Originally posted by Spanu
View Post
Originally posted by L3on_rgby
View Post
Deci credeti-ma ca nici nu stiu de unde sa incep - sambata si duminica Sandelu` a primit cadou interior de piele; din punctul meu de vedere merita fara regrete mai ales ca pretul de achizitie este unul ft mic - 450 lei, ceea ce nu mi se pare deloc scump.
Partea cea mai frumoasa este montajul

Montajul:
1. spatarul banchetei spate - se da cu grija jos, se taie acele inele de metal cu care vine prinsa tapitetria din fabrica, urmand sa fie inlocuite ulterior cu fasete/soricei/inele din plastic. Ce trebuie facut neaparat sunt acele gauri dintre snur si tapiterie – in partea de jos unde stangeti deoarece lipsesc cu desavarsire – le-am facut cu o surubelnita.
2. sezutul atat al banchetei spate cat si la scaunele din fata nu potriveste la fix in sensul ca trebuie anulata acea prindere transversala cam de pe la mijloc – la noua tapiterie are doua prinderi transversale si paralele – nicicum nu potriveste asa ca eu le-am taiat si am lasat numa prinderile laterale/paralele. Exista totusi varianta sa va prindeti de una din cele doua anulate de mine insa pentru a nu simti sub tapiterie umflaturi, plastic, etc, va trebui facut decupaj in burette; dar eu avand incalzire in scaune fata/spate nu am vrut sa risc nimic asa ca ma luat cutitul si jos cu ele (se vede in poze). Prinderile, ghidajele laterale cu tot cu tapiterie la scaunele fata trebuie deplasate o gaura catre fata; astfel prima ramanand in “aer” – eu am taiat-o pentru a nu simti apoi prin tapiterie. La sezutul banchetei spate trebuie sa prindeti prima gaura din spate catre fata, iar apoi sa mai faceti voi gauri, deoarece nu potrivesc si sunt deplasate aprox 2 cm; la fel am procedat si aici ce a ramas in plus am taiat; pentru a o incadra cat mai bine, prima gaura din spate catre fata am decalat husa in fata aprox 1 – 1,5 cm si s-a incadrat perfect.
3. spatarul scaunelor fata potriveste perfect si el
4. legat de tetierele spate - vin huse separat si se inlocuiesc cele vechi cu rabdare prin procedeul smuls/tras

5. tetierele fata la mine nu au intrat nici battue asa ca a trebuit sa polizez tijele si sa maresc si gaura de prindere a tijelor – altfel nici o sansa; cred ca asta mi-a dat cele mai multe batai de cap; noroc cu doi vecini inventivi ca au rezolvat problema in timp ce eu faceam poze

Tapiteria in realitate arata mult mai putin sifonata decat in poze, la fel si acele cute – dar sigur se va aseza in cateva zile.
Aici trebuie atentie si intinsa cat mai bine tapiteria cand trebuie prinsa – nu este greu deloc, dar ocupa timp.
Comment