Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Computer bord

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Computer bord

    Buna la toti,
    am observat unlucru la CB, la senzorul de nivel benzina.
    Mai aveam o linie pe cb si imi arata 130km pana la umplere.Bun pana aici.
    Dupa un numar de km numai aveam nicio linie pe bord si imi arata 75 km pana la benzinarie, dar in minutul urmator mi s-a aprins beculetul de avertizare (semnul pompa) dar pe cb imi arata"_ _ _ _".
    Nu imi explic de ce cu 1 min inainte imi arata 75 km pana la benzianrie si dupa 1 min cand s-a aprins "pompa" imi arata ca si cum nu as mai avea benzina deloc o_O
    Am facut 75 de km intr-un minut???
    A-timai avut vreunu dintre voi problema asta si daca da ati gasit vreo explicatie?

    P.S.mentionez ca masina e Luareate cu 600 de km la bord

  • #2
    mai exista un thread deschis pe tema computerului de bord.
    te vei obisnui cu el, e mai ciudat si gindeste mai incet. e ok , nu iti face griji. colegii de pe forum cu siguranta ca iti vor da mai multe detalii legate de functionare si cum calculeaza. eu pot afirma ca valorile afisate, cele legate de consum, sunt pur orientative nu exacte.
    salutari si numai bine!..si sa ai noroc de masina!

    Comment


    • #3
      Multumesc Ciomp de urari.
      Pt mine e foarte important sa stiu daca imi arata cum trebuie acel CB cata benzina mai am pt ca eu de ex cu 100 de km merg o saptamana(circul doar in oras si f putin).Dc sa bag azi benzina cand pot baga peste 5 zile din cauza ca eu defapt nu stiu cata benzima mai am in masina.

      nu mai cita ultimul post!
      Last edited by Seba; 30 September 2009, 15:49.

      Comment


      • #4
        Este un avertisment care te indeamna sa treci pe la pompa.
        Din moment ce s-a aprins becul galben mai sunt ~5l in rezervor dar computerul nu mai calculeaza pt ei autonomia pt a nu incuraja mersul pana la epuizare
        Computerul nu arata cata benzina mai ai ci doar aproximeaza cati km mai poti face cu consumul mediu ce-l ai relativ la cantitatea de benzina din rezervor.
        Last edited by Goan; 30 September 2009, 12:16.

        Comment


        • #5
          mai degraba eroarea rezistentei plutitorului la capatul inferior al scalei e asa de mare incat CB poate gresi grav in aproximarea distantei. si ca sa nu fie discutii de genul "dom'le, mi-a afisat ca merg 70km si-am mers doar 65", mai bine nu afiseaza.
          dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"

          Comment


          • #6
            Da, poate fi si asta cu eroarea, dar de exemplu daca se aprinde becul galben si omului i-a aratat inainte ~ 70Km si el tocmai urca pe TransFagarasan unde ii coloana si tine masina treapta 1-2 pana sus, sigur nu are cum sa faca 70Km in stilul acela de condus.
            Deci ce vreau eu sa spun ca becul galben si computerul de bord tras la liniuta (----) sugereaza parca asa scrie si in carte sa se alimenteze la cea mai apropiata pompa.
            Acuma daca facem consumul la micron-litru si distanta la microni chiar nu mai cumpara nimeni Dacia.
            Si asa s-au cam adunat pe Forum domni care s-au pus tare pe Dacia

            Comment


            • #7
              in primul rand ca nu ti-a aratat 0 km. ti-a aratat ca nu stie. din moment ce se aprinde pompa functia respectiva nu mai merge.

              p.s. se vede ca nu mergeti pe pompa.=))))
              -fara-

              Comment


              • #8
                Mai oameni buni..un computer ar trebuii sa fie un computer nu ceva statistic...adica, eu am condus vreo 5 luni un amarat de Jeep Grand Cherokee si ala iti zicea 80 km to empty,60 km to empty,40 km to empty..si cand a zis 20 km to empty imi piuia de draq o lua iar la 5 km to empty eu inca mai mergeam cu ea ca eram la dracu in Spania si aia la benzinarii noaptea numai pe card vand iar cardul meu cica nu era bun.Am mai mers cam 10 km si am intart intr-o benzinarie , m-am pus langa pompa si acolo am stat pana dim cand s-a deschis kktu de benzinarie.
                Nu sunt de acord cu "CB e ceva statistic", mai bine imi arata atunci draqului ca la masinile vechi fara afisaj electronic ca ma puteam baza mai bine pe afisajul mecanic.Poate la Dacia e "ceva statistic" dar la alte masini e ceva ..normal si nestatistic.Computerul ar trebuii sa fie ceva exact, ca de aia e computer, ce draq s-ar face pilotii de avioane daca le-ar arata "statistic" tot ce le arata lor??!..acu nu zic ca trebuie sa imi arate si mie tot ce le arata lor ca doar nu e Snadero avion dar macar cele cateva functii care le are sa mi le arate calumea ca altfel ma pis pe el computer de bord si imi iau caruta.

                Comment


                • #9
                  La Sandero asa ii, "statistic", nu-i ca si la avion, deci nu ai ce face decat sa te impaci cu ideea.
                  "Take It or Leave It" daca tot ai amintit de americani...

                  Comment


                  • #10
                    mah da' de ce nu v-ati luat gipuri cirochii atunci?
                    hai sa-ti zic cum sta treaba aia cu "mai mergi x km" si urci transfagarasanul. daca de curiozitate faci un experiment o sa vezi ca cu cat mergi mai tare dupa resetarea cb, o sa-ti scada nr de km ramasi, apoi daca deodata mergi ca o bunicuta o sa creasca afisajul km ramasi. asta pt ca, acel CB bun de dracu' (cum credeti unii dintre voi) face un calcul in functie de stilul de mers. normal ca daca mergi in panta, incarcat, doar tr2, iti va zice ca mai poti merge 20km, dar de fapt daca dupa 1 minut se termina panta si mergi normal iti va spune ca mai poti merge 120km. si invers, daca ai mers 750km ca o baba cu 50km/h in tr5 si dai de deal mergand cu tr2 20km/h, el facand tot timpul media pe distanta totala parcursa si benzina consumata iti va da un consum mediu real si estimare de distanta reala pana la momentul afisarii, pt ca acel 0.001% din drum parcurs "blana" nu poate matematic influenta prea mult consumul si autonomie medie estimata. e la mintea cocosului ca vei ramane in pana prostului daca ai mers ca o baba pana la ultimii 70km si de acolo incepi sa urci transfagarasnul. nu stiu ce e asa de greu de priceput pt unii ca ele e un banal controller ce face niste calcule, nu vede pe unde umblati, inclinatia masinii si nici nu stie cat de lung e dealul pe unde urcati voi. cum va asteptati sa dea valori exacte? cat despre acel chirochii, intreb "ma lesi?", asta pt ca un 325tds a inceput la panta sa spuna ca mai aveti 80,79,78...56km de parcurs, apoi cand am dat de drept pe masura ce faceam kilometrii la vitexza mai mare decat urcarea dar lejer si intr-o treapta de viteza superioara sa zica "mai aveti 123,124,125...170km". mie nu mi-a gresit CB la logan, ma indoiesc ca ala de sandel (fiind acelasi) nu are motive sa mearga anapoda. doar ca unii nu va ganditi la toate aspectele cand aveti anumite asteptari de la masina. comparati chirochii de 80000 cu sandero de 8000. si vi se pare absolut normal ca dacia sa aibe aceleasi gadget-uri la o zecime de pret. si daca se poate, consum mai mic si viteza mai mare. apropo de piloti si avioane, aveti vreunul idee cate milioane de dolari costa un gunoi de-ala zburator? hai, ziceti-mi ca nu vreti bmw la pret de trabant...
                    dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"

                    Comment


                    • #11
                      Domnu Seba eu in Arad nu am pante/rampe si nici transfagarasan...sa iti spun cum statea treaba:
                      -eram la un semafor drum drept ca in palma si imi arata 75 km to empty si mai aveam o liniuta pe gradatie..se face verde, pornesc ca un om normal nu in trombe ,fac 50-100 m si dispare liniuta de pe gradatie ,mi se aprinde "pompa" si apare "_ _ _ _" pe CB ..ce draq e asta?..adica dela 70 km in jos numai imi arata cb nik, si ar trebuii sa ma duc pe orbecaiala??
                      Eu nu compar masinile cu avioanele nici sandero cu cherokee, eu pur si simplu compar 1 functie elementara a unui CB indiferent de ce masina folosesti!!
                      Sa presupunem ca ai termometru pe CB si la cherokee si la Sandero...ti se pare normal ca la cherokee sa arate temepratura de afara 25 grade iar la sandero in acelasi loc sa arate 30??
                      Eu tare cred ca , din pacate asa cum zicea un antevorbitor, CB dela Dacie sau Renault (habar nu am daca e acelasi) e ceva pur orientativ si ..."statistic"

                      Comment


                      • #12
                        nu are ce sa-ti mai arate. esti pe rezerva. poti merge, pastrand stilul de condus, atati km cat ti-a aratat inainte de resetare. eu cand am ramasa fara benzina in fata statiei de la intrarea din slobozia am mers 71km, iar CB mi-a aratat inainte sa dispara afisajul ca mai pot merge 72km. eu le-am multumit fraierilor de la renou pt predictia facuta de cb. de curiozitate, ai incercat sa mergi cu jeep-ul respectiv pana zice 0miles to go? probabil ca aveai o surpriza placuta si mai puteai sa mergi cativa km, pt ca la fel ca la trocariciul de dacie, nici ala nu afiseaza cand e pe rezerva? din postul tau deduc ca ti-a spus ca mai poti merge 5km si ai putut merge 10 si ai mai avut nu se stie cata benzina. daca-ti zicea ca mai poti merge 15km si ai fi putut merge doar 10, acum ii injutrai pe forumul de gipan pe aia de au facut cirochii. corect?
                        dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"

                        Comment


                        • #13
                          Nu, pe mine pur si simplu ma oftica ca nu arata pana la 0..adica imi arata 75 km pe urma ma baga in orbecaiala..si da , la cherokee cand a ajuns la 0 a inceput sa palpaie afisajul respectiv sa bipaie , am mai mers vreo cativa km pana la benzinarie am oprit in dreptul pompei si am asteptat dim.Dar sunt sigur ca daca ii mai dadeam cheie inainte sa bag benzina numai pornea nici sa o f...
                          Inca o chestie pe care am obervat-o azi, am 600 de km cu masina vreo 400 facuti in oras si restu afara(arad-sag,arad-timisoara si retur unde sub 110 -120 nu am mers), si mie imi arata viteza medie 23km/h o_O...Hai sa fim seriosi.

                          Comment


                          • #14
                            Asta cu viteza medie s-a mai discutat si este o valoare tot asa "statistica". Stiu ca incepe sa nu-ti placa cuvantul asta, dar asta e. Asta cum s-a mai discutat viteza medie scade atunci cand stai la stop sau chiar cand esti cu contactul pus si motorul oprit.

                            Comment


                            • #15
                              Vorbesti serios??..Are cineva confirmat asta de catre cineva de la Dacia?

                              Ar trebuii ca viteza medie se se calculeze ca raport intre distanta parcursa si timpul in mers in care ai parcurs acea distanta.adica din momentul in care se invart rotile . Pe sofer il intereseaza viteza medie efectiva adica care este viteza facuta in mers nu cu staturi pe la picnicuri cu cheia in contact.

                              Is curios, aia la formula 1 cum calculeaza viteza medie..

                              In fine, imi pare din ce in ce mai rau ca am luat varianta cu CB....

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google