Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Pretul barilului de petrol

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    In Spania sunt proteste violente impotriva scumpirii petrolului (vazut la Stiri Antena 3 - cu imagini), se pare ca asta e doar inceputul...ma gandesc ce va fi dupa ce se va mai scumpi petrolul !
    In Portugalia, daca nu ma insel, transportatorii au blocat halele de transport ale companiilor de petrol ceea ce a dus la o adevarata criza de benzina/motorina in toata tara la pompe, plus ca exista o criza a alimentelor - supermarketurile neputand fi aprovizionate sunt practic goale...
    Nu cred ca ar trebui sa ne bucuram prea mult de aceste iesiri in strada, forma asta de protest, inca pasnica ar putea degenera grav...
    ps. daca va ajunge la noi 1L de benzina pe la 5-6 Roni, pun pariu ca un Sandero Laureate va avea pretul scazut cu cateva sute de euro, ca de altfel a tuturor marcilor.
    O sa ajunga o masina sa fie mai ieftina decat combustibilul cu care functioneaza

    Comment


    • #17
      Pretul petrolului si implicit al benzinei nu va ajunge, in urmatorii ani, la cote apocaliptice. Aceasta este opinia presedintelui gigantului petrolier BP, Peter Sutherland, care sustine ca resursele de petrol au ramas stabile in 2007, in ciuda discutiilor interminabile legate de o eventuala criza in acest sector al economiei.


      Anul trecut, rezervele de petrol ale planetei au ramas la nivelul a 1240 de miliarde de barili, fara a scadea in comparatie cu anul precedent. In acest context, Sutherland sustine ca cifrele astronomice avansate de specialisti - 250 de dolari per baril - sunt roade ale imaginatiei unora sau a altora. "Personal nu subscriu deloc predictiilor apocaliptice care sustin un pret al barilului de 250 de dolari", sustine oficialul BP. barliul de petrol a atins vinera trecuta un nou record all-time, fiind vandut cu 139.12 dolari in SUA.


      Conform unui studiu publicat de BP, productia mondiala a scazut in 2007 cu 0.2%, acesta fiind primul regres al acestei ramuri energetice din 2002 incoace. BP sustine ca rezervele actuale de titei sunt sificiente, in ritmul actual al productiei, pana in 2049.

      Consumul de titei a crescut in 2007 cu 1.1%, o cifra cu mult mai mica decat media cresterilor ultimilor 10 ani

      Comment


      • #18
        Compania Petrom a scumpit, de miercuri, benzina si motorina comercializata in statiile proprii cu 0,07 lei/litru, respectiv 0,06 lei, crestere prin care preturile au trecut de 4 lei/litru. 


        Asta e ca la serialele tv. La sfarsit ar trebui sa scrie: va urma.

        Comment


        • #19
          Din link-ul dat de Stefan: "stfel, un litru de benzina Eco Premium va costa 4,06 lei, iar pentru Premium 95 si Top Premium consumatorii vor plati 4,03 lei, respectiv 4,36 lei, relateaza Mediafax"

          De unde dreaq 4.03 L ca in Zalau acum vreo 5-6 saptamani era litrul 4,16 roni/l iar de vreo 3 saptamani incoace au redus pretul la 4,07 roni / l.
          Sa inteleg ca in Zalau e mai scumpa benzina de 95' decat prin alte orase ?

          sp. ieri am alimentat de pa Petrom cu 4.07, iar la Rompetrol era pretul 4.11

          Comment


          • #20
            Din cate se pare totul e doar specula

            Comment


            • #21
              E specula dar la nivel macroeconomic international (companiile care detin/administreaza resursele de petrol sunt giganti internationali), asa ca nu putem da telefon la mascati sa vina si sa anihileze reteaua asta de speculanti, asta-i problema.

              Comment


              • #22
                Mda, se pare ca e oficial, de azi pretul barilului de petrol. la bursa de la New York a sarit de 140 dolari.

                Comment


                • #23
                  Daca incheie anul sub 150 io zic ca stam bine. Vorba lui Jeremy Clarkson, cisternele cu combustibil or sa umble in curand insotite de politie.

                  Comment


                  • #24
                    Nu prea cred ca o sa incheie anul la 150$, azi tocmai ce a urcat barilul la 143$
                    ps. in curand o sa-mi scot la vanzare benzina din rezervor sa fac si eu o mica specula

                    Comment


                    • #25
                      Un articol pe care l-am citit acum ceva vreme, m-am interesat de subiect atunci, dar am uitat sa mai cercetez:

                      Savantul rus Mihail Lomonosov a fost primul care a propus teoria biogenica (organica) a formarii petrolului, pornind de la premisa ca acesta a aparut prin descompunerea, in anumite conditii, a deseurilor biologice, de-a lungul milioanelor de ani. Spre deosebire de Lomonosov, care considera asadar petrolul ca fiind un combustibil fosil, o alta minte luminata, chimistul Dmitri Mendeleev, autorul tabelului periodic al elementelor, credea ca petrolul reprezinta nu o substanta formata in urma putrezirii plantelor si animalelor ce au trait candva pe Terra, ci un material primordial, nascut in strafundurile planetei, ce erupe constant catre suprafata acesteia, precum magma vulcanilor.

                      Savantii pastreaza tacerea de frica

                      Desi aparute in secolele trecute, ambele teorii au fost dezvoltate in secolul XX. Dar, in mod bizar, doar prima s-a bucurat de o popularizare intensa, astfel incat opinia publica de pretutindeni considera intemeiata parerea ca petrolul se gaseste in zacaminte de forma unor „pungi” care, cu timpul, se epuizeaza total. Care este motivul acestei popularizari? Si de ce asupra ipotezei abiogenice s-a asternut praful? Simplu: pentru ca marile concerne din domeniu vor sa se creada ca petrolul este, intr-adevar, pe duca.

                      Procedand astfel, ele pot scumpi dupa bunul plac „aurul negru” si implicit produsele derivate. Poate parea o opinie desprinsa din teoria conspiratiei, dar tot mai numerosi savanti inclina sa creada ca acesta este adevarul. „Multi dintre membri comunitatii stiintifice au optat sa pastreze tacerea asupra acestui subiect din motive mai degraba lumesti. Ei vor sa-si pastreze slujbele si de aceea refuza sa faca valuri, desi stiu prea bine adevarul in privinta ipotezei biogenice”, afirma geologul rus Vadim Skariatin.

                      Potrivit academicianului rus Anatoli Dmitrievski, directorul Institutului de Studii pentru Petrol si Gaze, ipoteza biogenica a fost implementata la inceputul secolului XX, cand metodele de detectare si exploatare a zacamintelor erau inapoiate. „Puturile erau sapate doar in formatiuni de origine sedimentara, care ar fi trebuit sa formeze petrolul, potrivit teoriei biogenice. Dar dezvoltarea metodelor de detectie le-a permit geologilor sa descopere campuri petrolifere si in bazine cu roci cristaline, despre care se credea ca e imposibil sa adaposteasca petrol. Un exemplu este uriasul bazin White Tiger, din largul coastelor vietnameze, care sta pe un fundament de granit, lucru imposibil de explicat prin teoria biogenica.”

                      Dmitrievski spune ca oamenii nu trebuie sa-si imagineze zacamantul petrolifer ca pe o „balta” aflata in adancuri. De fapt, petrolul se afla in porii rocilor colectoare, ca apa in porii unui burete. Daca el este extras rapid si in cantitate mare, zacamantul va fi, aparent, epuizat. Dar porii vor continua, peste ani, sa secrete petrol, si zacamantul se va umple la loc.

                      In alta ordine de idei, in ultimii ani s-a descoperit ca multe dintre bazinele petrolifere unde se credea ca epuizarea combustibililor este totala, „mustesca” de petrol. „Am gasit doua astfel de campuri la granita dintre Georgia si Azerbaidjan. Au produs petrol mai bine de un secol, apoi exploatarea a fost oprita, pe motiv de epuizare a zacamintelor. Sondaje recente au demonstrat insa ca acestea s-au refacut.

                      Similar stau lucrurile in privinta unor campuri petroliere din regiunea Carpatilor, dar si din America de Sud. Am crezut ca si bazinul Romaskin ar fi epuizat, in proportie de 80% – asa dovedeau sondajele de acum doua decenii. Dar de cativa ani, suntem martori unei cresteri de 2 milioane tone de petrol pe an, in acest bazin. Potrivit noilor estimari, bazinul poate produce petrol pana cel putin in 2200”, afirma Renat Muslimov, consilier economic al presedintelui Tatarstanului.

                      In cazul orasului Groznii, capitala Ceceniei, lucrurile par chiar dramatice: exploatarea petrolului a inceput aici in 1897. Pana in 1960, cand zacamantul a fost considerat epuizat, s-au extras nu mai putin de 100 milioane tone petrol brut. Spre surprinderea geologilor, in ultimii ani, petrolul a inceput efectiv sa tasneasca din pamant, localnicii il aduna cu galetile. Pericolul este imens, spun specialistii, fiindca poate izbucni oricand un incendiu catastrofal.

                      Nu doar rusii par sa sustina valabilitatea teoriei abiogenice, ci si americanii, chiar daca o fac cu jumatate de gura. Teoria a fost verificata de ei in cazul bazinului petrolifer Eugene Island 330, din largul coastelor Louisianei. Rezervele de aici au fost considerate epuizate, dar in ultimul deceniu mai multe sondaje au aratat ca ele s-au restabilit, extractia atingand nivele comparabile cu cele din deceniile trecute.

                      sursa: Revista Magazin

                      Mai multe despre aceasta teorie a formarii petrolului pe cale anorganica:


                      Iar incep cu teoria conspiratiei, dar daca am fost mintiti atata timp, si de fapt zacamintele de petrol nu sunt nici pe departe pe terminate?

                      Comment


                      • #26
                        La bursele asiatice, pretul petrolului a depasit un nou nivel istoric de 145 de dolari/baril, pe fondul unei scaderi bruste a stocurilor de titei din Statele Unite si din cauza deprecierii dolarului - relateaza France Presse.

                        Astfel, in tranzactiile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in august, a crescut cu 75 de cenţi, ajungand la nivelul de 145,01 dolari/baril. Si cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a crescut cu 70 de cenţi, atingand valoarea de 144,27 dolari/baril.

                        BBC aminteste ca aceasta ultima majorare a preturilor la petrol urmeaza unei alte cresteri inregistrate anterior la bursele din New York si Londra, dupa ce Statele Unite au anuntat ca din rezervele sale de petrol s-au vandut mai mult decat se preconizase, aproximativ doua milioane de barili.

                        sursa



                        LE: Un clip care isi pune intrebarea: cine e de vina pentru pretul mare al petrolului - http://glumbert.com/media/oilsresearch
                        Last edited by Stefan; 3 July 2008, 11:50.

                        Comment


                        • #27
                          Se pare ca azi a scazut pretul barilui de petrol (sursa BizBazar antena 3) la 135$ barilul, dar sa nu ne entuziasmam, se pare ca pana la sfarsitul anului pretul la pompa pentru benzina de 95 va ajunge la 5 roni / L

                          Comment


                          • #28
                            Pretul petrolului a scazut marti pana la 105 dolari pe baril dupa ce companiile care au instalatii de extractie in Golful Mexic nu au raportat pagube importante in urma trecerii uraganului Gustav. titeiul pentru piata americana era cotat la mijlocul sedintei de tranzactionare cu 8,29 dolari mai putin fata de nivelul inregistrat la inchiderea sedintei de vineri, de 107,17 dolari pe baril, dupa ce atinsese pretul minim din ultimele cinci luni, de 105,46 dolari pe baril.

                            Cotatia barilului de petrol a atins maximul acestui an in luna iulie, cand la bursa din Londra pretul barilului de titei a ajuns la 147,25 dolari, iar la cea de la New York la 146,9 dolari. Principalii factori care au dus la atingerea acestor valori au fost tensiunile geopolitice si temerile privind securitatea exporturilor din Iran si Nigeria.

                            Sursa: Gandul

                            Comment


                            • #29
                              dupa ce am citit atatea nu stiu ce sa mai zic.., pe timpul lui "raposatul" aveam bani dar nu aveam benzina, stateam cu masina in fata blocului 2 saptamani ca sa faca tata rost de benzina sa ne duca la munte. Acum o sa stau 2 saptamani sa strang bani de benzina ca sa-mi pot duce viitori copii la munte.(asta in cazul in care o sa fac,ca cu vremurile astea..hmm)

                              Comment


                              • #30
                                Benzina mai ieftina ?!?!

                                Cotaţia barilului a scăzut sub 70 de dolari, dar companiile petroliere fac mişto de noi cu reduceri infime ale preţurilor la carburanţi.

                                După o creştere explozivă a cotaţiei internaţionale la petrol în 2008, ajunsă în vară chiar la 147 de dolari/baril, preţul ţiţeiului a scăzut încontinuu, ieri fiind tranzacţionat chiar cu 64 de dolari. Aşa cum ne-au obişnuit, companiile petroliere din România au operat scăderi infime ale preţurilor.

                                Petrolul, mai ieftin cu 55%

                                Acum, cotaţia internaţională a barilului de petrol a scăzut până la 64 de dolari, ceea ce înseamnă o cădere de 55%. Preţul petrolului a coborât ieri sub 70 de dolari, şi ca urmare a temerilor că o eventuală reducere a producţiei de către Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol nu va fi suficientă pentru a susţine preţul petrolului. Ce s-a întâmplat cu carburanţii din România? Dacă în iulie motorina se vindea cu 4,40 lei/ litru, iar benzina cu 4,10 lei/litru, preţurile au scăzut în septembrie până la 4,02 litrul de motorină şi 3,82 litrul de benzină, ceea ce înseamnă o ieftinire de mai puţin de 10%. Păi, e corect?!

                                Sursa: http://www.libertatea.ro
                                pt mai multe detalii: http://www.libertatea.ro/stire/iefti...na-218299.html
                                Last edited by Stefan; 23 October 2008, 23:39.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google