

    Recent, acum un an pe drumul Resita-Lugoj intr-o comuna in curba ascutita un copil mic (1 an sau 2) era pe drum de-a busilea, am inceput sa trenur dupa aia. Dupa un timp mi-am dat seama ca trebuia sa opresc sa il dau la o parte insa m-am socat rau.

    Toate in Romania, dincolo e OK.
    Last edited by ascomp; 2 May 2017, 12:06.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Credeam că ați folosit DJ 705A ca să încercați asfaltul nou-nouț Iar media extraurbană nu contează că nu ea este măsurată de obicei ci amestecul rural-extra. Experiența mea cu satele dese de prin sud este cu totul alta. Nu sunt pustii și toată viața socială se desfășoară pe DJ că nu prea au trotuare. Iată evenimentele de la cel mai recent drum, toate întâmplate în 100 km:
    - două jocuri cu mingea (tenis de picior, cred)
    - o pisică foarte interesată de o captură pe celălalt sens, nici când am oprit lângă ea nu s-a dat la o parte, ci doar după un claxon mai lung și a plecat enervată
    - un câine pe margine enervat de ceva de pe cealaltă parte, în poziție de luptă (coada întinsă orizontal, încordat), am încetinit și am claxonat
    - am ocolit cu grijă 20 km/h un cadavru de câine pe axul drumului
    - am lăsat o dropie să traverseze neregulamentar, așa grăbită cum era ea, dacă aveam mai mult de 50 o făceam piftie și poate pierdeam controlul mașinii
    - peste 10 bicicliști fără niciun ochi de pisică sau far, noaptea iar altul mergea pe contrasens
    - oameni care merg pe carosabil venind de la magazinele din sat sau de prin bodegi, nu în șir indian ci chiar și 3 unul lângă altul (este foarte distractiv noaptea că nu au nicio lanternă și mai poartă haine închise la culoare)
    - utilaje agricole mai late de 3 m la care extensiile laterale nu erau foarte vizibile decât de aproape
    - un adult se juca cu copiii chiar pe carosabil, la 50 cm de margine (un copil avea 2-3 ani, altul 6-7)
    - turme de oi și doar un sens lăsat liber
    - o țărancă mai corpolentă și în vârstă care mergea pe carosabilul unui sector de drum foarte îngust, cu linie continuă, ușor în urcare, parapeți pe marginea drumului și curbă la stânga peste 20 m fără vizibilitate; fiecare sens nu avea mai mult de 2 m lățime; doar nu era să respect linia continuă și să opresc până când femeia ieșea din sectorul de drum cu parapeți, nu? Chiar când vroiam să tai puțin cu roata linia continuă apare un camion pe sensul opus ... am frânat de urgență și cineva în spate la fel, am speriat-o bine pe țărancă iar femeia s-a grăbit șontâc șontâc să iasă de pe drum după ce l-a terminat.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Pentru inceput trebuie sa spun ca nu am mai luat un radar in Romania de 4,5 ani. Si nu am avut vre-un accident important in ultimii 20 ani de condus. Drumul care l-am facut este un drum f cunoscut si facut de multe zeci de ori. Cu comune putine si cu o bucata mica de autostrada Simeria-Deva.
    O medie de 85 km/h extraurban pe drumuri neaglomerate nu este ceva exagerat. Daca v-ati uita pe alte forumuri de masini ati vedea ca media extraurbana se incadreaza lejer la multa lume pe la 75-85.
    Circul ziua si recunosc ca prin sate si comune nu merg cu 50 km/h insa nu depasesc 70-75.
    Daca sa mergi printr-o comuna pustie cu 70 km/h e un act mafiot eu nu stiu cesa zic. Sa dea cu piatra aia care merg numai cu 50 prin sate in Romania.

    Si mai e un aspect. Depinde de masina. una e sa faci o depasire cu o masina cu putini cai putere si alta e sa faci o depasire cu o masina mai puternica. La fel si tinuta de drum, stabilitate in curbe, franare, cauciucuri, calitatea sistemelor de siguranta etc. Exemplu: consider ca intr-o anumita curba cu sandero pot sa o abordez cu siguranta cu 50 km/h iar cu un peugeot cu 70 km/h. Si daca extrapolam cu un Ferrari sau un Porche cu o viteza mult mai mare. Sau cu un camion cu 30 km/h.
    Daca as fi mers ca nebunul cu masina si as fi fost singur cu masina as fi putut scoate o medie de 100 km/h insa am imbatranit pentru asa ceva si mai am nevoie de carnet.

    PS: Drumul National 68 Hateg - Caransebes nu este drum judetean....
    Last edited by ascomp; 2 May 2017, 09:36.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Mafioții sunt cei care se laudă între ei care a încălcat legea mai mult. Nu ardelenii. Drumul către Sarmisegetuza este DJ. Nu ne-ai spus câți din cei 400 km au fost pe autostradă și am presupus că nu prea mulți sau deloc. O medie de 85 km/h pe DN și DJ care trece prin localități presupune foarte multe încălcări ale legii. Dar poate ai făcut 100 km pe autostradă cu 120 km/h și atunci rezultă că restul de 300 km au fost făcuți cu 70 km/h, o medie de DN/DJ corectă și responsabilă.
    Last edited by gecmc94; 2 May 2017, 09:03.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Originally posted by gecmc94 View Post
    Și de ce te denunți că ai încălcat legea ca ultimul mafiot? Puteai face asta și cu Dacia, nu-i problemă, se mișcă foarte bine și peste 100km/h. Problema este la capul tău, nu la mașină, omule.
    De ce sunt mafiot si de ce am incalcat legea?


    Ce e cu capul meu?

    si 3, iara jignesti?

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Sistemul ECO este preluat de la Renault. Se reactivează când se ia piciorul de pe accelerație (complet, cred), așa scrie manualul deși este vag și nedetaliat. De ex la o schimbare de treaptă. Citeam pe undeva că cei mai mulți oameni ridică piciorul complet de pe accelerație la schimbarea treptei. Și îl reaplică progresiv pentru a-l ridica la turație înainte de a elibera ambreiajul.

    Ben Collins în cartea "How to drive": "Most people release the gas altogether when they depress the clutch pedal. The revs drop, then when the clutch is released and you accelerate again, the car jolts forward, or there’s a thud as the engine speed suddenly catches up with the road speed"

    Dacă găsești un loc liber de încercat să faci și o schimbare de treaptă ca să vezi efectul. Să vedem cum au programat inginerii Renault sistemul. Poate că nu se reactivează ECO dacă ambreiajul este apăsat pentru că este evident că șoferul își dorește putere și o treapta de viteză superioară. Oricum, nu cred că se va stinge becul (la mine parcă nu am observat ca martorul de bord ECO să se stingă și nici "limit" nu dispare de pe afișaj, dar clar depășesc viteza limită). Să ne spui și ce ai făcut cu accelerația în timpul schimbării.

    Leave a comment:

Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
Politica de Securitate Google