Salut! Nu stiu daca sunt chiar pe topic, dar cumva tot la legislatie ajungem. Acum 3 ani am reusit sa "prind" un loc de parcare inchiriat de la ADP in fata blocului unde locuiesc. L-am delimitat, am scris nr locului de parcare, etc...Nu ma deranjeaza atunci cand gasesc pe altu' parcat pe loc dar care si-a lasat in parbriz un nr de telefon unde poate fi gasit. E o chestie de minim bun simt. Minim bun simt care lipseste multor conducatori auto, din pacate (si nu numai..) De cateva ori am sunat la politia comunitara, serviciul ridicari masini sector 6. Odata am gasit pe unu cu numar de Bulgaria, au venit doi politisti, s-au uitat..."Aaaa, pai nu avem ce sa-i facem, ca are nr de Bulgaria!" Ii intreb daca il pot ridica de acolo ca efectiv nu am unde parca in alta parte..au dat prin statie si li s-a raspuns ca masinile de ridicat s-au retras de la 17.00 (era 17.30...)!! Noroc ca a venit intre timp nesimtitul si am putut parca. Nu i s-a dat nicio amenda, avetizare , nimic! Asta era acum vreo 2 luni...Buuun, azi vin de la serviciu, in jur de ora 17.00: pe locul meu trona cu nesimtire o ditamai duba alba! In parbriz, nimic! Sun din nou la politaii comunitari sau locali cum dracu s-or numi, vin repede doua tanti: se uita la duba, una ma intreaba daca nu are nr in parbriz
) "Credeti ca va mai chemam daca avea numar??" Se mai foiesc pe acolo, imi cer buletinul, le arat si contractul de inchiriere, de mai coiesc, discuta cu unul prin statie: "avem pe unu' care indeplineste conditiile de ridicare" , "S-au retras masinile, maine dimineata la opt" se aude din statie. Era tot cam 17.30..Le intreb ncand naiba se pot ridica sau amenda indivizii astia - imi raspunde tanti politista ca "Aaaa, daca ii amendam, castiga sigur in instanta prin contestatia amenzii ca e prea mare!" (???!!!!) Si de ridicat mi-a zis ca dupa 17 nu mai sunt masini de ridicare! Bineinteles ca am parcat alaturi pe locul unei vecine si noroc ca a plecat si nesimtitul asta altfel nu as mai fi avut unde sa parchez in zona, PE UN LOC PE CARE IL PLATESC! (Normal ca tantile politiste plecasera zicandu-mi ca or sa mai treaca pe acolo si daca locul e liber ma anunta!!!)
))nu tu amenda, avertizare, nimic! Stiu, locul nu e al meu dar atata timp cat platesc chirie ptr el, vreau sa pot dispune de acesta cand doresc!
La urma urmelor, nici nu sunt politistii de vina, NU SUNT AJUTATI DE LEGI, nu au parghiile necesare ptr a actiona (lucru pe care l-am spus si unei tanti politiste si care mi-a confirmat cu un zambet amar..) Legile sunt facute parca ptr a nu fi aplicate fratilor! Adica pui amenda 1500 de lei, dar stii ca ala va castiga in instanta contestand-o! Si retragi masinile de ridicare de la ora 17, adica ora dupa care incep sa vina oamenii acasa de la munca si ar fi intervalul cel mai "fertil" ptr taxarea nesimtitilor care parcheaza pe locurile inchiriate legal! Pai pe mine ma doare-m basca ca unu' imi parcheaza pe loc la ora 11, ca atunci oricum sunt la job! In ce tara traim, va intreb? Ne mai miram ca in tara asta coruptia e cat China si se fura ca-n codru??

La urma urmelor, nici nu sunt politistii de vina, NU SUNT AJUTATI DE LEGI, nu au parghiile necesare ptr a actiona (lucru pe care l-am spus si unei tanti politiste si care mi-a confirmat cu un zambet amar..) Legile sunt facute parca ptr a nu fi aplicate fratilor! Adica pui amenda 1500 de lei, dar stii ca ala va castiga in instanta contestand-o! Si retragi masinile de ridicare de la ora 17, adica ora dupa care incep sa vina oamenii acasa de la munca si ar fi intervalul cel mai "fertil" ptr taxarea nesimtitilor care parcheaza pe locurile inchiriate legal! Pai pe mine ma doare-m basca ca unu' imi parcheaza pe loc la ora 11, ca atunci oricum sunt la job! In ce tara traim, va intreb? Ne mai miram ca in tara asta coruptia e cat China si se fura ca-n codru??
Comment