Permiteti-mi sa prezint si o parere din exterior.
Ce inseamna din exterior? Din afara forumului si mai exact de la detinatorul unei alte masini in afara de Sandero.
Este adevarat, nu am Sandero dar m-am inscris doar pentru a raspunde la acest "poll". Raspunsul la intrebarea .. ce masina v-ati cumpara.. SH sau sandero nou, ar trebui sa vina de la persoane neutre pentru a fi plauzibil.. persoane care au avut contact cu ambele tipuri de masini (desi SH e foarte general), sa luam exemplul meu.
Am avut Dacie 1310.. noua la vremea ei. A devenit veche probabil dupa doi ani. Pe la 10.000 de km. A tinut saraca 9 ani ca am reusit sa ma scap de ea toata cojita si abia reparata la toate cele. ma ducea, ma aducea.. si ce sa mai.. era masina.
Am avut un an de zile Opel Vectra. Care, cumparat la varsta de 11 ani in 2003, era avion pe langa Dacie cand a fost ea noua. Cum spuneam eu l-am folosit un an.. de cand avea el 16 ani, pana la 17 ani. Pe langa Dacie.. tot avion. Nu se poate compara: Confort de 10 ori mai mare: Stateai ca in fotoliu nu ca pe un scaunel de lemn. Spatiu.. vedere buna, finisaje.. cate si mai cate.. comparativ evident cu Dacia.
apoi am fost si eu in situatia, evident sa iau masina noua sau SH...
Credeti ca m-am mai gandit? Puteam sa iau un fiat albea nou .. ce placere nu?
Asa ca.. spre Germania dupa lungi cautari pe internet si.. am luat cu 9000.. sau hai sa comparam preturi finale: 11 000 (cu taxe, drum si alte povesti si inmatriculari) un bmw, 2.0, motorina... o minunatie. Din 2005, cu 160 000km la bord. Nu stiu cum as putea sa il compar cu un Sandero.. chiar nu stiu. Si nu vreau sa vorbesc de rau de dacii.. pentru ca si eu am avut si am respect pentru bunul fiecaruia.. dar de la asta pana la a compara un BMW de 40 000 (de nou) cu o Dacia Sandero (pentru ca preturile sunt comparabile ma gandesc - 11000euro), e cale lunga. N-ati avut masina buna SH, de-asta generalizati si spuneti.. SANDERO NOU! N-ati mers cu 230km/h pe autostrazile din Germania. N-ati mers prin torentiala si furtuni fara sa simtiti ca ar fi vreo problema de stabilitate pe autostrazi.. n-ati simtit ca e minunat sa conduci intr-o asemenea masina... sau poate ati simtit.. da atunci sigur n-ati raspuns cu... Mai bine o Sandero!
Sper sa nu ma urati.. nici nu e nevoie sa ma iubiti.. sunt doar pareri si parerile pot fi impartite. Dar era neaparat nevoie sa intervin din afara si sa fac lumina. Credeti ca e mult sa am 150 cai si sa consume masina 6%motorina afara si 9% in oras? Mie nu mi se pare. Eu pur si simplu stiu ca am o masina care face fata.. in orice situarie am nevoie. Nu prin padure, recunosc, unde poate o dacie mai merge. dar pe drumuri, in civilizatie.
Apropo.. acum sunt in Germania si mi-am luat un Smart for two. din ala mic cu doua locuri. Pe asta l-as compara poate cu dacia. desi, e facut de Mercedes. asa ca, ma mai gandesc. A fost 2850 de euro, din 2004. Cu 106 000 km. Sa vedem o dacie cu 106.000 cum se va comporta.
Concluzia....
-> o Sandero noua, ar merita banii. Dar nu mai mult de 3000 de euro. (tinand cont ca probabil fara 10 000 nu o iei)
-> Un BMW 320d merita banii. Dar nu mai mult de 20 000 euro (pentru ca 40 000 cat e acum e exagerat - sa fim realisti)
-> Un Smartfortwo nou, tot 3000 de euro (nu 10-11 000 cat e in realitate)
Ce sa zic? Multa bafta cu masinile! Mi-ar placea ca masina buna pe care mi-o aleg sa fie romaneasca. Dar se pare ca.. mai avem de asteptat.
10 000 de euro o Dacie.. priceless

Numai bine!
Alex.
Leave a comment: