Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Ce faci in caz de accident?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce faci in caz de accident?

    Articol de pe Auto.ro Sfatul expertului. Ce faci in caz de accident? 05 Ianuarie 2009

    Sa speram ca niciodata nu vei avea parte de asemenea evenimente nefericite, insa, din pacate daca se intampla inevitabilul este important sa stii ce ai de facut. Fie ca ai fost tu de vina sau alt sofer distrat a uitat sa apese pedala de frana la timp, accidentele rutiere au loc.

    Ce faci in caz de accident? Care sunt indatoririle tale atat morale, cat si juridice? Pentru a vedea ce e de facit impartim accidentele rutiere in „usoare” si „grave”.

    In cazul accidentelor mai putin grave, rezultat al unor tamponari usoare in trafic e musai sa scoateti autovehiculele avariate inafara partii carosabile. Conform ultimelor prevederi legale, incapand cu data de 1 ianuarie 2009, in cazul accidentelor soldate doar cu avarierea masinii personale. Astfel, mai nou, te adresezi direct firmei asiguratoare care intocmeste dosarul pentru trimiterea spre reparatie. "Documentul de introducere in reparatie" dat de compania de asigurari este acum echivalent cu "autorizatie de reparatie" emisa de Unitatea de Politie. Asadar, mai putina birocratie, mai putin stres!

    Acum nu-ti ramane decat sa astepti eliberarea actului constatator al avariilor fara de care repararea masinii ar fi catalogata drept infractiune. Vinovatul trebuie sa dispuna pagubitului o copie a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto si a talonului autovehiculului pe care l-a condus pentru reparatia masinii pagubitului.

    Desigur ca nimeni nu-si doreste sa ia parte la un accident rutier care are consecinte grave. Si totusi acestea se intampla. De aceea e bine sa fii informat asupra actiunilor pe care trebuie sa le intreprinzi.

    In cazul in care una dintre masinii nu mai poate fi deplasata la Politie, conducatorii auto sunt obligati sa anunte imediat evenimentul la 112. Pentru nimic in lume nu schimba pozitia autovehiculelor daca exista victime! Monteaza triunghiuri reflectorizante la o distanta suficient de mare pentru a putea fi observati de ceilalalti participanti la trafic in timp util.

    Este esential sa acorzi primul ajutor iar daca este necesar si Salvarea intarzie sa apara, asigura transportul la spital. Primul ajutor se acorda numai pentru a opri o hemoragie mare cu risc de deces, pentru a resuscita victima (respiratorie si cardiaca) daca e un stop cardio-respirator si pentru a scoate victima din masina numai in cazul in care exista pericolul iminent de explozie sau cadere a masinii intr-o prapastie/apa.

    Daca ai asigurat transportul la spital, nu uita apoi sa revii la locul accidentului! Asteapta Politia care va intocmi documentele de constatare a accidentului si intocmirii autorizatiei de reparatie.

    Restul e istorie: drumuri la firma de asigurare, intocmirea dosarului pentru service-urile autorizate. Inarmeaza-te cu rabdare: de obicei masina sta ceva timp in service!

  • #2
    Salutare la toti.As dori sa ma ajutati pt un prieten care a avut un accident in bihor. Saptamana aceasta miercuri seara se deplasa cu masina in oras cu viteza de aproximativ 60 km/h iar la o trecere de pietoni o persoana a traversat strada in acel moment a franat dar era polei sau umed si a derapat evitand pietonul s-a rasucit pe sosea ajungand pe contrasen lovind foarte rau o masina care se deplasa regulamentar si a avariat-o foarte rau din impactul cu masina care circula pe contrasns a ricosta intr-o masina parcata avariind-o usor. nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice dar problema mare e ca cel care a fost lovit destul de grav nu doreste sa-i fie reparata masina pe rca decat o alta masina pt ca era aproape noua sau banii. E posibil ca sa ceara banii de la vinovat ? Asiguratorul il poate depagubi cu bani sau numa in cazul in care se constata ca-i dauna totala?.sfatuiti-ma cum se poate rezolva acest incident.

    Comment


    • #3
      Polita RCA exonereaza pe cel vinovat de plata pagubelor. Astia de la asigurari nu platesc pagubele la valoarea reala ci in functie de vechime, starea masinii, etc, adica ei iti pun un pret pe toata masina si iti spun ca, nu iti pot da mai mult decat pretul intregii masini indiferent de costul reparatiei. De aceea celui pagubit nu-i convine sa i se faca masina pe RCA pentru ca oricum iese in pierdere. Daca cel care isi repara masina pe RCA nu este multumit de suma, da in judecata firma de asigurari si nu pe cel din vina caruia s-a produs accidentul, bine il poate da in judecata si pe cel vinovat dar nu are nicio sansa sa primeasca ceva. O lege proasta si aici ma refer la firma de asigurari, are omul asigurare ii faci masina cum a fost pana in accident indiferent de suma. Asta este ceea ce stiu ca se intampla in astfel de situatii dar asteapta si parerea colegilor.

      Comment


      • #4
        corect.... ai rca, ii dai xerox si sanatate, nu stai la discutii...
        ce face mai departe, e problema lui...

        Comment


        • #5
          daca ti-ar da tie cineva un rca la carpatica, o s avezi ca nu-i chiar usor, dar la asta nu se gandeste nimeni cand isi face cea mai ieftina asigurare. ti-o faci in ideea ca te costa putin, dar daca pe tine te loveste unul asigurat la o fantoma? eu am stat 5 saptamani cu masina in service pt o capota indoita, un far spart, o bara si un cap de lonjeron un pic cutat...tiganie romaneasca. iti despagubesc aia 60% din suma reparatiei si dupa aia ce faci? te uiti la xerox si sanatate
          dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"

          Comment


          • #6
            bun. si daca cineva are copie de pe asigurarea mea. inseamna ca poate sa-ti repare masina fara ca eu sa stiu???daca intri in vreunu' ii dai rca-ul nu tre sa mai si semnezi ca esti de acord cu reparatia? sa-ti recunosti vina?
            in mine a intrat unul(m-a zgariat) mi-a dat rca am completat formularul de intelegere amiabila si urma sa ma duc la asigurare....unde nu m-am mai dus ca nu am timp si nu pot sa stau nici 2 ore fara masina! sau chemati gaborii sa dati cu subsemnatul. nu dai/primesti rca si gata.
            -fara-

            Comment


            • #7
              s-a rezolvat,prietenul meu a dat doar asigurarea si ala o fost nevoit sa-si faca masina pe rca prietenului meu.Multumesc pt sfaturi.

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
              Politica de Securitate Google