-doua chestiuni de intretinere si remediere Dacia Sandero : Intretinere
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero : Intretinere Totul despre intretinerea Daciei Sandero. Uleiuri sandero, filtre sandero, placute de frana sandero,consumabile sandero etc. |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 07-10-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 148
|
Salutare ! O sa fiu scurt. Am doua intrebari: Prima ar fi in legatura cu tijele "amortizoarelor" de la hayon: cand stau cu hayonul deschis se observa pe tijele iesite din "teci" niste... urme sa spunem, eu le-as considera precursorul unor viitoare pete de rugina. Tijele sunt uscate. Ce spuneti, ar fi bine sa le ung cu putina vaselina? Afecteaza asta ceva la functionarea amortizoarelor?
A doua intrebare este legata de ornamentul negru (autocolantul) de pe usa pasager fata - anume am observat ca s-a incretit (vedeti poza atasata). Nu imi amintesc sa fi fost asa - oare o fi de la caldura? Cum as putea sa o "intind"? se scoate usor chederul de la baza geamului? Oare daca desfac putin si intind se va mai lipi la loc ? p.s. - mai sunt cazuri de ornamente incretite sau sunt un caz izolat ? |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 979
|
Referitor la acele tije, eu chiar azi am fost la un prieten care are un Fiat Stilo si are aceleasi tije la hayon, si la el sunt acele urme, care de fapt sunt pete de praf. Eu l-am sfatuit sa le unga cu o carpa si cu foarte putin ulei.
ps. el avea treaba cu uleiul sa unga balamalele usilor care scartaie - masina e adusa din germania si la inceput nu scartaiau, dar dupa 6 luni de umblat pe drumurile patriei..... ps. referitor la autocolant si eu zic ca cel mai bine sa dai chederul jos si sa incerci sa intinzi autocolantul, care probabil din cauza caldurii s-a incretit, sau poate s-a dilatat putin chederul si a creat presiune pe autocolant si de aia s-a incretit. Cat de usor sau greu se da jos chederul, asta chiar nu pot sa o stiu... |
|
|
|
|
|
#3 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-15-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 637
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#4 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-21-08
Motorizare : 1.4 Mpi
Posturi: 432
|
Se da destul de usor jos chederul, dar cand e pus la loc mare grija sa nu rupi autocolantul .. a mea e preferance deci nu am avut stalpii negri , am fost la o firma de profi, cand sa mi puna chederul a facut o zgarietura de 1 cm.. nu am fost de acord si lau schimbat cu totul (autocolantul).
Cand este pus sa ia o forma cat mai buna este incalzit si se dilata probabil dupa ce au pus chederul acesta s a ridicat putin de aceea a aparut crestatura. Posibil si de la caldura desi nu prea as crede. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" Junior
|
ok, se da usor jos, dar.. cum? trag asa de el? aparent nu iese. trebuie sa cobor probabil geamul? este ceva "prins" de (sub) el, adica, e posibil sa-mi cada cleme sau alte de-astea in usa cand il scot?
Last edited by vic24 : 25th May 2009 at 06:53 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" Junior
|
Am reusit dar problema este ca la momentul in care am scos bagheta aceasta s-a ONDULAT. Am pus-o la loc dar a RAMAS ONDULATA !!!! Ce sa fac? Isi revine singura? Pur si simplu s-a "torsionat" in forma de S la mijloc. HELP !!
Am dat o fuga la Dealer: NU SE MAI FACE. Trebuie nou. La sandero nu e acelasi ca la logan, are o insertie metalica care se onduleaza usor, au patit-o si ei in service. Nu se poate remedia, trebuie una noua, care este doar 114 ron !!! La naiba !!!! Last edited by vic24 : 26th May 2009 at 12:34 Motiv: Automerged Doublepost |
|
|
|
|
|
#8 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Varsta: 33
Posturi: 820
|
Doar 114??? Bagamias...as recomanda altceva,la cat de usor se scoate...dar ar fi ilegal.
@Shoot: buna idee cu linkul, mi-ai luat-o inainte. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
eu am patit asa pe spate, e in "valurile marii" de cand am pus folie pe stalpi. Numa pe o parte am incercat sa o indrept nu a mers de scos nu o scot ca mie sa nu o fac mai rau. Ce`mi pare rau e ca nu am stricato io ci acea persoana care mi A facut stalpiii X( partea buna e ca din 4 a reusit sa strice 1
![]() Cel de pe spate este lipit nu e ca la logan ca sa il schimbi cred ca trebuie schimbat tot chederul sau poate numa bagheta dar trebuie lipita ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" Junior
|
Omule, esti un mare id*ot, pe bune ! Bine ca mi-ai spus ca se onduleaza dupa ce m-ai sfatuit sa il scot si l-am stricat.... cata minte lipsa poti sa ai sa faci asa ceva ?????
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Omule daca scoti cu atentie nu se intampla nimik. Din 4 la una am patit. Si la cea care am patit nu a fost prima ci ultima si la mine e putin crestata, tu crezi ca toata lumea pateste asa ceva. Uita`te la cei care au folie pe geamuri dak sunt ondulate NU E OBLIGATORIU DACA UMBLI LA ELE SA PATESTI ASTA o patesti doar dak esti TUT.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" Junior
|
bine mai... "tragi de bagheta in sus" ... daca tu ai observat ca se pot strica (cine naiba isi poate inchipui ca ramane ondulat un cauciuc ?????) de ce nu mi-ai atras atentia? stii ceva ? nu mai conteaza...... sa ma invat minte sa ma iau ca un TUT dupa altii...
a! si apropo de fantasticul link... ti se pare ca acolo se scoate "atent" bagheta ?? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Domnule vic24 am incercat sa va ajut si cu acest CLIP ati vazut cat de usor se pot da jos nu au patit nimic, eu cand am facut stalpii am fsot de fata cand au dat ornamentele de pe fata nu au patit nimic, doar cel de pe spate dar am vazut tarziu si nu stiam din ce cauza s a ondulat nu stiu cum ai procedat dar daca lucrai un pic mai atent nu se ajungea aici...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,081
|
vic24, omul a vrut sa te ajute, in niciun caz nu trebuia sa faci ceea ce a spus daca nu erai ferm convins ca se poate.
Shoot, in multe postari chiar daca eram sigur de ceea ce am spus la sfarsit scriu ca, aceea este parerea mea si trebuie luata ca atare sau asta este parerea mea, etc. Cred ca ar trebuii sa ne calmam, ne cunoastem de ceva timp si este pacat ca discutiile sa degenereze. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 01-30-09
Motorizare : 1.6
Posturi: 67
|
maniac_user:Ne-am luat maşini noi, nu SH. Eu te sfătuiesc să te duci īn service să-ţi remedieze problema, că d'aia s-a inventat garanţia.
vic24, de ce nu l-ai ascultat pe "maniac_user"? |
|
|
|