Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Pornire la rece cu probleme

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pornire la rece cu probleme

    De câteva zile, când pornesc motorul la rece, pentru câteva secunde tinde să piardă ralantiul şi să se oprească. După cele câteva secunde ralantiul revine la normal. Fenomenul se produce indiferent de temperatura mediului ambiant. Am sunat astăzi la service şi m-au programat pentru mâine. Sper să fie o problemă de soft şi nu mecanică. Vă voi ţine la curent.
    Mama proştilor este mereu gravidă!

  • #2
    Am patit si eu o singura data sa porneasca putin mai ciudat, tot ceva in genul tau. Cred ca a fost din cauza caldurii, masina statuse toata ziua in soare si a fost foarte hot in acea zi. Apoi nu am mai avut probleme.

    Comment


    • #3
      se poate sa se fi murdarit senzorul de turatie, in majoritatea situatilor cand masina rateaza pornirea si crapa la ralanti senzorul ala e cauza. sau motorasul pas cu pas care regleaza ralantiul. se scoate mufa de la corpul clapeta, se curata cu pray de contact, se remufeaza. chiar sunt curios ce vor zice cei de la service dupa diagnoza, manic_user, spune-ne si raspunsul si daca s-a rezolvat problema.
      dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"

      Comment


      • #4
        O singura data am patit, masina a stat in soare pana la 14:00 cand era 25 grade la umbra. Am dat la cheie si fiind obisnuit sa ii dau drumu rpd, am facut`o, a stat 1 maxim 2 sec acul turometrului la 200 dupa care a porit singura

        Comment


        • #5
          Am fost dimineaţă la ora 10:00 în service şi mi-au reprogramat calculatorul de injecţie. La ora 20:00, după 7 ore de staționare, motorul a pornit OK. Se pare că băieţii din service au nimerit-o!
          Mama proştilor este mereu gravidă!

          Comment


          • #6
            Dracia, dracu cu calculatorul asta, trebuia sa-i faca un buton de resetare, oricum nu-mi dau seama ce i-au facut 7 ore, si un windows il bagi intr-o ora. Bine ca ai rezolvat, este de luat aminte.

            Comment


            • #7
              am si eu o mica problema cu pornirea la rece. S-a intamplat in ultima luna de vre-o 2-3 ori ca motorul nu pornea in primele 1-2 secunde, ci numai dupa vre-o 3-4 secunde..
              Mentionez ca am asteptat stingerea tuturor led-urilor de pe bord.
              Deocamdata nu ma duc la service dar daca mai face asa nu ramane alta varianta...
              ati mai patit asa ceva?
              "... because life's just too short, to be serious for that long." RDA

              Comment


              • #8
                Scuze, se pare că m-am exprimat ambiguu şi incomplet ('mi-era foame )!
                În service nu am stat mai mult de 40-45 de minute, iar reprogramarea calculatorului de injecţie propriu-zisă a durat cca 10 minute. Nu au făcut reprogramarea din prima, mai întâi s-au uitat la senzorul de turaţii şi la alte alea. Reprogramarea nu s-a realizat prin reinstalarea vechiului soft, ci prin instalarea unui soft nou. Am înţeles că în fişa maşinii, pe care o deţine Dacia în baza sa de date (ICM, îi zice parcă), scria că pot fi posibile probleme la pornire şi că se recomandă înlocuirea soft-ului.
                După ce am ieşit din service am mai circulat cu maşina (cu mici intermitenţe) până în jurul orei 13:00, după care am lăsat-o să-şi facă somnul de după amiază . După cca 7 ore, pe la ora 20:00 am pornit-o din nou să vin spre casă. Atunci am constatat că porneşte fără probleme.
                Last edited by manic_user; 19 May 2009, 22:28.
                Mama proştilor este mereu gravidă!

                Comment


                • #9
                  nasoala treaba .uite eu de exemplu nu am avut aceasta problema niciodata cu sandelu meu.si culmea nici in iarna cand am mers cu ea 7 ore fara oprire si apoi nu am mai pornito 3 zile dar a 4 zi cand am pornito nu am avut nici o problema.sunt f multumit de el

                  Comment


                  • #10
                    Am auzit de problema ta, Manic, se pare ca e cunoscuta pentru motorul 1,6 (eu am vazut-o pe niste formumuri din Franta). Nu imi mai amintesc care era solutia.

                    Comment


                    • #11
                      solutia e cea aplicata deja: inlocuirea softului. la unele loturi de motoare 1.6 s-a pus un soft "prea nou" si care da aceste balbe de soc automat (nu e softul potrivit pt motor). se instaleaza softul "clasic" pt 1.6 si merge brici.

                      Comment


                      • #12
                        Cred ca si eu am o astfel de problema @manic_user . Las toate becurile sa se stinga, ai dau "cheie" porneste,da sa se opreasca , apoi se "redreseaza" si revine la turatia normala . Aceasta se intampla aleator, nu am tinut cont daca se intampla doar la cald sau doar la rece. de fel cam la prima pornire dimineata. Ma repet nu este o regula dar se intampla. Intradevar am motorul 1,6 90Cp. Sa rezolv oare problema cat mai curand, mai exact pe saptamana urmatoare cand merg la prima revizie??? Sau sa mai astept sa vad daca se mai intampla ?? Poate afecta cu ceva acest lucru daca nu se remediaza din pripa??

                        Comment


                        • #13
                          Fenomenul se manifestă deoarece soft-ul calculatorului de injecţie citeşte eronat anumite temperaturi ale mediului ambiant. Rezolvă-ţi problema o dată cu revizia, n-are rost să mai pierzi încă o zi pentru resoftare. Îţi recomand să le spui celor din service-ul unde te vei programa pentru revizie că ai şi probleme cu pornirea la rece, deoarece la ora la care eşti programat pentru revizie, s-ar putea să fie programaţi alţii pentru resoftare şi astfel e posibil să aştepţi mai mult. Succes!
                          Mama proştilor este mereu gravidă!

                          Comment


                          • #14
                            multumesc pentru sfat @manic_user . Te voi anunta cum am rezolvat saptamana viitoare cand voi merge la revizie

                            Comment


                            • #15
                              Am 1,6 si eu si confirm cele spuse de azu. Trebuie sa merg la prima revizie in septembrie, dar sunt in dilema: sa astept pana atunci cu problema aceasta care se intampla aleator totusi sau cat mai curand ?! Va rog sa ma sfatuiti!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google