Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

1.4 Mpi Gpl !

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Asta se vehiculeaza de mult timp, dar e doar o investitie pe care risti sa nu o acoperi daca se scumpeste GPL-ul asa de mult si imediat dupa ce pui instalatia. Dar poti oricand sa mergi pe benzina daca e prea scump GPL-ul, nu poti sa zici ca esti la mana lor. Daca intr-un an nu se scumpeste, eu mi-am recuperat investitia si de acolo fac doar economie. Oricum, nu prea cred eu ca se va scumpi GPL si va sta benzina pe loc.
    Pentru mine conteaza daca de 1000 de RON de ex pot sa fac 2000 km (benzina) sau 3000 km (GPL). Cam asa vad eu lucrurile.
    Inca nu stiu preturile GPL dar am am gasit pe net pret GPL 3.15, daca e adevarat iese si mai rentabil pentru ca am facut calculele la pret de 3.5 pentru GPL.
    Last edited by raigas; 9 March 2013, 22:39.

    Comment


    • #17
      Si daca mergi la mare in Ro sau Grecia ce faci iti cauti dinainte de pe net statiile GPL?

      Comment


      • #18
        Daca faci o cautare pentru GPL in UE o sa vezi ca, in majoritatea tarilor, nu e o problema sa gasesti statii GPL, se pare ca in Bulgaria si Ungaria e ca la noi. Unde sunt mai rare, se pot adauga in POI la GPS. In cel mai rau caz, nu se rupe cerul daca fac si 200km pe benzina intr-un concediu.

        Comment


        • #19
          Economic vorbind, intotdeauna, pretul unui litru de GPL va fi cam la 50 - 55% din pretul unui litru de benzina. Asta raportat la costurile de productie, depozitare si transport, sa nu mai vorbim de cererea de GPL care e cu mult sub cea de benzina/diesel, deci, e imposibil ca pretul unui litru de GPL sa ajunga sa fie de exemplu la 80% din pretul unui litru de benzina...

          Intentia de a trece sau nu pe GPL e data de un simplu calcul de cost de oportunitate (la cati km merg pe an, in cat timp imi amortizez investitia ?).

          Personal, la cei ~5000 Km pe an, nici nu are rost sa ma gandesc sa pun GPL pe masina, amortizarea s-ar face mult prea lent.

          Comment


          • #20
            Usor, usor calculele pe care le-am facut se adeveresc. Am pus marti instalatia si am mers pana vineri 120 km cu 50 lei ( adica 16 L gaz ) doar in oras si schimbat 3 mii 4 mii ture. Am bagat vineri seara iar de 50 lei ( tot 16 L , la pret de 3.01 litru gpl de la agip ) si am mers 150 km acelasi stil sportiv. o sa se mai lase instalatia.

            La drum lung cand am facut Sibiu - Bucuresti ( 280 km ) 5 pers + bagaje mers civilizat, inainte sa pun instalatia mi-a luat 17 L benzina la pret de 6.20 litrul. Azi m-am intors la Sibiu si mi-a consumat 19 L gaz la pret de 3.01 litrul ( la fel 5 pers + bagaje). Daca faceti calculele si rotunjiti putin o sa vedeti ca am mers pe benzina cu 110 lei si pe gaz cu 60 lei. Deci ? Merita ? Eu zic ca da avand in vedere ca o sa tot fac drumul asta si in acest ritm la 24 drumuri dus-intors mi-am cam scos banii pe instalatie

            Comment


            • #21
              hopa hopa stati asa ca nu am inteles ceva

              cum adica rezervor de gaz in locul roti de rezerva ... la sandero?

              pai sigur se poate ?

              Atentie : Ptru posesori de Gpl ... exista ulei special pentru gpl ... ptru ca are o ardere mai uscata .... insa io unu nu am luat inca... nu am facut schimbul la ulei ... tre sa al fac curand ...stie cineva detalii???? a pus cineva ?

              si o problema care se mai intampla la gpl ... motorasul pas cu pas sau ceva de genu .. care tine relantiul la aer ... ala se buleste si e cateva milioane unu nou ... a patit cineva ?

              si de asemeni la gpl conteaza f mult si ce filtru de aer ai ... ma gandeam ca poate a facut cineva vro modificare sa schimbe filtru adica modelul!
              Am colat masina galbena cum trece vremea asta urata o spal si fac poze sa ma laud

              DRUMURI BUNE!!!!
              Last edited by Sandel-Ct; 11 March 2013, 23:48. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • #22
                Originally posted by Sandel-Ct View Post
                hopa hopa stati asa ca nu am inteles ceva

                cum adica rezervor de gaz in locul roti de rezerva ... la sandero?

                pai sigur se poate ?
                se poate, rezervor exterior

                Comment


                • #23
                  Asa ceva?
                  Attached Files

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by ascomp View Post
                    Asa ceva?
                    pai sandero e marsupial, poarta puiul ascuns, nu e broasca raioasa sa il care in spate
                    nu stiu exact unde e rezervorul de benzina la Sandero, dar daca e sub bancheta din spate ca la multe alte masini, ar fi o idee buna sa il pui pe plafon, asa nu mai iti pui copiii sa stea deasupra unui bidon cu benzina, nu pare prea safe pentru ei

                    Comment


                    • #25
                      Daca se parcurge minim 17000 km pe an, e rentabil sa pui instalatie gpl.
                      Nu stiu cat de uscata e arderea lui, termenul mi se pare impropriu.
                      Pretul la gpl e scazut pentru ca nu contine accize la fel de mult ca si benzina.
                      Ca valoare, consumul scade cu maxim 40%, trebuie avut in vedere ca trecerea pe gpl se realizeaza la o anumita temperatura, deci vom avea pornirea pe benzina. Folosirea instalatiei mai presupune si ceva costuri legate de intretinerea ei.
                      Nu stiu cum se comporta CB, mai ales ca el este setat pe un reglaj de aer aferent doar benzinei. O instalatie mai putin sofisticata poate sa creeze o serie de neplaceri cauzata de semnalul primit de la sonda lambda.

                      Comment


                      • #26
                        Consumul pe GPL nu scade ci creste nitel - toti zic asta. La fel si puterea masinii.

                        Costul scade.

                        Comment


                        • #27
                          consumurile la gpl sunt urmatoarele:
                          sandero 1.4mpi autostrada 130-150 km/h consum 7,8 --8 l /100km
                          sandero 1.4mpi orasi consum 9 l /100km

                          logan 1.6 mpi autostrada 130-150 km/h 9l
                          oras regim taxi 11%

                          Comment


                          • #28
                            de azi am instalatie GPL pe caruta , sper sa merite

                            Comment


                            • #29
                              Sa o stapanesti sanatos ! O sa merite ! Vei vedea. Mai ales cand o sa vezi cat de multi litrii bagi in comparatie cu benzina...e un impact psihologic pozitiv .

                              Ce ziceati voi de alt ulei, alte filtre...nu are treaba. Instalatia de gaz are 2 filtre pe care le schimbi la 8 9 luni prima data si te costa 90 lei amandoua . Uleiul sa zicem ca nu-l mai schimbi la 15000 km, il schimbi la 10-12000. In rest nu schimbi nimic. Mergeti pe instalatiile italienesti parerea mea .

                              Comment


                              • #30
                                Salut ! Mie destepti astia de la montare gpl mi-au prins injectoarele la gaz pe o grila care are un capat bagat sub filtru de aer la surubu stanga si un capat prins pe caroserie ... o super mare tampenie .... bineinteles ca de la vibratii sa rupt

                                tre sa ai gasesc alta pozitionare voi cum aveti prinsa rampa aia de injectoare ?!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google