-Sandel Benz (benz de la benzina nu de la ...) 1.4 MPI 75 CP Sandel Benz (benz de la benzina nu de la ...) - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Forum Dacia Sandero > Dacia Sandero : Motorizari benzina > 1.4 MPI 75 CP
Īnregistrare Īntrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Sandel Benz (benz de la benzina nu de la ...)

1.4 MPI 75 CP

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 4th June 2008, 14:29   #1
thor29b
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 02-19-08
Motorizare : pedale
Varsta: 41
Posturi: 7
thor29b
:
["Sandel" Incepator]
Implicit Sandel Benz (benz de la benzina nu de la ...)

Daca tot suntem la motorul 1.4 benz pun o intrebare pentru cei care au condus tipul asta de motor pe Logan si anume:
Se merita sa te zgarcesti la achizitionarea unui Sandero cu 1.4 MPI in dauna lipsei rezervei de putere tinand cont ca totusi suntem in RO, avem gropile, drumurile, radarele si mentalitatea ROmaneasca?

Sau sa punem problema in alt fel - pentru cei care s-au dat cu 1.4-1.6 cu 8valve si anume tinand cont ca suntem pe un forum Sandero ce recomandati intre sandero 1.4 mpi si logan 1.6 mpi ambele cu 8 valve tinand cont si de faptul ca sandero e mai scumpa chiar si cu motorul mai mic

Last edited by Stefan : 4th June 2008 at 22:00
thor29b e offline   Reply With Quote
Vechi 4th June 2008, 19:21   #2
RADU_LYN
Organizator de Intalniri

RADU_LYN's Avatar

Data inscrierii: 06-28-07
Motorizare : 1.4 MPI 8v
Posturi: 1
RADU_LYN RADU_LYN RADU_LYN RADU_LYN RADU_LYN RADU_LYN
:
[Organizator de Intalniri]
Implicit

Eu am un logan 1.4 si imi pare rau oarecum ca nu am 1.6...acum nu stiu ce sa zic...fiecare dupa cum crede ca are nevoie.
Vechi 4th June 2008, 19:41   #3
bunicuta
"Sandel" de 5 stele

bunicuta's Avatar

Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 979
bunicuta is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Personal nu as face o comparatie intre Logan si Sandero, pentru cei aflati in dilema cred ca ar fi mai bine sa astepte toamna si sa vada la fata noul Logan, desi decizia poate fi una proasta: masina va prelua elemente si dotari de la Sandero motiv pentru care va costa mai mult.
Oricum, eu inca astept o gama mai moderna de motoare pe Logan si Sandero.
bunicuta e offline   Reply With Quote
Vechi 4th June 2008, 22:01   #4
Stefan
Super Moderator

Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
Stefan is on a distinguished road
:
[Super Moderator]
Implicit

cu parere de rau: astepti degeaba - motoare noi pe gama logan eventual la lansarea generatiei urmatoare sau la SUV.
Vechi 6th June 2008, 18:07   #5
cj_03_grm
"Sandel" Avansat

cj_03_grm's Avatar

Data inscrierii: 05-06-08
Motorizare : .............
Posturi: 198
cj_03_grm is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

si urmatoarea generatie de logan cand va aparea?prin 2012?
cj_03_grm e offline   Reply With Quote
Vechi 5th July 2008, 22:21   #6
bestdodo
"Sandel" Junior

bestdodo's Avatar

Data inscrierii: 07-05-08
Motorizare : 1.4 MPI
Posturi: 129
bestdodo is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Va spun cu mana pe inima ca nu e mare diferenta intre cele 2 motoare,am avut si condus 2 ani si 1.4 si 1.6...pana in 120 km/h nici nu stii cu care mergi.Pe cel de 1.4 il ajuta un pic cutia care e JH1,cel de 1.6 are cutie JH3 un pic mai lunga.Acum am Sandero 1.4, e in rodaj nu pot sa-l birjelesc.La motoarele astea abia dupa 3500 de ture simti ca trage si sa stiti ca 1.4 nu e lenes de loc daca stii sa-l exploatezi.Priviti la date tehnice informatiile referitoare la alesaj/cursa, se poate observa alesajul mai mare decat cursa, caracteristica a motoarelor de turatie...dupa rodaj nu va temeti de turatii,3500-4000 nu e mult pentru motoarele astea chiar daca nu sunt de ultima generatie.Sandero 1.4 pare un pic mai vioi ca Loganul de 1.4...Daca ne gandim la consumul un pic mai mare al celui de 1.6, la taxa de mediu mult mai mare la inmatriculare si chiar la RCA-ul mai mare nu cred ca merita 1.6...nu ofera putere in plus justificabila
bestdodo e offline   Reply With Quote
Vechi 5th July 2008, 22:51   #7
mediabenny
"Sandel" Incepator

mediabenny's Avatar

Posturi: 19
mediabenny is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit Sandero

Sunt si eu posesorul unui Sandero 1.4 de 4 zile si super multumit de el.
In conditiile in care masina e in rodaj si nu depasesc 3000 ratatii pe minut mi se pare foarete sprinten si agil. L-am incercat si in pante abrupte unde sa descurcat foarte bine. Am testat-o putin si la curbe nu a aratat nici o problema. La franari bruste sa descurcat de asemeni foarte bine. si in plus arata trasnet. Nici daca aveam BMW nu se uitata lumea asa dupa mine . Iar AC face toti bani.
Servo directia imi pare cam slabuta (se misca c-am greu volanu, parerea mea). in rest e OK nu trancane nu vibreaza, motorul aproape ca nu se aude (la relanti ai impresia ca s-a oprit), farurile sunt super misto si lumineaza bine, Per total face toti banii, adica 35.000 RON (in care intra culoare metalizata si garantie extinsa la 5 ani).
mediabenny e offline   Reply With Quote
Vechi 6th July 2008, 00:06   #8
bestdodo
"Sandel" Junior

bestdodo's Avatar

:
["Sandel" Junior]
Implicit

Servodirectia mi se pare ok.Ea isi spune cuvantul cand rotesti volanul pe loc sau la viteze foarte mici, pe masura ce viteza creste e bine sa se rigidizeze.Aici apare un plus fata de Logan care mie mi s-a parut cam "usurel" la volan la viteza mare, ceea ce da impresia de relativa instabilitate.
Vechi 9th July 2008, 19:55   #9
Sorin-Andrei
"Sandel" Incepator

Sorin-Andrei's Avatar

Data inscrierii: 06-20-08
Motorizare : Laureate 1.6 PLUS
Varsta: 43
Posturi: 35
Sorin-Andrei is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Eu am optat pentru un Laureat de 1.6.Sper sa fie o alegere buna si aici ma refer la consum.Am condus Logan de 1.4 si cu AC mi s-a parut cam lenes.Avand in vedere ca stau in Iasi, iar de cele mai multe ori trebuie sa o pisti serios in intersectii cred ca e alegerea optima.Oricum mi s-a parut un pic ciudat ca la drive nu su bsgst decst motoare de 1.6! Totusi taxa de inmatriculare o platesti o singura data, iar RCA e cam cu 60 lei mai scump.Avand in vedere ca o voi primi in jur de 15 iulie si cu scaderea euro, se pare ca imi scot o mare parte din diferenta de pret prin curs!

Last edited by Sorin-Andrei : 9th July 2008 at 19:57
Sorin-Andrei e offline   Reply With Quote
Vechi 14th July 2008, 22:38   #10
bestdodo
"Sandel" Junior

bestdodo's Avatar

:
["Sandel" Junior]
Implicit

Am o nelamurire, azi am ridicat actele de la inmatriculari si la masa proprie e trecuta valoare 1138 kg.Pe fisele de prezentare parca Sandero 1.4 mpi avea 1038 parca( un pic mai mult ca Loganul cu aceiasi motorizare).Cine stie sa-mi spuna care e valoarea corecta...poate au gresit astia la mine pe carte si talonula fost facut dupa specificatiile din CI.Sau poate asta e greutatea reala...?
Vechi 18th July 2008, 13:36   #11
muzikboy
"Sandel" Incepator

muzikboy's Avatar

Data inscrierii: 07-17-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 56
muzikboy is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit 1,4 bate 1,6

Citat:
Originally Posted by RADU_LYN
Vezi Post
Eu am un logan 1.4 si imi pare rau oarecum ca nu am 1.6...acum nu stiu ce sa zic...fiecare dupa cum crede ca are nevoie.
Sandero este bine izolat fonic, nici macar la viteze de 140-150 km/h nepatrunzand in habitaclu zgomote sau fasaituri nedorite.
Mai bine 1.4
Elasticitatea motorului de 1.6 litri/90 CP lasa de dorit iar cutia de viteze are niste trepte lungi cat o zi de post. Oricat de repede schimbi, din cauza raportului de demultiplicare, motorul cade in ture nepermis de mult. Rezultatul: astepti in spatele TIR-ului sa faci o depasire pana te plictisesti. Este adevarat insa, si performanta, si ieftina, si devreme acasa nu prea se poate. Dar de ceva mai bine ar fi fost loc! Nu de alta, dar fie ca mergi cu 1.6 MPI, fie cu 1.4 MPI, nu prea faci diferenta iar consumul de combustibil este aproape identic. Doar la viteze superioare, de peste 120-130 km/h, se vede ceva. Prin urmare, mai bine un Sandero 1.4 MPI bine dotat, decat sa dai vreo 400 de euro in plus pentru propulsorul de 1.6.
muzikboy e offline   Reply With Quote
Vechi 27th August 2008, 17:09   #12
adrian 75
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 06-17-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 26
adrian 75 is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Pt posesorii de Sandero cu motoare de 1.4 am o intrebare. Cum apreciati aceasta motorizare din pct de vedere al elasticitatii, raspunsului masinii si daca o considerati potrivita pt Sandero?Va adresez aceasta intrebare pt ca eu inca oscilez intre cele doua motorizari. In afara de consum merita motorul de 1.4? Multumiri aticipate

Ti-am mutat postul aici, pentru ca e un loc mai potrivit

Last edited by Stefan : 27th August 2008 at 17:32
adrian 75 e offline   Reply With Quote
Vechi 27th August 2008, 20:40   #13
Spanu
"Sandel" de 5 stele

Spanu's Avatar

Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 25
Posturi: 1,370
Spanu is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

fratilor la drumurile noastre, la aglomeratia din Romania si mai nou la cate radare sunt pe drumuri..la ce va trebuie 200 cp?motorul de 1.4 e excelent(ar fi si o varianta mult mai buna 1.2 16v)
uitati-va ce succes a avut matizul si are 50cp. deci se merita.
Vechi 15th February 2009, 10:02   #14
angelblack
"Sandel" de 5 stele

angelblack's Avatar

Data inscrierii: 07-04-08
Motorizare : 1.6 MPI
Varsta: 32
Posturi: 432
angelblack is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

De acord cu tine Spanu.
Ce parere ai de motorizarea 1.4 8V GPL?
Cum ti s-ar parea un 1.4 8V pe gaz?
Eu zic este ideal pentru oras, tinand cont de faptul ca GPL este mai ieftin deocamdata.
Daca ne uitam la consum ne speriem putin.
Consumul pentru motorul de 1.4 8V GPL care echipeaza Sandero
12,2 urban/ 7,4 extraurban/ 9,2 mixt
angelblack e offline   Reply With Quote
Vechi 15th February 2009, 16:03   #15
Spanu
"Sandel" de 5 stele

Spanu's Avatar

Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 25
Posturi: 1,370
Spanu is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

te .bip. in el de gaz. stai cu bomba in masina?plus ca in sibiu nu exista gpl. sau daca exista este 1 maxim 2 pompe. eu am mers cu gpl cand am facut scoala de soferi si de atunci nu mai vreau sa mai aud de gpl.numai daca ai avea vreun v8 de 250 cp atunci as pune gpl, ca nu se vede diferenta
Vechi 15th February 2009, 22:56   #16
angelblack
"Sandel" de 5 stele

angelblack's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Eu nu prea is pro GPL dar nici contra. Eu unul nu mi-as lua GPL. Nu ii vad rostul. Nu ma avantajeaza.
Poate avantajeaza pe cei care fac naveta zilnic pe distante mari, care folosesc masina pt taxi, scoala de soferi, distributie, etc.

Last edited by angelblack : 15th February 2009 at 22:59
Vechi 16th February 2009, 13:17   #17
Rashx
"Sandel" Junior

Rashx's Avatar

Data inscrierii: 08-25-08
Varsta: 27
Posturi: 125
Rashx is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Nu,fara GPL la un motor de 1.4.Mori langa ea la semafor cand vrei sa pleci.1.4 e bun asa cum este.E destul de elastic,iti da un cuplu acceptabil,si la ce greutate are masina,zic ca este oferta low-cost cea mai buna pt un condus relaxat ,fara nervi.
Vechi 17th February 2009, 03:43   #18
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

voi v-ati uitat pe specificatiile motorului 1.4mpi cu gpl inainte sa va dati cu parerea? ati auzit voi de masini explodate ("bomba" in masina). mai multe masini cu benzina/motorina au ars cand s-au rasturnat, sau au lovit un cap de pod decat cele pe gpl. ma refer bineanteles la un procent raportat la numarul de masini cu motorizari diferite.
Vechi 17th February 2009, 11:08   #19
angelblack
"Sandel" de 5 stele

angelblack's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Diferente nu prea sunt intre 1.4 benzina si 1.4 GPL decat in ce priveste emisiile poluante scazute pentru GPL si consumul mai marit pt GPL.
Am observat si o diferenta de - 3 CP la GPL fata de benzina
Vechi 17th February 2009, 11:34   #20
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

asa, exact aia am vazut si eu pe site si mergad cu masina chiar nu s-au simtit aia 3 cai lipsa. de aia intrebam de unde teoriile cu bomba in maina si muritul motorului la semanfor...chiar nu se simte diferenta, ca la vechea dacia 1300 cu instalatie facuta in curtea blocului (glumeam, dar nu se compara o instalatie secventiala multipunct cu una monopunct).

Sari la Forum

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off

Fus orar: GMT +3. Acum este 00:49.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Logan
Politica de Securitate Google