Pentru cei interesati mi-am facut boxe care pot fi montate sub scaunele fata. Imbunatateste cu mult linia audio dar nu inlocuieste bubuiala unui subwoofer. Costul boxelor este egal cu al unui subwoofer dar au avantajul unei auditii mult mai placute, mai clare, plus spatiul liber din portbagaj, de fapt acest inconvenient al spatiului din portbagaj m-a determinat sa fac aceste boxe. Cine stie ca are rabdare, timp ( la serviciu
), eu zic ca se merita. Materiale: scandura, osb, holsuruburi, prenandez, burete cofrajat, tuburi bass reflex, imitatie piele sau mocheta pt boxe, tuitere, difuzoare Tonsil GDN 13/40/2, conectori boxa, sarma cupru 1,25, condensatori. Sper ca nu am uitat ceva. Am ales difuzorul in functie de volumul maxim posibil pe care l-am putut obtine sub scaun fara a incomoda pasagerul din spate sau culisarea scaunului. Filtrul este pasiv si l-am calculat pt 2000-3000 Hz, dar un reglaj bun l-am facut cu filtrul scos, prin adaugarea/scoaterea unui anumit numar de spire din bobine sau adaugarea/scoaterea de condensatori, toate astea in timpul functionarii cu volumul dat undeva la 80%. Pentru incinta nu am facut nici un fel de economie in ceea ce priveste prenandezul si holsuruburile, de fapt daca nu sunt inchise etans sau vibreaza ati muncit degeaba, la fel de mult prenandez pe filtru. Ok, pentru cine vrea sa-si faca boxe va stau la dispozitie cu intrebari, bineanteles in limita cat poate raspunde un amator
.

Comment