Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

1.5 dCi 90 CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • gecmc94
    replied
    Rezultat la un drum făcut "la consum". Mers vreo 5 km în București traversat de la Est la Vest prin Piața Unirii, orașul nu era aglomerat (dar nici pustiu) apoi drumul către Alexandria. Motorină (Ecto Super Diesel Lukoil), media 3.2 litri / 100 km, media 58 km/h.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Felicitări. Toate cele bune la volanul Steppy-ului.

    Leave a comment:


  • prigoanapsh
    replied
    Salut! Am cumparat de apx 2 saptamani un Sandero Stepway , 1.5 , 90 CP. Am facut 850 km , majoritatea in oras...masina merge foarte bine iar consumul mediu este de 6.5 l .

    Leave a comment:


  • dardar_3
    replied
    Originally posted by gecmc94 View Post
    Scade sigur după rodaj. Acum, după 3100 km, ia încearcă și modul ECO. Cei care conduc TCe se plâng de faptul că la acel tip de motor, modul ECO îl lasă foarte moale, prea moale. Eu la dCi mă descurc foarte bine în modul ECO în orice situație în care am intrat cu mașina așa că l-am "uitat" activat.
    Sper că nu faci drumuri mai scurte de 15 minute pentru că nu vei ajunge la 6l, motorul neavând timp să se încălzească, perioadă în care consumul de combustibil este optim.
    Multumesc frumos de raspunsuri! Nu fac un scop din viata sa aduc acel 7% consum mixt sub 6% macar. Cauza sigur e aglomeratia din Bucuresti si faptul ca fac 3 ore pe un traseu de 40-50 km (dus-intors cumulat seara si dimineata). Momentan bag motorina cu aditivi si sunt multumit de capacitatile masinii. De o zi incerc si modul Eco sa vad daca are o semnificatie asupra consumului.

    Leave a comment:


  • Midnighte
    replied
    Stage 2 - modificarea unor parametrii ( la combustie, la evacuare etc. ), nu s-a spart DPF-ul. Masina e inca Euro 5 si noxele sunt aceleasi ( facut ITP-ul anul acesta, in martie, pe bune ).
    Producatorii de masini, nu iti vor da 100% din puterea motorului ( de exemplu, 1.5 dCI sa fie direct de 110-115 CP, nu de 90 CP ). In cazul unei utilizari sportive, cate piese crezi ca vor pica in perioada de garantie ? Dar in cazul unei utilizari necorespunzatoare ? De asta, cand cumperi masina, motorul va dezvolta undeva pe la 75-80%. Isi acopera spatele cu eventualele cheltuieli. Si culmea, ce crezi ca fac tunerii de masini ? Iti dau acei 15-25% ( multi prefera maximum 20%, sa ramana totusi o mica marja sub limita maxima ).
    90 CP * 20% = 18
    90 + 18 = 108
    Se aprind putin beculetele ?
    Masina face in octombrie 3 ani de la remapare. Si nici macar o problema la motor. Chiar de ar fi, am garantie pe viata la motor.
    Nu mai comparati industria automotive de acum 5-10 ani cu cea actuala. Diferentele sunt inimaginabile. Chiar de la an la an, apar diferente destul de semnificative. Deoarece se investeste in directia asta si exista tehnologie care sa o poata face in momentul asta.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Din pdv-ul meu 1400-1500 ture este subturat. Turbina banuiesc ca la DCi intra pe la 1700-1800 in functiune deci tot ce e mai mic ca asta e subturat, nu la cuplu maxim. Poate gresesc . Insa repet, bucurati-va de masina, conduceti de placere nu mai stati cu ochii in indicatoare....

    In caz contar mergeti cu scuterul sau bicicleta...

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Originally posted by ascomp View Post
    Am mai spus-o:daca iti cumperi o masina numai ca sa fi cu ochii la consum si sa mergi subturat mereu inseamna ca ori stai foarte rau cu banii ori esti f zgarcit orice insa numai placere de a conduce o masina buna nu este. Si in plus mersul la turatii joase la un turbo poate duce la depuneri pe palele turbinei sau/si infundarea injectoarelor - si astea nu sunt mituri ci chestii adevarate tehnice.
    Ca să continuăm discuția, cred că este o neînțelegere mai sus. Eu nu merg subturat. Mi-e milă de mașină. Se chinuie. Îmi spune acest lucru și aud cum merge motorul. Subturarea este un regim de funcționare în care turația nu face față încărcării motorului. Citeam într-un articol care definea mai exact clasele de funcționare ale unui motor în funcție de regimul lui maxim de lucru: încărcarea sub 25% din acest regim era numită "subturație extremă", sub 40% era "subturație", între 40% și 80% (parcă) era regimul normal de folosire. Dar esențial aici este faptul că nu rpm în sine îți spune dacă mergi subturat ci combinația dintre turație și sarcina motorului.

    Calamina se produce nu neapărat la turații mici ci la turații inadecvate (adică mai mici) sarcinii motorului când combustibilul nu poate arde complet, inclusiv din motive care țin de presiunea insuficientă în cilindri care poate fi rezultatul unui motor prea rece. Asta este ce am înțeles eu din povestea dieselului. Sistemul "common rail" rezolvă o parte din problemă menținând presiunea la niște niveluri foarte mari și adecvată regimului de mers. O menține înaltă independent de turație. Atunci mai rămâne pentru șofer doar ajustarea turației la ce vrea să facă cu mașina în viitorul imediat apropiat.

    Dacă vrea să meargă în regim de croazieră, cu limitatorul pus și piciorul amorțit undeva pe cursa pedalei de accelerație că oricum se merge la limita de sus configurată și decide ECU cât bagă în motor, atunci șoferul va urca în cea mai înaltă viteză care îi permite motorului să mențină viteza în cel mai "neted", lin mod. Se simte. Se aude în mașină. Motorul toarce calm și nu vibrează nimic. Este posibil să fiu chiar la 1400-1500 rpm în acest mod. Greșesc motorului astfel? Sper că nu.

    Din acest regim nu trebuie să accelerezi decât lent pentru că ajungem în procesul de producere a calaminei. Turația nu ar fi adecvată unei accelerări, depășiri sau știu eu ce deal trebuie urcat. Trebuie retrogradat, mărită turația și apoi eventual schimbat în sus viteza din nou continuând progresia turației, în funcție de ce vrei să faci în continuare.

    Greșesc oare?

    Leave a comment:


  • celmaibun
    replied
    Tatal meu are motorizarea de 1.5 cu 90 pc, fata de benzinarul meu 1.4 este peste cu mult. Are cuplu foarte bun si consum la fel de bun chiar daca fugi cu ea.

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Ascomp, trebuie să știi niște detalii. Midnighte are o mașină Stepway 1.5 dCi tunată. "Stage 2" înseamnă, printre alte modificări ale mapării motorului (adică modificarea curbelor cuplu/putere pe baza răspunsului ECU-ului la comenzile pedalelor), și dezactivarea DPF-ului (filtrului de particule). Operațiunea cred că l-a costat 300€, cel puțin. Iar rezultatul a fost un motor care la ITP este probabil etichetat ca Euro 4 și are 110 CP.

    Ca urmare a dezactivării DPF-ului, gazele de eșapament ies mai ușor. Un alt rezultat este și scăderea consumului de carburant față de un motor standard cu DPF care la aceeași forță transmisă la roată, mai împinge gazele și prin filtrul anti-noxe.

    Deci, Midnighte obținea la un mers treapta a 2-a și a 3-a, sportiv (nu știm ce înseamnă asta că nu ne-a spus la cât schimba), în jurul a 6.1 l/100 km. Dacă ar fi avut motorul standard, ar fi avut mai mult, peste 6.5, poate și peste 7. Eu care nu conduc sportiv decât doar când situațiile cer acest lucru din motive de siguranță a traficului (și asta mi se întâmplă doar rar), am obținut 6.1-6.2 l/100 km în vreo 500 km petrecuți 95% în București, cu viteza medie de 15 km/h. Asta înseamnă treapta a 2-a sau a 3-a, în medie. Nu suntem singurii care obținem aceste lucruri. Putem găsi mulți posesori de dCi pe forumurile Renault sau Logan și toți au aceste performanțe dacă merg în orașe aglomerate. @dardar are 6.8 l/100 km dar el nu conduce sportiv. Consumul lui va scădea peste alte câteva mii de km la 6 l/100 km. Este un fapt confirmat de realitatea utilizării motorului Renault. Nu vorbim de scăderi importante după rodaj ci de 10%.
    Last edited by gecmc94; 18 July 2017, 16:25.

    Leave a comment:


  • ascomp
    replied
    Deci sa inteleg ca in oras cu a doua si a treia in regim sportiv masina consuma sub 6 :-)

    mai da-ma dracului... O fi scuter

    Minuni cu consumul nu exista. Va consuma ca orice diesel mai nou cu motor de 1.5 sau 1.6 pe o masina cu greutate de 1200 kg. Daca conduci foarte preocupat de consum si la turatii mici si cum a zis cineva mai sus nu mai mult de 80 km/h pe autostrada :-))) masina va consuma poate cu 1 litru mai putin la suta. Bineinteles se pot rupe oglinzile, umfla cauciucurile mai tare (eventual slikuri) fara ventilator si AC si atunci masina va consuma si mai putin. :-)

    Iar chestia cu rodajul e un mit. Nu mai e ca pe vremuri motoarele vin rodate din fabrica eu nu am observat scaderi importante la consum la masini noi dupa cateva mii de km.

    Si mai e un aspect de care nimeni nu zice: una e sa stai la campie si sa mergi pe drum drept si una e sa stai la deal sau munte ca mine si sa mergi prin o mie de curbe si defilee si tot sa urci si sa cobori.

    Cele mai economicoase masini diesel care le stiu eu au fost Polo cu motor 1.4 Tdi in 3 cilindri si Peugeot 206 cu 1.4 HDi. Cu astea chiar scoteai sub 4% daca asta era scopul in viata.

    Leave a comment:


  • Midnighte
    replied
    Originally posted by gecmc94 View Post
    @Midnighte, aici spuneai 6.1 și am luat informația.



    Nu cred că ai ceva împotriva calității combustibilului Lukoil în general. Aceștia alimentează toată flota de mașini a celor de la Poșta Română, MAI, DNA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, regionale ale ISU, etc. Eu personal alimentez Ecto Super Diesel în weekend și pornesc motorul la rece într-o secundă de la contact iar apoi, în mers, toarce liniștit. Iarna nicio problemă. Voi vedea la schimbarea filtrelor dacă apare ceva.
    In perioada respectiva ( ultimele 2 luni ), mergeam cam 30 min / zi, mai mult cu a 2-a, cateodata a 3-a ( faceam niste teste inainte de a schimba distributia ). Oricum, ideea de baza e urmatoarea - consumul, nu a fost, decat foarte rar si in conditii cat se poate de logice, peste 6. Insa, imediat cum mergeam "in parametrii normali", scadea imediat sub si se apropia de 5.5. Probabil ar scadea si mai mult daca nu as merge sportiv. Dar ma doare-n cot, masina consuma pe cat de greu e piciorul. Si nu voi merge niciodata, cu orice masina, la consum. Vrei consum mic, ia-ti bicicleta ( consum 0%, investitie amortizata in minim 2 luni, maxim 24 luni, in functie de pretul de achizitie ).
    Nu am nimic cu Lukoil, decat cu cele din zona mea. Nu am auzit absolut nimic bun despre ele, ba mai mult, am prieteni apropiati care au avut probleme care se banuiesc ca ar fi din cauza combustibilului. Asta e dezavantajul unei francize. De asta va sfatuiesc, gasiti un peco ok si pastrati-l. Stiu prea multe persoane, care alimenteaza de 20 sau maxim 50 lei, de pe unde apuca. Singura data cand alimenteaza un plin e in concediu. In rest, masina "in regim de taxi".

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    Scade sigur după rodaj. Acum, după 3100 km, ia încearcă și modul ECO. Cei care conduc TCe se plâng de faptul că la acel tip de motor, modul ECO îl lasă foarte moale, prea moale. Eu la dCi mă descurc foarte bine în modul ECO în orice situație în care am intrat cu mașina așa că l-am "uitat" activat.
    Sper că nu faci drumuri mai scurte de 15 minute pentru că nu vei ajunge la 6l, motorul neavând timp să se încălzească, perioadă în care consumul de combustibil este optim.
    Last edited by gecmc94; 17 July 2017, 15:34.

    Leave a comment:


  • dardar_3
    replied
    Salutare,

    Detin de 1 luna si jumatate un Sandero Stepway (varianta SL Explorer), motorizare 1.5 diesel 90CP. Mentionez ca sunt oarecum curios mai mult de consum si variatia lui. Vitezele le schimb pe la 2200-2300 si 90% din timp prin Bucuresti.

    Am 3100km parcursi momentan si un consum de 6.8 mixt. Nu folosesc ECO mode, desi ar cam trebui nu? Folosesc motorina maxi motion de la OMV (o fi si din cauza asta? ) Sau poate mai scade dupa ce se rodeaza motorul dupa 6000 km.

    Bafta si sa ne auzim de bine!

    Leave a comment:


  • gecmc94
    replied
    @Midnighte, aici spuneai 6.1 și am luat informația.



    Nu cred că ai ceva împotriva calității combustibilului Lukoil în general. Aceștia alimentează toată flota de mașini a celor de la Poșta Română, MAI, DNA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, regionale ale ISU, etc. Eu personal alimentez Ecto Super Diesel în weekend și pornesc motorul la rece într-o secundă de la contact iar apoi, în mers, toarce liniștit. Iarna nicio problemă. Voi vedea la schimbarea filtrelor dacă apare ceva.
    Last edited by gecmc94; 17 July 2017, 12:29. Reason: Automerged Doublepost

    Leave a comment:


  • Vecchio
    replied
    @Danyvl, dacă vrei doar consumul minim, urmărește ca pe lângă cele spuse de Midnighte să folosești motorul indiferent de treapta de viteză, în plaja de turații a cuplului maxim a acestuia: 1700 - 2700 rot/min

    Leave a comment:

Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
Politica de Securitate Google