Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

RCA pe timpul leasingului

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • RCA pe timpul leasingului

  Salutare,
  Vreau sa va intreb daca voua pe perioada leasingului v a facut RCA pe persoana juridica [pe propietar] sau pe persoana fizica/juridica [pe utilizator] .. eu am leasingu la [magarii] de la RCI pe mine unu m au dezamagit .. am sunat de 2 ori la relatii cu clientii unde am dat de o tampa care mi a spus sec "nu se poate" si atat.. iar daca nu mi convine sa dau un mail la... @.. [ceea ce am si facut] ca sa nu mai zic ca la mail nu am primit raspuns nici acum...... oofff

  PS pe persoana juridica este dubla asigurarea

 • #2
  in leasing tu esti doar posesor. proprietarul masinii e firma de leasing.
  asigurarile si multe alte taxe se calculeaza in functie de proprietar. deci o sa ai parte de niste facturi astronomice pentru persoana juridica care este proprietara masinii.
  -fara-

  Comment


  • #3
   Da my friend si eu am la omniasig si este 1100 ron pe an . Nu stiu ce as putea sa fac.La fel mi-au spus si mie .....NU SE POATE cu toate ca in contract nu stipuleaza exact ca sunt obligat sa raman la ei. Si oricum mi se pare o prostie sa te oblige sa ai rca la ei(doar din cauza banilor). Sa te oblige doar la CASCO ar fi corect nu?
   Last edited by cezar_baja; 3rd December 2010, 21:01.

   Comment


   • #4
    si eu ma tot la RCI .si tot la omniasig si am 640 ron rca.
    eu sunt utilizatorul masinii si proprietarul este firma de leasing simplu nu???

    Comment


    • #5
     Masina e luata in leasing, oki. Proprietarul este persoana juridica si utilizatorul persoana fizica, da? Atunci exista posibilitatea, cu o copie dupa prima pagina a contractului, sa faceti in Euroins, polita RCA cu pret de persoana fizica. Eu am incheiat cel putin 4 astfel de RCA-uri.(sunt agent asigurari la un broker )

     Incheiati RCA-ul cu vreo saptamana inaintea expirarii anterioarei, faceti copie rapid si trimiteti-o pe fax firmei de leasing care ...are si ea interesele si intelegerile ei cu vreo societate de asigurari. Astfel ca ii puneti in fata faptului implinit, nu vor avea cum sa mai faca o a 2a asigurare pt aceeasi masina
     Last edited by Sand'dana; 3rd December 2010, 23:49.

     Comment


     • #6
      s-ar putea sa invoce nulitatea primului act facut de posesor, pe motiv ca posesorul nu are dreptul de a dispune de bunul sau. deci: atata timp cat proprietarul e firma de leasing ea taie si spanzura. acum depinde ce mai scrie si in contract, dar merita incercat.
      -fara-

      Comment


      • #7
       ca fapt divers RCI mi-a incheiat polita de asigurare cu 1 luna si ceva inainte sa expire..)

       Comment


       • #8
        Pana acum vreo 2 ani mergea sa iti faci tu asigurarea (pe numele firmei de leasing evident) si sa trimiti la firma de leasing o copie dupa polita si era treaba ok...anul asta (la inceputul lui) nu a mai mers....am avut si eu o discutie cu ei (tot RCI) si raspunsul a fost acelasi NU SE POATE ...chiar daca le-am spus ca am RCA facut.

        Comment


        • #9
         Nu fi Toma necredinciosul. E pe bune si legala treaba. Repet, am incheiat eu pt colegi de-ai mei, si chiar eu le-am trimis faxurile la TBI leasing ( de ex )

         Comment


         • #10
          si eu cred ca se poate.. asa ar fi normal cel putin.. iar in sprijinul afirmatiei mele aduc 2 articole din normele de aplicare ale RCA ului.. (eu am avut leasing si inainte la Tiriac si nu mi au impus aceasta chestie)

          Art. 15. — (1) Se considera ca un vehicul este asigurat daca proprietarul sau utilizatorul acestuia are incheiat un contract de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, cu valabilitate in limitele teritoriale prevazute la art. 11 pct. 7 din Legea nr. 136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale celorlalte state semnatare ale Acordului multilateral, denumit in continuare asigurarea obligatorie de raspundere civila auto sau asigurarea obligatorie RCA.
          Art. 18. — (1) Documentul de asigurare obligatorie RCA eliberat de un asigurator RCA in schimbul unei prime platite de proprietarul sau utilizatorul unui vehicul garanteaza, pentru perioada de valabilitate inscrisa, despagubirea prejudiciilor provocate prin accidente de vehicule produse in limitele teritoriale de acoperire, in conformitate cu prevederile prezentelor norme sau cu dispozitiile legislatiei privind asigurarea obligatorie RCA, in vigoare la data accidentului, a statului in care acesta s-a produs.

          Comment


          • #11
           probabil voi nu stiti cat de "destepte" sunt operatoarele rci si cat de frumos iti vorbesc...

           Comment


           • #12
            Sunt niste ,,dragutze"...!!! Mama ce janghina RCI-ul asta ..ce le-as mai arunca masina in curte sa ma caute cu portareii pe urma...hiene nu alta.

            Comment


            • #13
             m-am gandit si eu la asta stai linistit..mai am 3 ani de platit..dar sincer nu prea se merita...as pierde tot ce am dat pana acuma..si de luat nu ar lua-o nimeni

             Comment


             • #14
              nici nu prea ai cum ca am incercat eu sa o dau inapoi.trebuie sa platesti 10% din ce a mai ramas si iti ia si masina. asa mi-a zis una la telefon. si de vandut nici gluma ,am vrut sa o dau pe degeaba si nu a vrut nimeni

              Comment


              • #15
               eu am platit 910 lei (2010-2011) la Astra, proprietar Volksbank Leasing si utilizator PFA (moi).

               anul viitor termin de platit leasing-ul si cum proprietarul imi trimite polita RCA cu o luna de zile inainte ...
               Intrebare: e posibil sa imi trimita inca o polita inainte de finalizarea contractului (nu de alta dar nu prea e ieftina deloc) ? Este cineva pe forum care a terminat de achitat masina? cum ati facut cu ultima polita ?

               polita se transmite dupa ce se schimba proprietarul?
               merci

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
               Politica de Securitate Google