Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Baterie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Baterie

    Ce trebuie urmarit la baterie ca sa fie ok?

  • #2
    La Sandero bateria este fara intretinere. Deci nu trebuie sa-i faci nimic. Numai cand se consuma, o schimbi.

    Comment


    • #3
      Si in cat timp se consuma? Vreau sa nu ma prinda nepregatit

      nu mai cta ultimul post!
      Last edited by Seba; 26 January 2009, 04:20.

      Comment


      • #4
        la garantie-baterie scri 2 ani,dar poate sa te tina mai putin sau mai mult chiar si 3 ani

        Comment


        • #5
          Bateriile merg intre minim 2 ani si un maxim de 6 ani. Ca durata medie ar fi undeva la 4 ani. Dupa o discutie cu un prieten care are Logan bateria este de proasta calitate, l-a tinut 2 ani.

          Comment


          • #6
            Stefan, au pus astia baterii uscate pe Sandero ?

            ps. daca nu e uscata, trebuie cam 1-2 ori pe an verificat nivelul de apa distilata din baterie, daca e uscata nu necesita intretinere, insa din ce stiu eu, o baterie uscata cand moare, moare dintr-o data, nu treptat ca una cu apa distilata.
            ps2. in fuctie de intretinere, circulat cu masina, o baterie buna trebuie sa tina cam 3-5 ani. (poate sa te tina si 1-2 ani, daca de exemplu lasi bateria in masina iarna fara sa circuli cu ea cateva saptamani sau luni, sau uiti frecvent consumatori porniti: radio, faruri...etc. fara ca motorul sa fie pornit)

            Comment


            • #7
              La fosta mea dacie bateria cu care a fost echipata masina din fabrica m-a tinut 7 ani, era de provenienta coreeana. Bateria de pe Sandero este cu electrolit dar nu necesita intretinere. La vechile baterii chiar era indicat ca la o anumita perioada sa se faca ciclu de descarcare/incarcare a bateriei, adica pui consumatori pe baterie pana tensiunea ajunge la 0 si dupa aceea sa o incarci cu redresorul in functie de cati Ah are bateria, adica daca bateria era de 50 Ah o incarci cu 5 A timp de 10 h.

              Comment


              • #8
                Recomandări "ROMBAT":

                "In exploatare se verifica nivelul electrolitului, cel putin o data pe an la bateriile Tornado si Cyclon Calciu, o data la 9 luni la bateriile Pilot, o data la 3 luni la bateriile Terra si o data la 2 luni la bateriile Magma.. Nivelul electrolitului trebuie sa fie cu cca 20mm deasupra placilor. In cazul in care nivelul electrolitului scade sub valoarea indicata, se completeaza cu apa distilata sau demineralizata, niciodata cu acid sau apa de la robinet.
                La bateriile dotate cu indicator de stare (ochi magic) starea de incarcare si nivelul electrolitului se pot aprecia observând culoarea acestuia:
                - transparent: nivel scazut, necesita completare;
                - negru: nivel bun, baterie descarcata;
                - verde: nivel bun, baterie incarcata.
                "
                Mama proştilor este mereu gravidă!

                Comment


                • #9
                  Eu am baterie cu ochi din ala, o am cred de vreo 3 ani ?! si acum 2 zile am fost la service cu ceva probleme la frana, si printre altele l-am pus pe mecanic sa-mi verifice electrolitul din baterie (nu l-am verificat niciodata in cei 3 ani, din lipsa de timp, am uitat, putin dezinteres) si nivelul era atat de scazut incat mi-a completat nivelul cu aproape 1 L de apa distilata. Bateria merge fara probleme, dar nah, am cam neglijat-o, si posibil sa-i fi scazut durata de viata.

                  Comment


                  • #10
                    Este posibil sa scada electrolitul pentru ca bateria este incarcata cu o tensiune prea mare. Ar trebuii sa masurati incarcarea, dupa cate stiu tensiunea de incarcare fara consumatori trebuie sa fie undeva intre 14-14,5 V, iar cu consumatori (faruri aprinse, aeroterma) sa nu scada sub 13,5 V.

                    Comment


                    • #11
                      Instrucţiuni de exploatare "ROMBAT":

                      "...este obligatorie verificarea tensiunii de incarcare a releului electric la un service Rombat in localitatiile in care exista service ROMBAT sau la un service auto in localitatiile unde nu este service ROMBAT. Tensiunea trebuie sa fie in limitele 14 - 14,4 V (sublinierea îmi aparţine)."
                      Mama proştilor este mereu gravidă!

                      Comment


                      • #12
                        la baterie nu am probleme,dar defapt nici nu prea urmaresc"ochiul magic",oricum cand am ridicat masina nu mi-au spus sa urmaresc "nivelul de incarcare"al bateriei doar sa completez cu apa la spalator.
                        Deocamdata nu sunt probleme la pornire din nici o cauza.

                        Comment


                        • #13
                          Salut, m a lasat bateria azi. Ochiul magic e verde rau de tot.Nu mai avea pic de curent. Vreau sa mi iau Caranda de pe Str. Arhitect Ion Mincu. ce ziceti?

                          Comment


                          • #14
                            Personal ti-as recomanda mai degraba Varta Silver...desi si Caranda sunt destul de bune...

                            ps. ochiul magic nu are cum sa fie verde rau de tot...probabil ca e de fapt negru la culoare
                            Last edited by bunicuta; 13 June 2013, 06:22.

                            Comment


                            • #15
                              Eu recomand rombat premier. Sunt foarte ok si Varta se fac tot la Bistrita la Rombat in fabrica.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google