Cred ca are cod capacelul ala. Si il poti comanda de la orice reprezentanta dacia. Asta ca sa nu iti sugerez alte surse neortodoxe, ca au destule masini in showroom.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Parbriz zgariat
Collapse
X
-
Mai oameni buni, cum trebuie luate stergatoarele astea , la dimensiune ma refer. Ca vad ca Bosch se vand unul de 60 cm cu unu' de 40; sau unu de 60 cu unu de 53; sau doua de 60; etc...?? Care e dimensiunea maxima care merge pe Sandero? Trebuie luate neaparat diferite ca dimensiune sau se pot pune si cu aceeasi dimensiune ambele? Care e combinatia cea mai buna??Last edited by nmariuscalin; 16 October 2013, 12:49.
Comment
-
Am si eu un sfat.Nu mai folositi raclete. Eu pun un parasolar moale, flexibil cu o parte argintie in exteriorul parbrisului si-l prind la usi. Dau jos zapada de pe el, apoi il ridic dupa ce deschid usile si geamul e curat. Stergatoarele le opresc atunci cand sunt in partea de sus si le acopar cu parasolarul pentru a nu se umple de gheata.
Comment
-
Originally posted by Azzzuro View PostAm folosit stergatoare Alca, grafitate, germane cu un raport pret/ calitate excelent (cca 8-10 RON bucata), iar ultimele 2 seturi au fost Valeo, tot grafitate (cca 15 RON bucata), toate foarte silentioase.
La sofer folosesc stergator de 55 cm, iar la pasager 53 cm.
La cateva luni aplic si Rain Repellant de la Abro, ajuta mult pe ploaie la viteze mari (pe autostrada actionez stergatoarele sporadic, apa curge pe parbriz "in bilute"). Am mai folosit produse asemanatoare de la G21 si non-name, toate isi fac treaba bine.
Masina vine din fabrica cu stergatoare de 51 cm. Spui ca folosesti de 55 cu 53 cm, nu se ating intre ele? Nu ar fi mai indicat 55 cu 51 cm?
Comment
-
Originally posted by chitziman View Postesti blonda ???....iesi pana la masina te uiti ce pozitie au stergatoarele si ai raspunsul..
DAR te uiti cu atentie . :P
Nu am facut un secret ca nu stiu multe in domeniul auto, de aia si intru pe aici, sa mai aflu de la cei care mai stiu cate ceva. Scuze ca nu sunt la nivelul tau de cunostinte. CUM XXXX SA MA UIT CE POZITIE AU STERGATOARELE?? Ce explicatie e asta?? Ca sa ies sa verific stergatoarele nu crezi ca mai intai trebuie sa le platesc?? Sau nu stiu ce XXXX ai vrut sa spui, atoatestiutorule, sa ies cu metrul liniar sau cu ruleta sa-mi masor stergatoarele, asa crezi tu ca se afla ce dimensiune e mai buna??!! Decat sa te dai destept, mai bine abtine-te te rog! Astept raspuns de la Azzuro, el are bun simt si raspunde serios la toate intrebarile!Last edited by chitziman; 17 October 2013, 18:54.
Comment
-
Pun ce fel de intrebari vreau, nu esti obligat sa-mi raspunzi, cu atat mai mult cu cat nu te intrebasem pe tine! Stergatoarele nu sunt pozitionate drept pe parbriz...greu de inteles. Probabil ai vrut sa spui ca datorita convexitatii parbrizului, stergatoarele se muleaza pe acesta. Si care-i treaba? Eu intrebasem care este combinatia cea mai buna de dimensiuni de stergatoare si vad ca pana acum nu m-a lamurit niciun "cunoscator" de pe aici.
Comment
-
cea mai buna combinatie e cea care te avantajeaza pe tine. daca esti o persoana inalta, si / sau iti place o pozitie la volan mai inalta, atunci cauti sa iti pui stergatorul din dreptul tau(ca sofer) cat mai mare; in asa fel incat sa stearga cat mai aproape de limita superioara a parbrizului. daca ambele stergatoare vor fi de aceeasi marime va ramane "v-ul" cretin. (eu unul folosesc 23" cu 22" si pot sa spun ca imi lasa acel "v" enervant; daca as folosi 23 cu 21 si as modifica -in sus- pozitia stergatorului din dreapta, nu s-ar mai crea acel 'v".
in cazul in care folosesti stergatoare mai mari decat cele din fabrica vei observa ca motorasele se chinuie putin sa puna in miscare ansamblul brat+stergator, iar cursa s-ar produce intr-un interval mai mare de timp.
sfatul meu: incearca mai multe combinatii si vezi care iti place cel mai mult.
daca esti putin atent o sa vezi ca exista si o reglare a stergatorului prin felul in care se prinde in brat, in sensul ca poti sa-l prinzi in brat in asa fel incat sa stearga mai sus sau mai jos.
In speranta ca v-am oferit informatiile necesare va urez o seara placuta si sper sa terminati cu certurile pentru ca nu veti ajunge nicaieri.
MAI BINE NE VEDEM SAMBATA LA TRIBUNAL IN PARCARE CU O RULETA, SI FACEM COMBINATII DE N STERGATOARE LUATE CATE K SANDERO :dLast edited by Spanu; 17 October 2013, 21:34.-fara-
Comment
-
Din multe incercari de dimensiuni de stergatoare cea mai buna am vazut ca e 550 cu 500 si bratul la pasager putin ridicat. Eu am si modificat parghia ce misca stergatorul din dreapta lungind-o cu 1cm(nu se poate mai mult din cauza spatiului) si asa am scapat de tot de V-ul respectiv si nici ansamblul de stergatoare nu e fortat.
Comment
-
@nmariuscalin: in cazul folosirii stergatoarelor de 55 cm si 53 cm spatiul dintre cele 2 stergatoare este de cca 5 mm, nu se ating si nici nu depaseste marginea parbrizului...
Initial si eu ma gandeam ca folosirea unor stergatoare mai lungi poate solicita motorasul stergatoarelor. In timp nu am observat vreo problema la functionare (asa cum am mai afirmat periodic aplic pe parbriz water repellant ce cred eu ca reduce frecarea dintre parbriz si stergator-parbrizul se simte la stergere mai "slick", mai alunecos dupa aplicarea substantei. Pana la urma sunt cca 3 cm de lama in plus, cred ca motorasul este proiectat sa reziste la solicitari mai intense.
Nu ma stresez cu rezolvarea V-ului, cred ca solutia optima este schimbarea masinii!
Comment
Comment