Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Mai puţine accidente, mai mulţi răniţi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mai puţine accidente, mai mulţi răniţi

    Numărul evenimentelor rutiere de pe principalele drumuri naţionale este în scădere, însă, în continuare, viteza bagă în spital multe persoane. O lună de controale rutiere, mai puţine accidente, mai puţine persoane decedate, însă mai mulţi răniţi. Acestea sunt concluziile primei luni a campaniei „Stop accidentelor! Viaţa are prioritate“, desfăşurată de structurile rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe cele trei „puncte negre“ ale şoselelor din România: DN 1, DN 2 şi DN 7.

    Rezultatele colectate în perioada 16 iunie-16 iulie mai arată faptul că judeţul Ilfov este locul în care au loc cele mai multe accidente rutiere grave, fiind zona tranzitată de toate cele trei drumuri naţionale supravegheate. În condiţiile în care poliţiştii se aşteaptă ca traficul rutier din ţară să atingă punctul maxim în august, pentru că majoritatea românilor aleg să-şi ia concediul în această perioadă, autorităţile au anunţat că programul va fi prelungit până pe data de 31 a acestei luni.

    Ilfov, „zona neagră“

    Per total, potrivit statisticii, de la mijlocul lunii iunie la mijlocul lui iulie, pe cele trei drumuri naţionale supravegheate au avut loc 70 de evenimente rutiere. Asta înseamnă, afirmă poliţiştii de la Rutieră, cu 7 mai puţine decât în 2007. Situaţia este mai bună şi în cazul persoanelor decedate, cu 5 mai puţine decât anul trecut, însă numărul persoanelor rănite grav în accidente rutiere a crescut. Specialiştii susţin că judeţul Ilfov, tranzitat de toate cele trei drumuri controlate, poate fi numit „zona neagră“ pe harta rutieră deoarece acolo, faţă de anul trecut, s-au înregistrat cu 62 mai mulţi răniţi.

    DN 1, primul în top

    Viteza excesivă, conducerea imprudentă, depăşirea neregulamentară, neacordarea priorităţii şi nerespectarea distanţ ei dintre autovehicule sunt în continuare principalele cauze pentru evenimentele rutiere produse pe şoselele din România. Pentru astfel de abateri, luna acesta, poliţiştii au dat, în total, 108.000 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre ele (aproximativ 60.000) fiind primite de şoferi pentru viteză excesivă.

    Analizate comparativ, datele privind accidentele rutiere de pe cele trei drumuri naţionale arată o situaţie mai bună pe DN 7, unde s-au înregistrat 19 accidente rutiere, 6 morţi şi 23 de persoane rănite grav. Urmează DN 2, cu 21 de evenimente rutiere, în care 9 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 14 au fost grav rănite, pentru ca situaţia cea mai dramatică să aibă loc, ca şi anii precedenţi, pe DN 1, unde în cele 30 de accidente grave înregistrate au murit 9 persoane, iar alte 34 au suferit răni grave. Judeţele „campioane“ la accidente rutiere grave sunt, potrivit aceleiaşi statistici, Ilfov, Vrancea şi Suceava.

    REZULTATE

    Niciun accident mortal pe Autostrada Soarelui

    O îmbunătăţire a situaţiei accidentelor rutiere grave a avut loc şi pe Autostrada Soarelui. Potrivit datelor statistice publicate la schimbarea primei serii de poliţişti detaşaţi pe litoral, între 15 iunie şi 20 iulie, pe A2 nu s-a produs niciun accident rutier mortal, comparativ cu anul trecut, când au fost înregistrate şapte decese. La acest fapt a contribuit şi suplimentarea numărului de agenţi pentru perioadele de aglomeraţie în trafic, dar şi supravegherea, în fiecare weekend, a traficului din elicopter, susţin poliţiştii de la Rutieră.

    sursa: EVZ

    Ce ziceti? Mergem in directia cea buna in ceea ce priveste siguranta rutiera in RO? Sau vom continua multi ani sa fim codasa Europei la capitolul asta?

  • #2
    mai avem mult pana vom fi la nivelul europei.....nici macar drumuri nu avem ca lumea..........

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
    Politica de Securitate Google