Intrebare:
Cu cat poate creste consumul la Sandero daca pun pe ea pe barerele transversale o cutie portbagaj de marime medie spre mic.
Oare creste cu mai mult de 10%? Acuma imi consuma cam 5,8% in afara.
Ma gandeam la vara sa plec in concediu la mare (la Mamaia in Ro) cu Dacia.
Multumesc
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Alba ca Zapada si cei 75 de Pitici :-)
Collapse
X
-
In mare am cam terminat cu modificarie facute la Sandero.
Sa recapitulam ce am facut din octombrie pana acuma:
Exterior:
- jante aluminiu + cumparat cauciucuri iarna puse pe jantele de tabla venite din fabrica.
- vopsit in alb oglinzile retrovizoare
- ornament esapament
- diuze noi spalare parbriz
- folie neagra pe stalpi usa
- izolat cu aluband perete de foc din compartimentul motor
- batator acustic pe evacuare
- portbagaj pe masina original
Interior:
- ornamente Dacia pe praguri
- maciuca de piele
- cotiera
- inele aeratoare de Lodgy
- husa volan
- presuri tavita gri-alb
- mocheta in portbagaj si sub bancheta spate
- a doua plafoniera montata in spate deasupra bancheta spate
Poate au mai fost si alte chestii insa nu-mi amintesc acuma. O sa-i mai pun o alarma cand am chef si bani.
Trebuie sa ma mai ocup si de cealalta masina acuma.
...am uitat sa pun si termometrul de interior/exterior...
Leave a comment:
-
-
Prefer presurile astea - se aduna mizeria in ele - le dau jos, le scutur si le curat.
Am si de alea de textile, tip mocheta insa prefer covorasele tip tavita.
Leave a comment:
-
Sfatul meu: le dai jos pui naftalina pe ele si le depozitezi la loc cu lumina si verdeata pana la iarna. Te duci la Dacia si iti iei din material textil pt vasa. Sunt ft faine si rezistente. Eu le am de 5 ani si sunt ok nu sunt uzate,gaurite, rupte , etc.
Alegerea iti apartine.
Leave a comment:
-
-
Ieri am mutat senzorul de temperatura exterior. Initial era, asa cum am povestit mai sus, sub portbagaj - dreapta lipit de capacelul oval de plastic care comunica cu exteriorul - cam in dreptul marginii rotii de rezerva. Nu imi convenea cum masura temperatura, dupla plecare crestea temperatura cu 2-3 grd, poate de la caldura motorului care este dirijata in mers pe sub masina.
Acuma l-am pus (l-am mai tras pana a ajuns cablul de 3 m) in compatimentul rotii dreapta spate, partea spre inainte, fiind protejat de aparatoarea plastic care este spre inainte (care are rol aerodinamic banuiesc).
Acuma e OK masoara bine nu se modifica temperatura decat cu cateva zecimi dupa plecare.
Daca ajungea firul il trageam pana in bara din spate insa nu vreau sa carpesc firul ca sa nu modific rezistenta lui, poate da erori la senzor.
Leave a comment:
-
La plafoniera simpla cu care a venit masina din fabrica sunt 5 picioruse din cablaj. Se folosesc doar cele 3 picioruse centrale care se vor conecta corespunzator (mijloc, stanga, dreapta) la cele 3 fire de alimentare de la plafoniera din fata. Atentie la masurarea locului pentru ca sa fie in locul corect pentru ca odata decupata gaura nu se mai poate modifica. Atentie si la izolarea firelor.
Timp de lucru: 30 - 45 min.
Leave a comment:
-
Foarte faina modificarea.
La mine asteapta a doua plafoniera in garaj de apropae un an
Ma apuc si eu de ea peste 2 sapt si sper sa reusesc sa fac tot ce mi-am propus.
Leave a comment:
-
Se foloseste o mufa mica de la calculatoare care se infige in 3 pini in plafoniera. Cablul este tras lateral apoi pe lateral pe deasupra usilor ajunge in fata iar apoi la plafoniera din fata unde se fac cele 3 legaturi la plafoniera din fata.
Pozitia este centrala, se poate ghida dupa capacelul ala din centru, cu un ac mai gros/lung se poate intepa plafonul ca sa vedem grosimea intre tavan si invelis ca sa poata incapea in grosime plafoniera. Se face un sablon din carton gros pentru decupaj, sa fie cu 2-3 mm mai mic decat conturul plafonierei se marcheaza cu o carioca si se decupeaza usor cu un cuter bun. Plafoniera va intra usor si va sta fara a fi nevoie sa fie lipita.
Ideea cu legaturile este ca firul din mijloc de la a 2-a plafoniera sa ajunga la firul din mijloc de la plafoniera din fata si la fel si pt firele stanga/drapta, sa fie corespondenta corecta.
Leave a comment:
-
super. asta o am in plan si eu (inca o plafoniera). poti sa dai aici niste cote? distanta intre conturul ei si extremitatile garniturii pavilion?
Leave a comment:

Leave a comment: