Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Scandal pe tema garantiei masinii

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Scandal pe tema garantiei masinii

    Salutare colegi sanderisti,

    La revizia de 1 an a masinii am dorit sa imi cumpar singur consumabilele (nu ca nu ma lasa cineva, ci dimpotriva ) de unde vreau eu. Citind certificatul de intretinere al masinii am vazut de ce am nevoie ca si ulei , asa ca am pornit la cumparaturi. Am luat uleiul, dar am auzit "zvonul" ca Dacia te obliga sa cumperi consumabilele de la dealer pe durata garantiei, adica la pretul lor.
    N-am crezut si am sunat la VC. Mi-au confirmat treaba asta, insa am vrut ceva scris ca deja "mirosea a reclamatie". Am dat si un mail in care am intrebat treaba asta si mi-au confirmat inca o data.
    Atunci am inceput actiunea.
    Am rezumat schimbul de mailuri ( a durat cca 2 sapt) in documentul atasat.
    Documentul il voi inainta si catre anpc arges pe mail indata ce scanez si carnetul de garantie al masinii. (constituie proba alaturi de mailuri)
    Concluzia pentru cine nu are rabdare sa citeasca este ca poti sa iti cumperi consumabile pe durata garantiei de oriunde vrei la ce pret vrei cata vreme respecti datele tehnice.
    Ideea e ca Dacia prefera sa te oblige sa cumperi de la dealeri, iar daca tu nu iti cunosti drepurile, sau nu ai chef de cearta cu ei, nu recunosc ca incalca legea.
    Asadar recomandarea mea calduroasa e sa cumprati absolut tot ce e necesar din alta parte decat de la dealer , iar daca vi se spune ca nu se poate(fraza favorita la Dacia) citatile pagina 8 din carnetul de garantie si explicatile ca se poate. Am postat intreg articolul din legea concurentei pe documentul atasat.
    Ceva trebuie sa se schimbe!
    Nu suntem o turma de oi manata cum vor cei de la Dacia. Avem si noi drepturi.
    Sper sa va fie de folos ce v-am scris.
    Last edited by AG25FLI; 10 November 2009, 20:02.

  • #2
    si inca ceva, dupa acest scandal, am obs ca atunci cand sun la VC, dupa ce ma intreaba numele ca sa ma gaseasca au o voce .... de miere nu alta

    Comment


    • #3
      eu cind am facut acum 2-3 saptamini schimbul de ulei la 10.000 m-au intrebat cei de la Dacia daca imi aduc eu uleiul. am ales sa il pun de la ei din comoditate. oricum diferenta nu e mare fata de supermarket la elf evolution 5w40 (vreo 5 lei depinde ce ulei pui). nu m-a obligat nimeni. probabil depinde si de dealer.

      Comment


      • #4
        eu am facut acelasi lucru cu loganul, am un mail de la vocea clientului in care mi se spune ca pot sda pun ce ulei,antigel, lichid de frana vreau eu, atata timp cat se respecta nrmele trecute in carnetul de garantie. nu e obligatoriu sa iei dacia oil, dar poti pune castrol 5w30. m-am dus cu mailul listat la revizie, ghici ce ulei elf am avut in motor...?
        apoi a urmat episodul 2 cu cei din service, au scris "revizie cu uleiul clientului"...
        cam asa a descurs discutia:
        - man, scrie acolo ca a fost elf, sa nu fie discutii apoi, sa zici c-am bagat ulei bunica.
        - nu, nu-i nici o problema, tin eu minte...
        - daca se strica masina, pe tine te dau astia afara, vine altul si citeste acolo "uleiul clientului" o sa-mi zici ca n-am pus ce trebuie, asa-i? scrie acolo cu mana ta elf 5w30...
        - nu e necesar, n-o sa fie probleme...
        - auzi, da-mi nr de la vocea clientului, sa nu mai caut eu prin hartii si telefoane, ca-i sun acuma, sa terminam discutiile astea...
        - da-mi carnetul de service, sa scriu in el...
        - (in gandul meuaha, deci se poate...mortii ma-tii...
        asta a fost ultima revizie a loganului AOP nu va lasati, ca n-au ce sa va faca. daca voi vreti sa bagati ulei anal, pardon, aral, daca e 5e30, tre' sa-l puna si sa scrie ei cu manuta lor acolo ca a fost aral 5w30, nu "uleiul clientului". ca nu cred ca bagati vreunul ulei de lant de bicicleta...
        Last edited by Seba; 11 November 2009, 11:40.
        dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"

        Comment


        • #5
          delerul a zis ca pe durata garantiei, baga numai ce iau din magazin, ca altfel pierd garantia respectiva. VC a confirmat. Atunci mi-a sarit.
          Cu stergatoarele, la fel. Am vb cu frumosul cu ei si au zis ca nu imi schimba bratul stang. Am facut un mail in care iarasi le-am explicat pe diverse articole ca sunt obligati, si m-au sunat a doua zi dimineata sa ma intrebe unde vreau sa merg ca sa il schimb pe garantie.
          Sunt niste nesimtiti.
          Daca nu ii ameninti cu ceva, te mint de ingheata apele. Partea nasoala e ca multi o lasa balta si fac ca ei. De sila cred.

          Comment


          • #6
            asta cu sila is de acord..cum e cazul meu..daca mi-a sarit vopseaua ca am ridicat bratul..nu vad rostul sa il maischimb acum

            Comment


            • #7
              Salve!
              Că veni vorba de garanţie, aş dori să ştiu câte ceva, dacă voi cunoaşteţi explicaţia.
              La începutul carnetului de garanţie este un fel de tabel cu mai multe tipuri de garanţie, fiecare având durata ei, de ex., garanţie de conformitate, garanţie consumabile (cred), garanţie vopsea, etc.
              Ia uitaţi-vă şi voi şi, doar dacă ştiţi 100%, povestiţi-mi, vă rog.
              Iar, dacă eu am prelungit contra 300 Eur. garanţia cu încă 2 ani, pe care dintre ele am prelungit-o?
              Este foarte important, fiindcă aşa putem afla unde se încadrează probleme precum exfolierea "pieii" de pe volan.
              Mulţumesc!
              Echipat iarna cu 165/80/R14 !

              Comment


              • #8
                ai volan din piele si s-a exfoliat pielea? sau ai vonal din cauciuc si s- a exfoliat.
                Last edited by Seba; 27 July 2011, 00:05.
                -fara-

                Comment


                • #9
                  Din cauciuc. Dar, bine... Nu s-a exfoliat, ci începe să se exfolieze. Momentan, e în faza incipientă. Am doar 34000 km, dar numai de la începutul verii ăsteia am început să pun parasolarul pe bord, când este la soare parcată...
                  Echipat iarna cu 165/80/R14 !

                  Comment


                  • #10
                    eu am fost cu ea la dealer i-a facut poze si a zis ca in principiu din cauza siliconului se exfoliaza. a zis ca dupa ce ajunge de la pitesti volanul ma cheama sa mi-l schimbe. intre timp o sa imi iau un volan de piele(350lei) si cand ma duc sa mi-l schimbe o sa mi-l puna pe asta de piele. dar on topic: se da garantie la volan. sa te duci la ei.
                    -fara-

                    Comment


                    • #11
                      Oameni buni, chiar daca masina este in garantie, Dacia nu poate sa te oblige sa-ti cumperi "materialele" necesare reviziei doar din serviceurile lor, pentru ca asta contravine Legii Concurentei. Poti sa vii tu de acasa cu uleiul, filtrul de aer, ulei, planetare, bucse...totul e ca acestea sa respecte cerintele producatorului, atata tot.

                      ps. eu am o mica problema de vreo 3 saptamani - o inceput sa imi apara mici "bube" sub plasticul negru de dupa butoanele de climatizare (unde sunt ledurile), ba mi-o crapat putin acel plastic exact unde e desenata recircularea aerului.
                      Am fost la constatare in service, dar cei de la dacia, sustin ca nu e defect de fabricatie, deoarece e posibil ca eu sa fi sters zona aia cu ceva solutie care a atacat plasticul. Eu stiu ca nu am sters zona aia cu nimic daunator, insa voi merge la ANPC, dupa ce-mi fac timp sa citesc manualul de intretinere. Daca in manual nu scrie ca trebuie sa fiu foarte atent cu ce sterg plasticurile de prin masina ca le pot degrada, atunci...pe chestia asta imi argumentez acuzarea.

                      ps2. prostia enorma e alta: nu se poate chimba acea bucata de plastic, trebuie schimbata toata consola aia cu cele 3 butoane....cat de idioti trebuie sa fie astia de la dacia ?!

                      ps3. eu unul desi nu am nici o problema tehnica cu masina, in veci AMIN nu mai cumpar dacie vreodata...

                      Comment


                      • #12
                        se poate schimba doar plasticul. ca-s ei gunoaie si vor sa te jecmaneasca, e alta discutie.
                        dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!"

                        Comment


                        • #13
                          Seba, deocamdata am last-o balta cu platicul ala...m-am obisnuit cu ideea, cei de la dacia cica s-au uitat pe schemele lor in calculator si zic ei ca nu se poate shimba doar plasticul ala - ca vine cu totul cu panoul de climatizare, in fine, o sa ma duc candva la dezmembrari sa caut un plastic din ala...sau daca nu...imi dau comanda la unul "custom" la baietii care le confectioneaza pe net, ca nu-i mare bai.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by AG25FLI View Post
                            Salutare colegi sanderisti,

                            La revizia de 1 an a masinii am dorit sa imi cumpar singur consumabilele (nu ca nu ma lasa cineva, ci dimpotriva ) de unde vreau eu. Citind certificatul de intretinere al masinii am vazut de ce am nevoie ca si ulei , asa ca am pornit la cumparaturi. Am luat uleiul, dar am auzit "zvonul" ca Dacia te obliga sa cumperi consumabilele de la dealer pe durata garantiei, adica la pretul lor.
                            N-am crezut si am sunat la VC. Mi-au confirmat treaba asta, insa am vrut ceva scris ca deja "mirosea a reclamatie". Am dat si un mail in care am intrebat treaba asta si mi-au confirmat inca o data.
                            Atunci am inceput actiunea.
                            Am rezumat schimbul de mailuri ( a durat cca 2 sapt) in documentul atasat.
                            Documentul il voi inainta si catre anpc arges pe mail indata ce scanez si carnetul de garantie al masinii. (constituie proba alaturi de mailuri)
                            Concluzia pentru cine nu are rabdare sa citeasca este ca poti sa iti cumperi consumabile pe durata garantiei de oriunde vrei la ce pret vrei cata vreme respecti datele tehnice.
                            Ideea e ca Dacia prefera sa te oblige sa cumperi de la dealeri, iar daca tu nu iti cunosti drepurile, sau nu ai chef de cearta cu ei, nu recunosc ca incalca legea.
                            Asadar recomandarea mea calduroasa e sa cumprati absolut tot ce e necesar din alta parte decat de la dealer , iar daca vi se spune ca nu se poate(fraza favorita la Dacia) citatile pagina 8 din carnetul de garantie si explicatile ca se poate. Am postat intreg articolul din legea concurentei pe documentul atasat.
                            Ceva trebuie sa se schimbe!
                            Nu suntem o turma de oi manata cum vor cei de la Dacia. Avem si noi drepturi.
                            Sper sa va fie de folos ce v-am scris.
                            Tot respectul pentru oameni ca tine, care nu se lasa dusi de nas. Multumim

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google