Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Asigurari CASCO (unde, cat, cum?)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Asigurari CASCO (unde, cat, cum?)

    Am gasit pe net o nota comparativa intre diferitele tipuri de Casco pentru masini:
    http://www.asigur.com/casco-online.php
    Acuma preturile date pe site sunt orientative, ba chiar la limita de sus, adica in mod real asigurarea Casco va fi mai mica.
    Ce ma intereseaza pe mine, si cred ca pe multi altii:
    1. care firma de asigurare e mai serioasa,
    2. ce experiente (placute/neplacute) ati avut cu astfel de societati,
    3. ce trebuie sa stim cand incheiem o asigurare casco.
    4. cate accidente "pot sa fac" intr-un an avand casco ?

  • #2
    Eu recomand Ardaf, mai ales ca au si fransiza 0.
    Seriosi ar fi Generali si Allianz-Tiriac, dar au fransiza 100 euro.
    sigpic

    Comment


    • #3
      Generali si Alianz. Cu ei ai garantia ca iti repari masina in orice service de reprezentanta si platesc direct.
      Fransiza nu trebuie sa te sperie din doua motive.
      1. La o dauna de 100 de euro oricum nu strici casco pentru ca nu merita pentru o suma atat de mica sa platesti mai mult in anii urmatori.
      2. La o dauna mare despagubita la timp si corect nu mai conteaza 100 de euro.

      Despre experiente iti spun ca m-a lovit unul care avea rca le Generali si s-au comportat baietii exemplar. Nici nu s-au uitat prea mult la masina. Iar cand m-am dus cu masina in service (de reprezentanta). aia s-au apucat de ea fara probleme pentru ca stiau ca-si iau banii imediat.

      Ardaf!?? Sa fim seriosi! Nici nu exista pe piata asta.

      Comment


      • #4
        [QUOTE=foxmedia;1860]

        Sfatul meu este sa va luati un broker de asigurare. Doar un specialist in domeniu poate oferi sfaturi competente.

        QUOTE]

        Dupa mine e discutabila chestia asta. Ce te faci cand un broker are comision mai mare de la o anumita firma de asigurari (care nu prea e cunoscuta) si incearca sa te influenteze sa-ti faci asigurare la acea firma? Pana acum am doua cazuri, asa ca....

        Comment


        • #5
          Originally posted by bobocul View Post
          Pana acum am doua cazuri, asa ca....
          Vorbim aici de profesionisti!
          E regretabil totusi ca ti s-a intamplat. Un broker bun este interesat doar de oferta catre client si nu de comisionul primit. In general comisioanele sunt uniforme - doar cateva societati "sar" cu un comision mai mare - vezi Ardaf - dar in general, companiile valide au cam acelasi comision.

          Probabil ca tie ti s-a intamplat la achizitia unor polite RCA unde comisionul pleaca de la 10% si pana la 40%.

          Comment


          • #6
            Toti se considera "profesionisti". Nu este vorba de RCA ci de CASCO. Am solicitat oferte de la Inkbroker si de la Asigurari-profitabile. Unul da oferta detaliata de la Fata Generali si ii lauda cat de buni sunt iar despre ceilalti da numai niste valori orientative, iar celalalt da oferte de la BCR, Unita, Asito si ASIROM si nu aminteste nimic de Generali si Allinz desi au relatii si cu acestia. Consider ca un broker trebuie sa-ti dea oferte de la toate firmele cu care are relatii, cu conditiile pe care le asigura firma respectiva si tu sa faci alegerea sau sa ceri lamuriri suplimentare despre o firma sau alta.

            Comment


            • #7
              Un Broker are interes sa vanda si sa ia comisionul de la compania respectiva. In Romania exista doar doua companii cu adevarat serioase care ofera servicii la nivel european: Allianz si Generali. Un CASCO bun nu inseamna niciodata un CASCO ieftin si repet, lipsa conventiei de decontare directa nu duce doar la o intarziere ci chiar la refuzul asiguaratorului de a plati reparatia sevice-ului respectiv, putand sa fii pus in situatia de a achita singur si dupa aia sa te rogi de ei sa-ti dea banii. Cand masina e noua nu te gandesti la toate astea dupa aceea insa iti reprosezi ca te-ai zgarcit la 500 de ron pe an cat e diferenta intre o asigurare serioasa si una de 3 parale.

              Comment


              • #8
                Nelamurire

                Salutare. Peste aproximativ 10 zile voi fi posesorul unui Sandero Laureat luat prin credit BRD de la Dacia. Am o nelamurire si m-am gandit ca poate sunt persoane care au luat masina la fel ca mine si ma pot ajuta. Ori nu am inteles eu bine, ori doamna de la banca mi-a spus sa ma duc sa inchei contractul CASCO dupa ce inmatriculez masina definitiv, ceea ce mie mi se pare o prostie. Perioada aceea de maxim 30 zile cat am sa circul cu nr provizorii nu am sa am masina asigurata decat cu RCA...? Eu stiu ca in momentul in care iti iei masina de la dealer trebuie sa ai CASCO imediat, mai ales ca este luata prin Credit auto. Voi stiti altceva?

                Comment


                • #9
                  Nu trebuie sa ai CAsco imediat, doar daca Banca te obliga sa-l ai. Obligatoriu trebuie sa ai RCA, fara el nu poti ridica masina de la dealer.Casco il faci cand vrei tu. Ai grija, atat Casco cat si RCA intra in vigoare la ora 0 a zilei urmatoare platii lor.

                  Comment


                  • #10
                    Buna am si eu o intrebare in legatura cu Casco. Masina este pe numele tatalui meu, eu umblu cu masina. Este valabila si atunci Cascoul daca eu l-am condus masina?

                    Comment


                    • #11
                      E valabil casco daca tu conduci masina, cu conditia ca tatal tau sa fie de acord sa conduci masina.
                      Daca faci accident, iar tatal tau sustine ca nu ti-a dat voie sa-i conduci masina, atunci casco nu te despagubeste.

                      Comment


                      • #12
                        Nu stiu la alte societati de asigurari cum este dar, la Generali te intreaba cine mai conduce masina si trece asta in contract. Deci, este posibil ca Casco sa nu fie valabil in cazul in care accidentul este produs de altcineva si persoana nu este trecuta pe polita.

                        Comment


                        • #13
                          Am imputernicire de la tatal meu, deci nu cred atunci o sa am probleme. Sper.
                          Multumesc pentru raspunsuri. O zi buna.

                          Comment


                          • #14
                            Eu nu sunt trecut in contract, dar nu am avut probleme cu cei de la CASCO.
                            CASCO e facut pe masina, probabil te intreaba cine mai conduce masina doar ca sa calculeze ce suma trebuie sa dai in functie de oras, varsta etc...

                            Ai nevoie de imputernicire doar daca nu ai acelasi domiciliu stabil cu al proprietarului.
                            Daca ai acelasi domiciliu atunci ai nevoie doar de o copie CI a proprietarului.
                            Last edited by Dhampir; 10 July 2009, 14:17.

                            Comment


                            • #15
                              Eu am cumparat masina in iulie 2008 prin BRD, de la Caremil Iasi, si mi-au facut automat si CASCO, RCA, si tot tacimul. Sa se fi schimbat intre timp regula?

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google