-Presiune Pneuri Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 03-29-10
Motorizare : 1.4
Varsta: 47
Posturi: 89
|
pe masina mea am cauciucuri R15. am vazut pe usa de la sofer indicatia ca la R15 sa bagi presiune 2.0 fata si 2.2 spate, indiferent daca mergi drum normal sau autostrada.
pana acum am urmat indicatia 2.0 pe toate patru. in seara asta am verificat presiunea cu un controlor digital, calibrat, la un vecin venit din germania. aveam 1.9 fata si 2.0 pe spate, nu toate egale. am bagat pe bune 2.0 fata si 2.2 spate si vreau sa spun ca este alta masina. trage mult mai bine, se simte mult mai bine pe sosea, gropile le iau fara sa mai zornaie nimic prin bord. foarte incantat de masina. nu strica sa va verificati si voi presiunea. s-ar putea sa aveti surprize placute. Last edited by Winnie : 17th April 2010 at 22:41 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 04-23-10
Motorizare : 1,4
Posturi: 2
|
sall all ,da zici bine nu strica sa verificati presiunea , mie cand mi sa dat masina mi sa dat cu presiunea aproape dubla in jur de 3,5 la toate rotile ,oricand puteau sa bubuie si bineinteles ca ei nu erau de vina ma refer la cei care pregatesc masinile inainte de a o preda
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 11-02-08
Motorizare : 1,4
Posturi: 112
|
In legatura cu presiunea in roti ce se poate intampla daca presiune in roti este de 2,5 si nu 2.0 bari?. Ar putea infulenta cu ceva sistemul de directie? Multi dintre cei cunoscuti mi-au spus ca isi unfla cauciucurile la 2.5 chiar si cei din vulcanizare tot la fel procedeaza tinand cont ca cauciucurile sunt 185 cu 65 pe 15 toli.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 11-25-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 1,439
|
Chiar 2.5 mi se pare mult, dar 2.2 pe toate patru am mai auzit. Eu cred ca 2.5 e prea mult pt ca atunci directia o sa sufere. Teoria asa spune, ca daca ai anvelopele prea umflate atunci toate vibratiile si socurile ce ar putea fi preluate de anvelopa sunt transmise mai departe. Asta in timp poate duce la o uzura mai mare a componentelor din ansamblul directiei. Mai ales pe timp de iarna, sunt multi conducatori care merg cu presiune sub cea normala, pt ca atunci roata se aseaza mult mai usor pe zapada/gheata si are aderenta mai mare. Numai ca mersul asta se traduce prin directie mai greoaie si consum mai mare.
Decizia finala e a fiecaruia, dar eu cred ca ce e scris e lege. Acuma personalizari in functie de regiune/stil de condus/fixuri...se accepta |
|
|
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 08-03-10
Motorizare : 1.4
Posturi: 33
|
@gabya99 - daca te iei dupa cei de la vulcanizare... intreaba data viitoare ce presiune "recomanda" pentru o roata de 26″??? ( E de bicicleta.)
Pt mine 2.1 pe fata este perfect iar pe spate, in functie de incarcare. Oricum, la 2,5 spatele derapeaza muuult mai usor mai ales pe macadam.Asa ca folosesc 2,2 - 2,3. |
|
|
|