Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Sandero 1,4 consuma enorm

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sandero 1,4 consuma enorm

    O am din 1 iulie 2008, printre primele probabil. A consumat peste 11 in Bucuresti de la inceput dar am asteptat 'rodajul'. Dupa mai mult de 1,5 ani si 14.000 km va anunt ca Sandero al meu consuma acum 14,2 constant. Fara zapada si frig manca intre 11,8-13 in Bucuresti. De la Service mi-au spus ca e din cauza traseului (Dristor-Romana) dar majoritatea celor cu Dacii de 1,4 au consum mediu de 10,4 si chiar sub. Ce sa fac? Sa schimb bujii? Nu am probleme cu turatia, e constanta. Am incercat toate stilurile de condus, am tinut cont de histerezis la apasarea pedalei de acceleratie. Benzina MOL 95-98.Mai sufera cineva ca mine? I-a rezolvat problema?

  • #2
    incearca sa faci un consum real. la mine CB arata tot in jur de 13 in oras acuma iarna. 1.4 am precum vezi. eu nu il cred pe stupidusu' de bord. in cluj desi e aglomerat nu putem compara cu bucalele, dar totusi e mult si 13. eu nu fac trasee aglomerate si totusi arata un consum foarte mare. bafta.

    ps bine depinde si de stilul de condus. in afara eu rar scot sub 6.
    ps 2 cum incalzesc si motorul inainte sa plec, mai ia si acolo un 300 ml...clar!
    Last edited by ciomp; 11 February 2010, 17:27. Reason: corectare

    Comment


    • #3
      14,2% este consumul dat de Stupidus sau facut de tine cu metoda plinului ?

      Comment


      • #4
        Si real cat iti consuma in oras? Nu m-am gandit sa fac asta dar o sa o fac. Ciudat e ca in afara mi-a aratat un consum decent, fara AC mi-a zis si de 5,8 % vara spre mare cu 100 la ora. Sper sa fie eronata indicatia CB-ului. MUltumesc de pont.

        @ Goan : de Stupidus
        Last edited by Laurentiu2010; 11 February 2010, 17:30. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #5
          nu am facut niciodata un consum real. nu prea sunt procupat de consum si daca e sa fac economie nu o fac sa scot consum bun ci merg pe jos in oras. (aici iti permiti ca sunt distante mici...cel putin in centru)
          extern o frig de ii sar capacele ca altfel...n-are forta. asa am invatat-o si asa m-a "invatat" si ea pe mine.
          Last edited by ciomp; 11 February 2010, 17:35.

          Comment


          • #6
            Parerea mea este ca un calcul cu metoda plinului (resetat kilometrajul cand se face plinul. La urmatorul plin se noteaza cati litrii de combustibil s-au alimentat si cati km s-au facut cu plinul anterior. Regula de trei simpla si rezulta consumul.) va da un consum mediu dar cu o orarescare aproximatie.

            Cu 50L la un consum de 14% rezulta ~357 KM care ar trebui sa-i faci toti cam in aceleasi conditii (trafic, temperatura).
            Acuma depinde de tine cati km faci pe luna dar ce vreau eu sa spun e ca din cei 357 de KM poti sa faci 50 KM in week-end cand fie iesi din oras fie orasul ii mai gol deci masina consuma mai putin si vei obtine un consum mediu de 11% pt plinul de 50L.

            Avand in vedere ca masina nu are consum instantaneu (ce iarasi nu ar fi bine pt ca te-ai speria si mai mult sa vezi ca iarna pornesti de pe loc si pana la al 2-lea stop tot peste 16% iti arata) poti sa-ti faci tu un consum pe mici trasee notandu-ti index-ul de KM si index-ul de litrii consumati (acest ultim index este valabil numai pt versiunile cu Stupidus) si cu regula de trei simpla sa vezi cat ai consumat (de ex Acasa->Servici).

            Poti si mai mult sa-ti notezi index-ul de litrii decand pornesti masina si pana pleci de pe loc ca sa vezi cate sute de grame consuma stand pe loc (valabil iarna cand dureaza 5-6 minute pana dai zapada de pe masina si masina este cu motorul pornit).

            Acuma bine inteles ca si asta nu-i metoda a la NASA, pt ca nici index-ul de KM nu este la milimetru si nici indexul de litrii nu este la mililitru dar te ajuta sa-ti formezi o idee.

            Comment


            • #7
              Multumesc amandurora pentru sfaturi. O sa-i fac plinul lunea viitoare si revin cu stiri imediat ce-i fac un consum bazat pe citirea nr de km intre 2 plinuri. Altfel sunt multumit de bombonica mea rosie (desi e Sandel prefer sa o consider domnitza.

              Comment


              • #8
                sa te bucuri in continuare, fara nici o problema! a mea e tot domnitza si o cheama Rocsi
                zisa mai nou si "Bocanila"...si sa ne zici cum sta "a ta" cu apetitul...neaparat!
                Last edited by ciomp; 12 February 2010, 16:05.

                Comment


                • #9
                  Salut, revin pe tema consumului, Stupidus indica bine, mi-a consumat 14,2 verificat si cu metoda plinului; o sa o duc la service saptamana viitoare;

                  Comment


                  • #10
                    verifica pneuri...verifica sa nu ai ac pornit... habar nu am... eu zic sa mergi 10 km in afara bucurestiului cu 70 km/h cu a 5-a si daca sare de 5.5l 100km inseamna ca are o problema.
                    -fara-

                    Comment


                    • #11
                      sigur am o problema ca pneurile sunt OK, A/C e oprit iar cand am mers prin zapada in ianuarie imi consuma conform Stupidus 16.8%. Are saracuta 14500 km si am tot asteptat sa-i scada consumul ca-mi spuneau Loganistii prieteni ca dupa 10000 'isi da drumul la mers' ei bine nu si-a dat (adica merge la fel de bine ca la inceput) dar consum sub 12 nu mai am din septembrie cand inca era uscat; m-am hotarat sa nu o hranesc ca pe un 4x4 si sa vad care-i buba la service; revin cu stiri dupa ce o rezolv;

                      Comment


                      • #12
                        O fi o problema la primele masini. Si a mea arata iarna si pe stupidus si real 14,6 condus prin Bucuresti.Vara. nu a scazut sub 12. Afara a scos 6,2.

                        Comment


                        • #13
                          Pai la consumurile astea imi permit sa merg cu Mercedes S 500 ca are consum in oras de 17%.Ce tampenie,ala are motor de 5000 v8 si astea alea noastre de 1400 sau 1600 si consuma aproape la fel.O mare prostie.
                          Spuneti NU drogurilor

                          Comment


                          • #14
                            Verifica filtrul de aer, bujiile, sistemul de franare. Asta dupa ce ai verificat presiunea in roti.
                            Alege alt traseu.

                            Comment


                            • #15
                              Eryck, decat Mercedes S 500 mai bine un Ford Mustang. Ford Mustang care consumă un pic mai mult decât...
                              Diferenţa este că noul Ford Mustang are un motor V6 de 3,7 litri care dezvoltă o putere de 305 cai. Este prima maşină care are un consum atât de mic raportat la puterea motorului.
                              Last edited by Goan; 4 March 2010, 10:59. Reason: 500

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google