@dani dinutoiu: nu exista cumva o prevedere legala care zice ca la o masina la care se inlocuieste in mod repetat in perioada de garantie acelasi subansamblu, se poate returna masina si clientul sa fie despagubit cu valoarea de nou a respectivului bun? nu vreau sa vorbesc prostii, parca asa auzisem...
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Stergatoare
Collapse
X
-
Originally posted by Seba View Post@dani dinutoiu: nu exista cumva o prevedere legala care zice ca la o masina la care se inlocuieste in mod repetat in perioada de garantie acelasi subansamblu, se poate returna masina si clientul sa fie despagubit cu valoarea de nou a respectivului bun? nu vreau sa vorbesc prostii, parca asa auzisem...
Era vorba despre HG 394/1995 art.14 "Produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie, atunci cind nu pot fi reparate sau cind durata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie depaseste 10% din termenul de garantie, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite de vinzator sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea actualizata a produsului respectiv.
Restituirea contravalorii actualizate a produsului se va face la cererea consumatorului si in cazul unor defectiuni repetate (cel putin 3 defecte in prima jumatate a perioadei de garantie) sau in cazul defectarii produsului care a fost deja inlocuit."
Din pacate HG 394 a fost modificata de catre HG 786/1996 abrogata la randul ei de Legea 449/2003 - lege modificata de catre Legea 363/2007 - modificata la randul ei de catre OUG 174/2008.
Deci ? Numai la noi se modifica legile dupa cum bate sau nu vantul !!!
Comment
-
singura lege care e in vigoare este 449/2003 in forma republicata (R 2008). nu vad insa sa aibe si norme de aplicare. se pot invoca de catre consumator articolele 10.11 si 12.. dar legea nu prevede explicit ca daca se strica un produs de un numar de"n" ori aceste se schimba. spre exemplu :
"ART. 10
In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acest produs, in conditiile art. 13 si 14"
si/sau
"ART. 11
(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente"
Daca doriti va pun la dispozitie o forma actualizata a legii (cu modificarile OUG 174/2008). numai bine.Last edited by ciomp; 7 December 2009, 21:08.
Comment
-
Salut Seba, si eu m-am bucurat de fraza asta cand mi-au spus altii.
Asa este, dupa ce am cerectat legile Romaniei ( facute la colt de strada ) am aflat ca a fost modificata dupa cum spune Bunicuta.
Dar oricum, mi s-a spus ca daca depasesc cei 10 % din perioada garantiei cu o problema nerezolvata , am toate sansele sa ii agat cu legea si sa obtin inlocuirea produselor sau recuprarea banilor-dar este si legea asta interpretabila "atunci cind nu pot fi reparate sau cind durata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie depaseste 10% din termenul de garantie" - adica sa nu ma pot deplasa cu ea - cred ca la asta se refera.( vreau sa vb cu un avocat si sa imi interpreteze exact legea, nu de altceva dar sa stiu cu ce am de-a face)
Comment
-
fiind vorba de caseta de directie, de la aparitia primului zgomot dovedit ca joc pana la solutionarea completa a cazului, eu zic ca e timp mort. pt ca nu prezinta siguranta in functionare si nu poti folosi masina cu probleme la directie. daca te lua rar-ul si pica amsina la test, iti platea dacia toate necazurile?dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"
Comment
-
Nu stiu, cu siguranta nu.
Sunt confuz, cred ca o sa cedez psihic.
Aseara am vb cu astia de la "WC"(asa cum se mai spune pe aici) si mi-au promis ca astazi o sa am un raspuns scris de la ei.
Si mai mult de atat, toate reclamatiile telefonice facute la ei, la care nu primim raspuns in cel mult 48 ore, sunt clasate ca reclamatii rezolvate(din pacate eu am avut 5 in ultimile 2 sapt. si nu am primit nici un raspuns clar sau cu referire la reclamatie, doar promisiunea ca se v-a rezolva si voi fi contactat a 2-a zi.), asata este explicatia d-nei P. de la WC de aseara pentru faptul ca nu am primit nici un raspuns de la ei la celelalte reclamatii.
Comment
-
da, mutati-va pe topicul de casete, sa ramanem aici la stergatoare. cat despre clasarea dosarelor la wc, dati-le mail, nu vorbiti la telefon...
daca nu vi se rapsunde favorabil in 48 de ore, intrebati-i din nou, cu opc-ul in cc. sa vedeti ce promti devin dintr-o data cei de la vece.dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"
Comment
-
Salut la toata lumea.
Pe 23 cand mi-au inlocuit caseta de directie, mi-au inlocuit si bratul stergator de la sofer.
Luni, pe 28 ma duc sa imi puna si stergatorul de la pasager.
Problema cu aceste stergatoare a fost discutata de mine si cei de la Pitesti, care au venit si pe 23, si au spus ca s-a facut o greseala pe un lot de Sandero, si anume: in loc sa puna brate sergatoare pereche de Sandero pe Sandero, au confundat codurile si au pus brate stergatoare pereche de pe Logan.
Capacelele din plastic pentru stergatoare o sa vina tot luni cu al 2 lea brat; cat despre lamele, au spus ca sunt piese independente si nu se pot inlocui pe garantie atata timp cat ele sterg si nu prezinta probleme ( lucru ce mi se pare si mie normal ).
Asadar, toti cei care au probleme cu bratul stergator de la sofer, ii sfatuiesc sa le ceara celor din service si inlocuirea bratului de la pasager.
Ele sunt toatal diferite fata de cele de pe Logan ( cel putin intre asta de la sofer pe care mi l-au pus pe Sandel si cel pe care l-am avut pana acum-cel de pe Logan este mare difenta intre ele; sper sa nu ma fi mintit astia in privinta celui de la pasager si sa fie la fel ca cel de pe Logan-cu toate ca capota Sandel-ului este mult diferita).
Luni ( sper sa fi primit piesele astia de la Cobalcescu ) fac poze cu bratele noi si le pun pe forum.
Toate bune.
Comment
-
Daniel, sa pui poza cu stergatoarele...si eu tre sa-l schimb, dar doar pe cel de la sofer, cel de la pasager nu loveste capota. Cred ca o sa sun la WC sa mai fac putin scandal, sa mi-l schimbe si pe asta de la pasager.
ps. mi-a venit bratul, dar fara capacel, si am refuzat sa mi-l monteze pana nu-mi vine si capacelul.
Comment
-
eu nu inteleg!si mi e mi s-a schimbat bratul de la sofer dar totusi... uitati-va la renault fluence. nici macar nu poti sa ridici stergatoarele mai mult de 5 cm ca ai si lovit capota. e naspa la fluence. cineva zicea ca e sistemul antifurt. si ca sa ridici stergatorul tre sa opresti motorul cand stergatorul e pe verticala pe barbriz.-fara-
Comment
-
Salutari.
"Din pacate din data de 23.12.2009 nu mai lucreaza nimeni la Pitesti pentru a ne onora comenzile de piese auto, dar , in data de 04.01.2010 vom avea toate piesele comandate in perioada vacantei, deci vom avea si piesele dumneavoastra.", asta a fost raspunsul dat de cei de la Cobalcescu azi.
Sunt tampiti astia frate!!!!!!!!!!!!!!!
Vor sa credem orice boaba.......
Da ii vin io de hac lu asta de la garantii............
Ma duc iar pe 04 ianuarie la directorul lui, sa vedem atunci ce scuze mai are, nemernicul.
Deci, scuzati pentru intarzierea cu pozele dar asata este tara in care traim si oamenii care sunt platiti din banii nostrii(nici garantia nu o pot asigura ... in timpul dat de ei).
Sper ca pe 04 ianuarie sa nu mai sufar iar o amanare ca .......
Toate bune, si inca o data, sorry pentru intarzierea cu pozele.
Comment
Comment