Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Aer conditionat..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aer conditionat..

    Am masina de aproximativ 2 ani (in octombrie face 2 ani) si cand trec pe AC nu mai baga aer rece. Azi m-am dus la service la Adras de unde am luat masina si mi-au spus ca nu mai am deloc freon in instalatie. Ca cica trebuie pornit aerul conditionat de 1-2 ori pe saptamana macar cate 5 minute, chiar si iarna ptr a nu se "usca" garniturile, caci apoi pierde freonul...Acum nu stiu ce sa zic, chiar sa-mi fi pierdut pe la o garnitura tot freonul numai ca nu am folosit aerul conditionat atat de regulat? Mentionez ca nu am lovit masina. Daca e numai de pus freon, ma costa 150 de lei - cica nu intra pe garantie ca vezi Doamne freonul e consumabil! O sa merg luni la service la Cobalcescu, sper sa nu fie vreo fisura in vreo conducta ceva, sau vreo garnitura care sa necesite vreo reparatie mai ampla, caci ma ia groaza cat ar costa..Si asa 150 de lei numai ptr pus freon mi se pare cam mult...

  • #2
    Chestia asta am patit-o si eu , dar numai ca la mine nu mai baga atat de rece .....trebuie AC ul cel putin o data pe saptamana chiar si iarna pentru ca ajuta la dezaburire .....

    Comment


    • #3
      ...si ai rezolvat..?

      Comment


      • #4
        Si eu trebuie sa-l incarc si preturile la care am gasit incarcarea sunt cuprinse intre 130-160 lei.

        Comment


        • #5
          Sper sa rezolv luni...

          Comment


          • #6
            eu am rezolvat la un prieten......am iesit mult mai ieftin :d

            Comment


            • #7
              Am fost azi la service la Cobalcescu (Valea Oltului), si dupa ce mi-au tinut-o 1 ora mi-au zis ca intr-adevar scapa freon pe la nu stiu ce piesa, care trebuie inlocuita, dar momentan nu o au pe stoc, or sa ma sune in 2-3 zile cand o primesc, sa vin din nou. Mi-au zis ca reparatia va fi mai migaloasa, ca trebuie dat jos bordul, e multa surubareala, etc...si o sa tina masina 1 zi in service. Partea buna e ca toata reparatia (si inlocuitul piesei si pus freon) va fi pe garantie, deci tot e bine Acu' ce sa mai zic...trebuie sa rezolv ca doar nu am dat banii degeaba pe aerul conditionat. Astept sa ma sune, sper sa fie bine pana la urma.. O sa "sar la cap" la mecanic macar cu 50 de lei, sa faca treaba bine.. Oricum, la faza asta, Dacia are o mare bila neagra de la mine, e inadmisibil ca o masina noua, in garantie, sa piarda freon....de, masina low cost..

              Comment


              • #8
                stai ca n-a vazut bunicuta,,,

                si eu am observat ca parca nu mai e atat de rece.. zilele astea am mers pe treapta a 2-a
                chestia e ca in manual zice ca la 4ani trebuie adaugat freon..a mea face 3 ani in septembrie
                Last edited by chitziman; 11 July 2011, 17:29.

                Comment


                • #9
                  I-am ridicat mingea la fileu lu' "bunicuta" stiu! Nu stiu ce zice in manual, stiu ca la fiecare 2 ani se completeaza freonul la revizie. La mine fiind defect din fabrica cred ca l-a pierdut din primul an dar nu mi-am dat seama

                  Comment


                  • #10
                    lamine la 2 ani nu a completat nimic .

                    Comment


                    • #11
                      La mine face acum 3 ani masinuta,dar nu s-a completat deocamdata deloc.Ce-i drept,nici nu baga rece,pot sa-i dau si treapta a 4a (exceptie iarna)...o fi din cauza ca nu am AC?

                      Comment


                      • #12
                        Mai bine ca n-ai, nu se poate strica!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by chitziman View Post
                          chestia e ca in manual zice ca la 4ani trebuie adaugat freon..a mea face 3 ani in septembrie
                          Unde scrie mai exact in manual ca la 4 ani trebuie adaugat freon, ma refer la pagina?

                          Eu nu pot sa inteleg de ce trebuie sa adaugi freon, din ce am gasit pe net freonul nu isi pierde proprietatile in timp.
                          Daca exista pierderi pe sistem atunci ar trebui remediate pe garantie, nu este vina mea ca ei folosesc componente de calitate proasta.
                          Nu cred ca instalatia de climatizare poate fi considera consumabila.

                          Oricum si eu trebuie sa fac un drum la service saptamana viitoare, compresorul de la AC are momente in care huruie destul de urat, cred ca de aici se trage ineficienta sistemului de climatizare.
                          Trebuie sa stau cu ventilatoru pe treapta 3 sa pot merge la ora 16:00(30 de grade celsius) singur in masina, unde anul trecut stateam la 2 cu trei persoane in masina si parca imi era si frig.

                          Comment


                          • #14
                            aceleasi garnituri de etansare le folosesc si alti producatori.
                            daca dacia ti-a zis in manulalul de utilizare ca este recomandat sa pornesti ac si in timp de iarna =>fa cum ti-au zis ei pentru ca nu s-a inventat inca materialul care sa nu isi modifice prorietatile odata cu modificarile de temperatura (garniturile de cauciuc se contracta la -20 gr celsiu si atunci nu mai etanseaza ceea ce duce la pierderi de freon)

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by BRD View Post
                              aceleasi garnituri de etansare le folosesc si alti producatori.OK, dar de ce la Dacia durata de viata este mai mica

                              daca dacia ti-a zis in manulalul de utilizare ca este recomandat sa pornesti ac si in timp de iarna =>fa cum ti-au zis ei Iti dau dreptate dar eu unu nu gasesc in "Notita de utilizare" asa ceva si inca ceva am inteles de pe loganclub.ro cum ca AC-ul nu porneste la temperaturi negative, te rog sa ma corectezi daca gresesc(@andrei UCE injectie nu comanda pornirea AC daca temperatura exterioara e sub o valorare anume (-2 grade parca). De altfel, nu se autorizeaza de catre UCE injectie pornirea AC daca motorul in acel moment are o turatie mare.)

                              pentru ca nu s-a inventat inca materialul care sa nu isi modifice prorietatile odata cu modificarile de temperatura (garniturile de cauciuc se contracta la -20 gr celsiu si atunci nu mai etanseaza ceea ce duce la pierderi de freon)Freonul nu isi modifica proprietatile. Sunt de acord cu tine ca acele garnituri se contracta, dar asta nu este o scuza, la fel pot zice ca este normal ca tabla de pe masina sa rugineasca din primul an doar este supusa la radiatii, ploi etc.
                              Atat timp cat este in garantie 3 ani nu este normal sa am astfel de probleme.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google