Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Problema turatii relanti Sandero 1.6 8v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema turatii relanti Sandero 1.6 8v

    Salutare si bine v-am gasit,

    din pacate imi fac debutul pe forum cu o problema suparatoare.
    De aproximativ 6 luni sunt posesorul unei Dacia Sandero ( 1.6 8v / 2011 ), este prima Dacie pe care o am si sincer ma asteptam sa fie o masina simpla, usor de intretinut / reparat dar se pare ca nu este chiar asa.

    Masina este adusa din Germania dar cumparata din Pitesti, un singur proprietar ( istoric verificat in reteaua Meridian) cumparata la 116k km, acum are ~125k. Inca de cand am luat-o mi s-a aprins martorul de "check engine". A doua zi a beneficiat de o revizie generala ( filtre, toate lichidele, bujii, distributie, discuri frana, placute frana si alte chestii marunte)la un service multimarca ( Augsburg - sos de centura ).
    Odata cu revizia am facut si o diagnoza pentru martorul de check engine, mi s-a spus ca ar fi avut inregistrata o eroare de "misfire" care ar fi fost candva inregistrata dar nu ar mai fi fost activa. Au sters eroarea dar la cateva zile s-a aprins din nou martorul, din nou diagnoza cu acelasi rezultat, misfire inregistrat dar nu activ.Recomandarea celor de la Augsburg a o verificare la Meridian intrucat acestia ar avea un soft mai complet si imi pot spune mai multe.

    Cei de la Meridian Nord au facut diagnoza cu acelasi rezultat, misfire inregistrat dar nu activ. Acestia au sters eroarea si m-au recomandat sa merg cu benzina mai buna. Am shimbat benzina 95 cu 100 si cam in trei saptamani ( ~ 1200 km ) martorul s-a aprins din nou.
    Am revenit la Meridian si surpriza ... acelasi rezultat ...misfire inregistrat dar nu activ. Au sters alarma si mi-au spus ca masina functioneaza ok, dar ca inginerii de acolo imi recomanda sa schimb bujiile ( puse in urma cu 4k kilometri la Augsburg ). Am considerat ca nu este necesar sa schimb bujiile iar in momentul in care mi-au adus masina si am vrut sa plec, aceasta functiona "in trei cilindri" ba chiar doi ( turatie foarte oscilanta la relatii, zgomot dubios pe evacuare, cu greu pleca de pe loc ).
    Cei de la Meridian s-au disculpat instant, sustinand ca nu "nici nu au ridicat capota" si ca au facut doar diagnoza.
    Am fost nevoit sa las masina in service, unde au schimbat bujiile plus remaparea injectiei. Masina a fuctionat ok-ish cam o luna, pana azi ( ~2000 km ), dar cu "check engine" in continuare aprins.Mentionez ca ultimele plinuri au fost facute cu efix.

    In momentul de fata masina are aceeasi problema ca atunci cand am plecat de la Meridian, turatie foarte oscilanta la relatii, zgomot dubios pe evacuare, plecare greoaie de pe loc.

    A mai patit cineva asa ceva ? imi puteti recomanda va rog un mecanic priceput in Bucuresti ? ( la Meridian nu mai calc )

    Totodata, va rog sa-mi spuneti daca este normal ca turatia la relanti sa stea la 500 ture ( inainte de problema mentionata mai sus ) si daca este normal un cosum urban de 9.5 -10% (verificat la pompa ), extraurban 6.5 - 7% , ambele intr-un regim normal de exploatare ?

    Multumesc !
    Attached Files

  • #2
    Consumul mi se pare OK spre mic, motorul asta consuma ca tancul.

    Cat priveste problemele chiar nu se gaseste nimeni sa repare o Dacia? Schimba service-ul, gaseste altii mai capabili. Nu neaparat reprezentanta.

    Comment


    • #3
      Benzina este o poveste de adormit copiii. Dacă o benzină obișnuită de 95 de la Petrom (ca să nu vorbim de alți furnizori mai avansați) nu e bună pentru o mașină, iar toți șoferii ar avea problemele tale, ar da Petrom faliment. Nu ai nevoie de benzină de 100 ci de un service mai bun. Aparent, diagnoza nu spune nimic. Deci ai nevoie de flerul și experiența unui om.

      Comment


      • #4
        Mda, s-ar putea ca masina sa aiba mult mai multi km parcursi...cum se spune si mai sus ai nevoie de un mecanic bun...cei de la marile service nu sunt cei mai buni!

        Si eu am un Sandero 1.6 din 2011 cumparat acum 3 ani, dar nu am probleme.
        Last edited by spik1; 2 March 2018, 00:45. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #5
          Salut si multumesc pentru raspunsuri.
          Nici eu nu cred ca benzina este problema reala, la urma urmei este o dacie.

          Referitor la "mecanic bun" ( daca mai exista asa ceva ) ... speram sa-mi recomnadati voi pe cineva

          BTW ... la cateva ore dp primul post, masina a pornit si functioneaza ok, s-a reparat de la sine

          Comment


          • #6
            Verifică și curăță clapeta de accelerație într-un service. Ar putea fi cauza.


            Comment

            Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
            Politica de Securitate Google