Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Este timpul să nu mai cumpărăm diesel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Este timpul să nu mai cumpărăm diesel

    Stepway-ul meu 1.5 dCi, cea mai reușită combinație, va fi martorul dispariției variantei diesel.

    În multe orașe din Europa se pun taxe suplimentare pe motoarele diesel. Paris, Londra, Stuttgart și multe altele mai mici care vor urma direcția, iar de prin 2025 dieselurile vor fi de-a dreptul interzise în orașe.

    Sfatul meu este următorul pentru cei care vor o mașină acum și nu prea sunt mulțumiți de motorizările pe benzină oferite. O paranteză întâi. Se pare că povestea este foarte, foarte complicată. Ca urmare a acordurilor de la Kyoto, EU a încheiat un protocol cu asociația europeană a producătorilor de mașini pentru a reduce emisiile de CO2. Cei din urmă au spus "ok, vă vindem diesel care emite mai puțin". S-a încurajat cumpărarea de diesel iar motoriștii europeni s-au concentrat pe motoarele diesel (japonezii au rămas pe benzină). În UK, de la 10%, acum 50% dintre mașinile în circulație sunt diesel (pentru că era mai ecologic, emitea mai puțin CO2). Londra și-a epuizat cota anuală pe 2017 de poluare cu particule emise de diesel în primele două luni. Se pare că 12000 de oameni au murit în UK din cauze pulmonare asociate cu aceste particule. Scandalul "dieselgate" se va extinde la acțiunile pe care orașele poluate le vor lua pentru a descuraja POSESIA de diesel (taxe de parcare mai mari, taxe de acces în centru - din oct 10 lire pentru diesel în Londra - sau interzicerea lor, la noi se vor instala vignetele).

    Sfatul meu este să nu mai cumpărați diesel la mașină nouă în următorii ani. Dacă vă luați un sh și vreți să îl mai țineți vreo 5 ani după care îl duceți la casare, atunci merge. Dacă vreți mașină nouă, s-ar putea ca după vreo 5 ani să descoperiți că, fiind diesel, nu o veți avea cui vinde și nici să mergeți cu ea nu veți fi lăsat fără niște taxe măricele.

    Problema este că nu toate motoarele pe benzină sunt la fel de plăcute ca cele diesel. Producătorii europeni de mașini vor avea nevoie de câțiva ani pentru a se concentra pe îmbunătățirea variantelor turbo pe benzină. Și atunci, în acești câțiva ani, noi ce mașini cumpărăm? Asta este întrebarea. Dacă nu diesel, atunci ce?
    Last edited by gecmc94; 21 April 2017, 11:57.

  • #2
    Eu chiar nu inteleg chestia asta cu dieselul interzis. Mi-am luat acum 1 an o masina diesel Euro 6, cu uree - Blue Ad, are emisiile f mici, 88 si acuma ce nu mai am voie sa merg cu o masina cu emisii de 80 in Europa?

    Asta in conditiile in care o masina diesel e mai scumpa ca una pe benzina.

    Comment


    • #3
      Sigur că acum se discută de măsuri imediate fie doar de cele de la Euro 4 (inclusiv) în jos sau de cele de la Euro 5 în jos (inclusiv). Dar trendul există de eliminare completă a diesel după 2025.

      "Stuttgart to ban diesels as London launches ‘toxicity charge’
      February 23, 2017

      Stuttgart, home of Mercedes-Benz and Porsche, is to ban diesel cars that do not meet the latest Euro 6 emissions standards on days when pollution is heavy. "

      "Pledge by four major world cities to ban diesel by 2025 'heaps pressure' on London
      Sadiq Khan's office says extension of Ultra-Low Emission Zone may happen year earlier than planned

      Friday 2 December 2016"

      "Diesel cars to be banned from Oslo city centre
      Block on vehicles from 6am till 10pm until air pollution clears

      16 January 2017"

      și lista poate continua

      PS: nu este vorba de emisiile de CO2, dieselul este campion la reducerea lor, ci de oxizii de azot pe care comunitatea medicală îi consideră acum mai periculoși.

      Care-i povestea.... acum vreo 10 ani, activiștii de mediu erau preocupați de emisiile de carbon pentru încălzirea globală și moartea pinguinilor. Diesel era mai puțin poluant ... să facem dieseluri. Între timp s-au trezit medicii care au spus "ce ați făcut, măăăăi, oxizii de azot sunt mult mai periculosi și mor oamenii din orașele poluate".

      After VW's diesel emissions scandal, European cities are moving to ban diesel passenger cars. It's the beginning of the end.


      PPS: Mașina ta, cu Euro 6 și 80 mg/km de NOx, în fapt generează mult mai mult. De aceea va fi, într-un final, interzisă în orașele poluate.

      "The tests were carried out by a team led by Ricardo Martinez-Botas, professor of mechanical engineering at Imperial College London. Among the vehicles tested were 19 models that meet the latest Euro 6 limit of 80mg/km NOx emissions in laboratory tests. Euro 6 was introduced for all new cars sold after September last year.

      When driven in a real-world simulation of urban, rural and motorway travel, the average was nearer to 500mg/km, with some cars getting close to 1,100mg/km."

      Peugeot 3008 este acolo cu 1100 mg/km, doar ceva mai puțin decât un Nissan Qashqai de 1.5 dCi.

      Last edited by gecmc94; 21 April 2017, 13:34. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • #4
        Cu cat mai multe orase o sa interzica autovehiculele diesel, cu atat se vor ieftini aceste mijloace de transport. Nu zic ca toata lumea ar circula in acele orase, dar asta o sa fie scuza cumparatorilor, pai... nu pot sa ma duc acolo, acolo.

        Da, intr-adevar trebuie sa te gandesti bine la ce fel de auto cumperi in urmatorii ani. Asta din punct de vedere al revanzarii in 3-5ani dupa achizitionare, daca vrei sa tii 15 ani, in Romania sigur nu o sa fie nici o problema.

        Comment


        • #5
          Toate autobuzele , autoutilitarele si utilajele sunt Diesel in toate orasele. Or sa fie eliminate si ele? :-) Totul este schimbator de la 1 an la altul.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Barba View Post
            daca vrei sa tii 15 ani, in Romania sigur nu o sa fie nici o problema.
            Nu aș fi atât de sigur. Nici nu mi-ar plăcea ca România să devină găleata de gunoi a tuturor dieselurilor din Vest pe măsură ce vesticii vor primi programe "rabla diesel". În UK unii cer chiar 3000 de lire pentru a compensa posesorii de diesel.

            Însă problema nu este aceea că România se va culca pe o ureche și va spune "suntem prea săraci și lăsați-ne în pace". Comisia Europeană va găsi, în următorii 7-8-10 ani, metode pentru a forța respectarea limitelor de poluare cu oxizi de azot și în țările din Est. Ne aducem aminte cum am retehnologizat forțat combinatele și le-am dotat cu filtre antipoluare. Am spus în comentariul inițial că nu este o problemă imediată pentru România. Voi ține Stepway-ul meu dCi până la casare. Dar va fi ultima mașină diesel, ultimul dinozaur. Sfatul vine pentru cei care în 2017-2018 au ideea de a cumpăra o mașină nouă.


            European Commission - Press release
            Commission warns Germany, France, Spain, Italy and the United Kingdom of continued air pollution breaches

            Brussels, 15 February 2017

            The European Commission sends final warnings to Germany, France, Spain, Italy and the United Kingdom for failing to address repeated breaches of air pollution limits for nitrogen dioxide (NO2). NO2 pollution is a serious health risk. Most emissions result from road traffic.

            The European Commission urges 5 Member States to take action to ensure good air quality and safeguard public health.

            More than 400 000 citizens die prematurely in the EU each year as a result of poor air quality. Millions more suffer from respiratory and cardiovascular diseases caused by air pollution. Persistently high levels of nitrogen dioxide (NO2) caused almost 70 000 premature deaths in Europe in 2013, which was almost three times the number of deaths by road traffic accidents in the same year.
            EU legislation on ambient air quality (Directive 2008/50/EC) sets limit values for air pollutants, including nitrogen dioxide. In case such limit values are exceeded,

            Member States are required to adopt and implement air quality plans that set out appropriate measures to bring this situation to an end as soon as possible.

            Today's reasoned opinion concerns persistent breaches of NO2 limit values in:
            - Germany (28 air quality zones, including Berlin, Munich, Hamburg and Köln);
            - France (19 air quality zones, among them Paris, Marseille and Lyon);
            - The United Kingdom (16 air quality zones, among them London, Birmingham, Leeds, and Glasgow);
            - Italy (12 air quality zones, including Rome, Milan and Turin);
            - Spain (3 air quality zones, one being Madrid and two covering Barcelona).

            Possible measures to lower polluting emissions, at the same time accelerating the transition to a low-carbon economy, include reducing overall traffic volumes, the fuels used, switching to electric cars and/or adapting driving behaviour. In this context, reducing emissions from diesel-powered vehicles is an important step towards achieving compliance with EU air quality standards.

            While it is up to the Member State authorities to choose the appropriate measures to address exceeding NO2 limits, much more effort is necessary at local, regional and national levels to meet the obligations of EU rules and safeguard public health.

            If Member States fail to act within two months, the Commission may decide to take the matter to the Court of Justice of the EU.

            Comment


            • #7
              Pana cand se implementeaza interzicerea dieselor in UE va disparea Uniniunea Europeana...

              Sa fim seriosi, sa nu mai fie masini diesel? Serios? :-)

              Cat priveste Romania oricum e groapa Europei de masini vechi.

              Comment


              • #8
                Nu numai Romania, de la Ungaria (inclusiv) inspre est, toate tarile. Putere de cumparare foarte mica, optezi pentru second ieftin, cu cateva mii de euro ai masina, ca te costa o avere sa tot repari asta-i altceva. Vorbesc din experienta, inainte sa cumpar masina noua, am circulat cu un peugeot 206 din 2000, cat am reparat numai eu stiu.

                Dar sa vorbim de poluare, niste scenarii apocaliptice...
                1. Telul suprem este ca toata lumea sa aiba masina electrica.
                2. Ca sa se ajunga pana acolo trebuie sa se faca incat omul sa nu mai poata sa-si permita alimentarea masinilor, adica benzina/motorina foarte scumpa.
                3. In acest moment degeaba scumpesti benzina, fiindca asta ar incuraja vanzarea masinilor diesel, motorina nu poti scumpi din cauza transportatorilor, dai peste cap toata logistica din Europa.
                4. Asa ca s-au gandit ei, interzic dieselul (in afara de camioane desigur) scumpesc benzina asa de tare, incat o sa fii nevoit sa treci la electric, sau sa renunti la masina personala de tot.

                In toata treaba asta cineva are de castigat si multi altii pierd, ca de obicei. Asta cu poluarea este pentru masele mari, "vrem binele vostru, bla-bla".

                Comment


                • #9
                  Pana la urma au inceput demersurile pt interzicerea motoarelor diesel.

                  Comment


                  • #10
                    precis se vor interzice in Romania in viitorul apropiat :-)

                    Comment


                    • #11
                      Soto !!! Dupa ce se termina nemtii, belgienii, italienii, bulgarii, etc, etc. de vandut toate junghiurile diesel sehash de la ei din tara (si sa nu uitam pe cei cu volan pe dreapta, plus cele neenumerate, dar cuprinse in lista lui gecmc), or sa le interzica si la noi.
                      Last edited by Dorin_IF; 7 June 2018, 18:12.
                      Sandero Stepway 0.9
                      Clio Symbol 1.4

                      Comment


                      • #12
                        masina mea diesel are Euro 6 si 88 g/km un autobuz vechi polueaza de sute de ori mai mult

                        Sandero are 130 emisiile si e mai mica mai usoara si mai putin puternica

                        Comment


                        • #13
                          Ia vezi si la NOx?
                          Maşinile emit două tipuri de substanţe toxice: dioxid de carbon (CO2) şi oxizi de azot (NOx).
                          Oxizii de azot sunt o ameninţare directă şi imediată pentru sănătatea oamenilor, în timp ce emisiile de dioxid de carbon afectează, pe termen lung, clima planetei.
                          Sandero Stepway 0.9
                          Clio Symbol 1.4

                          Comment


                          • #14
                            Dlor, nu de politicienii români mi-e teamă ci de Bruxelles. Dacă se apucă Parlamentul European să dea cine știe ce directivă ambițioasă și ne obligă să restricționăm mașinile diesel, asta mi-e teamă. Și știți de ce? Pentru că după ce am citit puțin mai mult, am devenit fanul mașinilor electrice cu celule de hidrogen. Au toate avantajele și nu au dezavantajele celor electrice cu acumulator Li-Ion. De câte ori aud pe la radio sau prin instituțiile europene despre mașinile Li-ion, mă apucă isteria. Este spirit de turmă.

                            Comment


                            • #15
                              https://www.promotor.ro/news/bmw-mot...e-ani-18218101
                              Last edited by Cristi_Xp; 27 September 2019, 20:53.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google