-Sa imi iau sandero? Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-12-08
Motorizare : 1,4
Posturi: 10
|
Nu stiu ce sa fac...am de ales intre un opel corsa (binenteles, varianta cea mai ieftina) sau o laureate de 1,4..... Voi ce ziceti? Am fost la test drive, dar, evident, in 10 minute nu poti sa iti dai seama....
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 02-10-08
Motorizare : 1.4/85Cp
Varsta: 43
Posturi: 86
|
Tie care iti place? Corsa, varianta cea mai ieftina, ce dotari are?
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-21-08
Motorizare : 1.4 Mpi
Posturi: 435
|
nu are A/C, multi dupa ce cumpara o masina fara A/C regreta :P, unu din ei este Shoot
, motor 60 cp, pret pe undeva la 9.500 dac nu gresesc |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
|
Hmm, grea decizie. Stiu pentru ca si eu am fost pus in fata ei. Daca tu crezi ca ai puterea financiara pentru a-ti lua Corsa, go for it. Chiar daca te chinui si mai strangi putin pentru a lua toate optiunile necesare (A/C este necesar), merita.
Daca deja ai ajuns la limita limitei bugetului, atunci gandeste-te ca poate mai tarziu o sa regreti ca ai facut un compromis cumparand o masina fara acele dotari indispensabile in ziua de astazi. Iar in cazul asta Sandero e o varianta. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 986
|
In cazul de fata alegerea nu e deloc dificila, personal as alege fara ezitare Sandero Laureate, in loc de Corsa cu motorul de 1.0. De ce ? Simplu, pentru ca toti, dar toti care au Corsa C (modelul mai vechi dar cu acelasi motor) sunt nemultumiti de puterea motorului, mai ales la urcarea rampelor cand in masina sunt 3-4 persoane. Masina incarcata nu are puterea necesara iar acceleratia nici atat.
Opel Corsa merita doar daca are minim motorul de 1.2 TwinPort de 80 CP, dar deja vorbim de o alta suma de bani pe la vreo 10500 euro in varianta de baza 5 usi. Personal as merge pe mana Sandero 1.4 sau pe un Corsa C model 2004 1.2 80 CP full options din germania la pretul de 4500-5000 euro. Numai bine. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-02-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 36
|
Si eu am ezitat mult inainte sa ma decid. Acum, nu regret deloc ca am ales Sandero. Are cam tot ce ii trebuie in varianta Laureate, motorizarea 1.4 este onesta pentru masina. Am 12. 000 km si nu am avut probleme. Decit un opel fara AC, ABS, Geamuri electrice etc., mai bine Sandero cu toate optiunile. Basca o motorizare mai puternica... In ceea ce priveste deignul, nu cred ca Sandero e cu mult in urma. Acum, depinde ce iti doresti...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 10-22-08
Motorizare : 1.6mpi
Varsta: 33
Posturi: 295
|
Inca nu am comandat, pentru ca nu am reusit sa vand Solenza, dar alegerea am facut-o deja.
Pe scurt sub 10 000 euro, daca vrei masina noua sigura varianta ok ca dotari/pret/intretinere este Sandero. Iar la 9500 este Laureat 1.6 cu vopsea metalizata. In prezent principalul motiv pt. care vreau sa schimb masina este lipsa AC, pt. ca orice ar spune lumea Solenza este o masina cu niste performante extraordinare pentru pretul ei. Deci tu stii cum stai cu bugetul...dar dupa parerea mea nu lua masina fara AC pentru ca sigur vei regreta...iar daca o iei cu AC sa aiba minim 75CP pentru ca altfel iar vei fi dezamagit. |
|
|
|
|
|
#8 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
|
vopsea sau siguranta ? |
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" Fidel
|
Ai perfecta dreptate...dar cum sa iti explic...macar vopseaua sa o aleaga si nevasta-mea....ca oricum daca ma iau dupa ea ar trebui sa ma bag in rahat cu bancile si sa iau Astra Clasic II sau Kia Ceed.
Daca pana vand Solenza reusesc sa mai strang finante sigur voi lua si airbaguri laterale...dar vopseaua ...nu pot sa renunt la ea. ps...apropos...nu cumperi o Slz?? ![]()
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
|
[OT]nu, mai, isi ia Corsa SH. BTW, welcome back, bunicuta, nu te-am mai auzit de mult.[/OT]
LE: - n-ai plecat, dar nu ai mai postat; a scazut si pretul petrolului intre timp - cat o mai tine si asta. - da, o sa-mi dau warn singur pentru ca am folosit limbaj IRC. scrierea cu īnflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor īn care pot aparea confuzii ![]() Si revenim la topic. ![]() Last edited by Stefan : 13th November 2008 at 21:46 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Welocome back ? da de ce, nu am plecat nicaieri
![]() Aaa, inca nu am luat nimic, sunt prea nehotarat , eram aproape in vara sa-mi iau Hyundai Accent, dar ceva imi spunea ca nu e bine, apoi dupa ceva cautari am aflat ca am fost inspirat din cauza ca Accenturile sunt catastrofa la coloana si caseta de directie, plus timpii mari de asteptare pentru diverse piese. Momentan tot cu batrana mea dacie, care merge chiar bine, mai ales de cand tot pica pretul benzinei ![]() In legatura cu acel Opel Corsa, eh, sa vad (eu vreau, familia nu vrea SH) pana una alta astept euro 5, poate sandel euro 5 ![]() Ok, scuze pentru offtopic. ps. bunicuta (nu bunicutza) Last edited by bunicuta : 13th November 2008 at 21:12 |
|
|
|
|
|
#12 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-12-08
Motorizare : 1,4
Posturi: 10
|
salutare....
revin cu o rectificare, m-am gandit mai bine...adica: ori imi iau corsa de 1,2, 80 CP in 5 usi si are ceva dotari, costa 10.200 E, sau un laureate de 1,4 de 9000. dar sa ne gandim si un pic la consum, nu? corsa 7,7 urban si 5,8 mixt, iar sandero 9,4 urban si 6,9 mixt. emisiile CO2 sunt 139 la corsa si 166 la sandero... hm...?
stii...o iau cu credit... ![]()
![]()
Foloseste EDIT, pentru a adauga ceva unui mesaj Last edited by Stefan : 13th November 2008 at 23:58 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#13 |
|
Super Moderator
|
Referitor la consum, vad ca esti din Bucuresti - la un parcurs preponderent urban si Corsa si Sandero vor consuma cam la fel, deci nu ar fi cine stie ce economie. Ce castigi aici, pierzi la intretinere.
Avantajele Corsa-ului stau in perceptia ta asupra masinii din interior, si a lumii din afara , calitatea mai buna a materialelor/asamblarii. In rest cam acelasi lucru.Cat despre probleme... ai intrat si pe forumul dedicat Opel? Nu ma intelege gresit, eu nu vreau sa spun ca Sandero ar fi alegerea corecta, doar ca sunt anumite preconceptii referitoare masina asta, dar pana la urma toate modelele din aria asta de pret sunt variatiuni pe o tema data. Tehnologiile de acum o generatie sau doua (avantajul aici ar fi faptul ca sunt deja testate si rastestate), materialele, si modul in care a fost conceput, sunt elementele care au dus pretul Sandero/Logan in jos. Last edited by Stefan : 14th November 2008 at 00:16 |
|
|
|
|
|
#14 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Fidel
|
|
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Ok sa o luam cu inceputul:
- consumul e relativ, adica intr-adevar pare ca un Corsa consuma mai putin ca un Sandero (probabil ca asa si e) dar in ce conditii, si cu cat mai putin ? Cifrele sunt aiurea si la Cora si la Sandero, ambele consuma mai mult decat in fisa tehnica, totusi in principiu, motorul de 1.2 e mai economic decat cel de 1.4 in oras (!!!) datorita capacitatii cilindrice reduse si a eficientei celor 16 supape (la sandel sunt doar 8) - spui ca iei masina cu credit (ouch !!!) in cazul asta trebuie sa mai tii cont de inca ceva: casco - care la un Corsa e cam cu 20-30% mai mare decat la Sandero, pretul reviziilor - depinde cat timp vrei sa tii masina: daca o iei pentru 2-3 ani, poti lua si un Corsa fara A/C, geamuri electrice, oglinzi electrice..etc. dar daca iei o masina pentru mai multi ani, atunci merita sa tii cont de dotari ps. daca te uiti pe fan club opel o sa vezi ca opel-urile sunt chiar fiabile, mai mult decat atat, pretul de revanzare al unui opel e mult peste sandero, se stie ca opel-urile au valoare de revanzare mare, spre deosebire de Fiat, Dacia, Hyundai, Skoda... ps2. un Sadero Laureate costa 8950 euro si un Corsa la acelasi nivel de echipare, cu 5 usi si motor de 1.2 80 CP costa cam 12000 euro Last edited by bunicuta : 14th November 2008 at 12:31 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" Fidel
|
Totusi putini sunt cei care merg economic cu motoarele in 16 supape., pt ca in general acestea sunt motoare cu care trebuie sa mergi mai turat. La motoarele noastre cuplu maxim e la 3000...si daca mergi cam pe la 2200-2400 acceleratia raspunde prompt fiind aproape de turatia de cuplu. La motoarele in 16 valve in general cuplu e la 3750 (la unele chiar la 4000)...si pt. a merge economic ar trebui sa mergi undeva cam la 3200 ture, ceea ce multi nu fac, si normal ca daca merg la 2500 (subturat) la acceleratii nu numai ca simt ca masina nu are viata, dar si consumul e mai mare. Deci parerea mea motorul de 1,2 16v e mai economic daca esti obisnuit sa mergi mai turat.
ps. ceea ce am scris mai sus se simte cel mai mult in oras...unde acceleratiile sunt rapide, ca la drum intins diferenta nu se mai simte asa mult pt ca in general nimeni nu da brusc talpa, ci o ia progresiv (repet ...in general )
|
|
|
#17 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
esti sigur? la 2000rpm ai totusi cuplu mai mare la 16v decat la 8v (in cazul loganului). asta daca te uiti pe graficul de putere/cuplu al celor doua motoare, nu dupa ureche sa apreciezi cuplul la cum suna motorul. crede-ma ca trage si 16v-ul la 2000rpm. ba mai mult, pana acum a fost singurul logan benzinar cu care puteam merge 60km/h in tr5 si sa accelerez fara sa am parte de-o subturare de-aia "ca la carte".
revenind la topic: daca as lua masina mai mult pt oras, da, as alege sandero fara sa ma uit la altii. pana la urma costul total de exploatare/km la dacia e mai mic decal la alte marci, chiar daca plasticurile sunt probabil mai tari. asta nu conteaza la o adica...sa aibe cat mai multe dotari si sa coste cat mai putin...si sandero cam da in peisajul asta ![]()
|
|
|
#19 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Se pare ca nu m-am facut inteles, deci o masina cu care circuli preponderent prin oras, mai ales daca e unul imposibil, asa cum e Bucurestiul cu mii de semafoare si blocaje, e de dorit sa ai masina cu motor de scuter daca e posibil, adica statul la zeci de semafoare se traduce in consum, deci cu cat e mai mica capacitatea cilindrica a motorului cu atat mai mult faci economie de combustibil la semafoare si nu numai.
Corect csebalyn, un motor de 16V e mult mai suplu si elastic decat unul cu doar 8 supape, asta se traduce intr-un cuplu optimizat mai bine atat la turatii joase cat si in reprize. Daca vorbim de motoare in 16V cu VVT(variable valve timing) sau SVT(secvential valve timing) atunci, da, aste-s motoare de ultima generatie, performante ( aka Toyota, Mazda, unele Hyundai...etc.) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
|
Nu se stie ce ne rezerva viitorul, s-ar putea dupa o perioada anume ca piesele pentru masinile straine sa fie o raritate iar mana de lucru un lux, pe cand la sandero sau logan indiferent de conjuctura interna sau externa fiind masini roamanesti nu vor fi astfel de probleme. Sandero este o masina mare fata de suratele de clasa, cu un pret bun, facuta pentru drumurile noastre, cu aspect exterior modern si spatiu interior confortabil si destul de spatios. Ce inseamna un consum cu o diferenta de 1-1,5%, mai nimic, pana sa iau sandero am mers la mai multi dealari, mai toti imi spuneau ca, consumul real este cu 1-1,5% mai mare fata de pliante. La aproape 4 luni de cand am masina eu spun ca isi merita toti. banii.
|
|
|
|