Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Schimbul de ulei la 10.000 Km ce fel de ulei si cine-l cumpara?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimbul de ulei la 10.000 Km ce fel de ulei si cine-l cumpara?

Ce ulei ni se va recomanda cand se va face schimbarea ? si oare trebuie sa-l cumparam noi pe cel nou sau ni-l pun ei si ne cer banii?

Toate reprezentantele utilizeaza un ulei agreat de producatorul vehiculului respectiv si nu accepta sa vii cu uleiul (sau alte piese) in "sacosa", mai ales in perioada de garantie. Ce ulei utilizeaza este responsabilitatea lor, atat timp cat masina este in garantie. Din cate stiu, in manual se recomanda revizia la 20000 km sau o data pe an in cazul in care nu faci acesti km.

Comment

Ulei de acasa

Din cate stiu de pe un (alt) forum dedicat Dacia, sunt service-uri care accepta sa vii cu ulei de acasa (cu conditia sa fie in cutii sigilate si sa corespunda specificatiilor producatorului) si sunt service-uri care nu accepta asa ceva, ci vor cu orice pret sa-ti puna uleiul lor si te ameninta ca in caz contrar pierzi garantia la motor. In ultimul caz motivatia e adaosul nesimtit pe care-l practica majoritatea service-urilor la orice consumabile cumperi de la ei. Daca patesti asa ceva, avand in vedere ca e o practica anti-concurentiala, se recomanda sa suni frumusel la Vocea Clientului, eventual de fata cu "meseriasii" din service, si sa-i rogi sa le explice ca ai voie sa pui orice ulei poftesti (un forumist de pe celalalt forum s-a dus in service direct cu mailul printat in care avea conversatia cu VC si cei din service s-au muiat instantaneu dupa spusele lui). Sau si mai bine, inainte sa te duci cu masina, te duci frumusel si-i intrebi daca poti sa vii cu uleiul tau in si daca nu vorbesti mataluta cu VC.

Comment

fratilor pana la urma la cat se face schimbul de ulei si verificarea?unii mi-au zis ca la 7500 se face primul schimb altii la 10 000 acum vad ca la 20 000.deci la cat ne prezentam la dealer?
        -fara-

Comment

Pai, zic si eu asa, ce-ar fi sa te uiti in cartea tehnica a masinii? Vad ca ai un benzinar, ar trebui sa scrie acolo 20.000 km sau 1 an, care vine prima. Cu alte cuvinte, daca faci 20.000 km in 2 luni, te duci dupa 2 luni, dupa cum daca faci in primul an doar 1000 km, de duci dupa aia 1000. Motivatia e simpla: dupa un nr. de km uleiul se uzeaza, la fel cum in timp isi schimba vascozitatea. Ca unii dealeri recomanda sa schimbi mai des, asta e alta poveste, dar nu ai cum sa-ti pierzi garantia daca faci cum scrie in carte. De fapt, am senzatia ca scrie tot acolo (nu am cartea in fata) ca, daca circuli mai mult prin oras sau cu multe curse scurte, se recomanda sa faci revizia mai des, sa inteleg ca te referi la cazul asta? Oricum, ca sfat personal, nu te zgarci la ulei, daca tii la masina ta. Verifica-l cand si cand si daca ti se pare ca arata nasol schimba-l.

Mi se pare si mie ciudat, ca la Logan (cu aceleasi motoare!) revizia se face la 15.000 si la Sandero s-a extins la 20.000.

Comment

Dupa cit am inteles si la Logan se schimba tot la 20000 km, de cind au inceput comercializarea Sandero. Am 3100 km iar uleiul parca este schimbat acum, iar nivelul este la limita superioara a jojei.

Comment

7500, 10000. 15 000, sau 20 000

merci pentru informatii dar chiar crezi ca daca ajungi sa cumperi o masina o faci fara sa stii ce inseamna uzura ei?eu am intrebat doar la cat ma prezint la dealer.7500, 10 000, 15 000 sau 20 000. stiu ca prima data datorita faptului ca motorul e nou trebuie sa facem schimbul de ulei mult mai repede.si mai e o problema: un tip care are 1.6 mi-a zis ca tre sa il schimbe la 10 000 iar altul cu 1.4 mi-a zis ca l-au chemat la 7500. ideea e ce nu eu am ridicat masina ci tata si mi-a zis ca la 7500 trebuie sa fac schimbul de ulei si revizia.
              -fara-

Comment

Crezi ca cei de la uzina nu stiu ce trebuie facut, daca au spus ca prima revizie se face la 20000 km sau un an si in carte este trecut ca atunci se face schimbul de ulei este logic ca uleiul este garantat cel putin 20000 km. Daca va uitati la nivelul vasului de espansiune, lichid de frina, ulei motor, toate sunt la limita superioara pe gradatiile respective.

Comment

Originally posted by marian66v View Post
                  . Daca va uitati la nivelul vasului de espansiune, lichid de frina, ulei motor, toate sunt la limita superioara pe gradatiile respective.
                  prietene ar fi culmea ca unul din lichidele mentionate sa dispara..asta inseamna ca tre sa iti smulgi parul din cap. dar nu cred ca 20 000km poti sa rulezi din prima.esta chiar e exclus.7500 sau 10 000 pt primul schimb aici e problema. apoi poate se facedin 20 000 in 20 000. dar pentru primul nu cred ca depasesti 10 000.va rog interesati-va.
                  -fara-

Comment

In cartea de intretinere mai scrie ceva interesant, si anume - revizii la 20 000 km, DAR, in cazul folosirii masinii preponderent in oras (50% din timp la relanti) sau in alte conditii mai nasoale (vezi cartea) termenul se reduce la 10 000 km sau 6 luni.

Comment

Schimbul de ulei se face la 10.000 Km . Este Uleiul de rodaj care se schimba la 10.000 + filtru de aer + ulei+polen . revizia generala la 20.000 Km

Comment

Se refera in sensul folosirii masinii in regim de taxi.

Comment

Nu, nu - nu la asta se refera. Citeste in Carnetul de intretinere, pagina 9 - Conditii Particulare de Utilizare.

Comment

schimbul de ulei si de filtre e ceva iar revizia e altceva...
                            felicitari muzik boy
                            -fara-

Comment

Eu nu conduc preponderent in oras si in conditii nasoale, asa ca il schimb la 20000.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google