-Sandero GPL Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 04-20-08
Motorizare : 1.6
Posturi: 5
|
In primul rand scuze daca am postat acest mesaj unde nu trebuia dar chiar nu stiam unde..........Vreau sa va cer parerile daca se merita o instalatie GpL pe sandero avand in vedere preturile carburantilor care au urcat foarte mult in ultima vreme.Nu am testat inca un logan gpl si vreau sa imi spuneti daca este mare diferenta dintre gpl si benzina la puterea masinii si la demaraj.?
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
|
E bine unde ai postat.
Iti spun ca cineva cu putina experienta in ceea ce priveste masinile cu gpl (am condus o Dacie Berlina cu gpl, cateva sute de kilometri numai in oras) ca diferente notabile de performanta nu prea sunt intre benzina si gpl (asta in oras, nu stiu in afara). Acum daca se merita pe Sandero? Eu unul nu prea as recomanda, in special pentru ca nu prea ai spatiu, apoi pretul gazului vad ca a inceput sa creasca, oricum amortizarea instalatiei va dura ceva vreme. Daca mergi foarte multi kilometri pe an da, cred ca ai putea pune. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 11-19-06
Motorizare : MPI
Posturi: 144
Rep Power: 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ["Sandel" Junior]
|
Daca pui GPL nu scade cu mult puterea, la instalatiile secventiale.
Dar nu merita pentru ca in timp apare o uzura mai accentuata a motorului decat pe benzina.
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 12-17-07
Motorizare : 105 cai frumosi
Varsta: 23
Posturi: 27
|
GPL costa 2,5 ron litrul
Benzina costa 3,45 ron litrul Pe GPL masina consuma putin mai mult decat pe benzina. Banii pe instalatia GPL nu o sa-i recuperezi decat poate pe la 100000 KM |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
pierzi garantia daca n-o faci la service autorizat. din auzite, o instalatie de gaz e cam 25-28 de milioane lei vechi.
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-12-07
Motorizare : none
Varsta: 29
Posturi: 7
|
Pune GPL linistit.
Motorul nu are absolut nimic de suferit si in 20 000 - 30 000 de km iti amortizezi investitia. Motorul trage la fel, poate chiar un pic mai bine intre 2000 si 2500 de rpm. Daca mergi mult in oras renteaza clar. Gandeste-te: 9 litri de benzina sunt ~39 RON 11 litri de GPL sunt ~25 RON ![]() Sunt si firme la care poti plati instalatia de GPL in rate. Pentru o investitie initiala de 2 000 RON eu zic ca se merita cu varf si indesat. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 10-16-08
Posturi: 125
|
A pus cineva GPL pana la urma pe masina??Nu de alta dar pe mine la 120km zilnic ma cam omoara benzina..da ma omoara usor si in chinuri.La aproape 2500 km zilnic ,doar naveta fara sa mai vorbim de drumuri prin tara sau in afara ....cred ca m-ar coafa o instalatie .
Masina este in leasing si inca in garantie.Sigur nu afecteaza garantia montarea unui GPL? Evident ca instalatia va fi montata intr-un service autorizat RAR. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-12-07
Motorizare : none
Varsta: 29
Posturi: 7
|
Daca nu ti se strica nimic in 20 000 - 30 000 de km poti renunta linistit la garantie. Pune-ti GPL si vei simti un mare avantaj la buzunar.
Eu am 50 000 de km acum cu Loganul de 1.4 GPL si se merita cu varf si indesat. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 10-16-08
Posturi: 125
|
Pai am 60000 si o sa fac suta de mii inainte de perioada (3 ani)..Stiu ca este foarte rentabil GPL-ul ..Am avut un ARO cu motor de 1.4 si instalatie cu butelie de 90 litri...eram un om fericit
![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 01-13-11
Motorizare : 1.4
Posturi: 10
|
eu am gpl di fabrica butelie 34l fac 350km minim in it benzina costa 1.40eur gpl la jumatate deci nu stiu daca cu 34l benzina fac 350km.difernta se simte foarte putin
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-22-09
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 14
|
La GPL instalatia am vazut ca ajunge la ora actuala pe la 2200 ron cu tva inclus si montaj inclus.
Aveti mai jos un calculator pt simulare reduceri costuri: http://www.verbita.ro/index.php?page=gpl In 9 luni ii amortizezi si deja incepi sa faci economii. Eu nu cred ca daca era as nociv si rau pt masina astia din UE il foloseau atat de mult. Pana si Subaru Forester exsita varianta din fabrica dotata cu GPL. Pe mine unul chiar ma bate gandul sa imi pun asa ceva. Interesant era daca intr-adevar exista cineva de pe forum care si-a instalat de ceva timp si poate sa ne dea un feedback. Singurul dezavantaj real este ca pierzi spatiu din portbagaj. In rest numai de bine. |
|
|
|