-Cauciucurile ContiEcoContact 3 tubeless? Dacia Sandero : Probleme Tehnice
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-08-08
Motorizare : benzina
Posturi: 40
|
Stie cineva daca pneurile ContiEcoContact 3 cu care vine dotata masina sunt tubeless(aduca fara camera)?
Am o problema cu presiunea in una din roti adica in 3-4 zile se dezumfla mult si nu stiu cam ce-i de facut. Unii ar zice ca janta ii de vina daca cauciucul ii tubeless sau ca ar avea un por. Astept sfaturi, pareri. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-22-08
Motorizare : 1.6
Varsta: 32
Posturi: 56
|
da toate cauciucurile sunt fara camera (tubeless)
mergi la o vulcanizare mai serioasa si cu siguranta te vor ajuta ... multa bafta
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 25
Posturi: 1,370
|
ridic-o pe cric si uitete la ea. sigur ai un cui. si eu am avut problema asta cu amandoua rotile de pe spate. e 7-10 lei vulcanizatul.
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 05-21-10
Motorizare : 0.0
Posturi: 9
|
Ba chiar 15-20 de lei o sa te coste. Daca ti-o si echilibreaza (si sigur se va oferi brazilianul de la vulcanizare) o sa ajungi la 25 lei/pana. Cam cu asta trebuie sa te obisnuiesti (in Bucuresti cel putin, vad ca tu esti din Cluj). Verifica-ti si rezerva sa fie in stare buna (poti sa ai surprize, chiar daca e umflata si sta cuminte sub masina). Cauciurile cu care vine masina sunt okay, nu-ti face griji.
Si chiar daca o ridici pe cric, sunt sanse mari sa nu-ti dai tu seama in care profil s-a gasit cuiul sa se infiga, daca e unul mic. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 12-16-07
Motorizare : 1.6mpi 16V
Varsta: 36
Posturi: 16
|
Da. Anvelopele Continental EcoContact 3 sunt tubeless. De fapt, nu cred ca se mai fabrica anvelope pentru autoturisme, care sa nu fie tubeless.
Solutia la problema ta: schimba vulcanizarea / meseriasul! Problema asta cu roata care se desumfla incet este prea fina pt multi dintre "ciobanii" (scuze ciobanilor veritabili ) de la multe dintre vulcanizari.
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
azotul nu impiedica pionezele sa intre in guma. treaba cu re-presurizatul e si aia discutabila. nu de alta, dar aerul are 80% azot...
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 25
Posturi: 1,370
|
eu am mers 10 luni cu azot. si nu am avut nicio diferenta de presiune. dupa ce l-am scos a trebuit sa completez la fiecare 2 luni. deci faza cu azotul(daca e bagat de o firma serioasa) functioneaza.
si culmea seba ca dupa ce am scos azotul am luat 2 cuie la interval de 2 saptamani pe 2 roti diferite. posibil ca azotul sa aiba totusi influenta asupra elasticitatii anvelopei. sa o faca mai rigida si mai greu de perforat. e totusi o teorie.
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
da. dar e o teorie gresita...anvelopele cu azot au avantajul ca oxigenul nu ataca interiorul anvelopei, n-o macina, nu oxideaza janta, etc. asta in cazul ideal, in care roata s-ar umfla intr-o camera in care e doar azot, ceea ce nu se intampla la nici o vulcanizare. eu de 5 luni n-am bagat aer si rotile sunt ok, au inca 2 bari. cu aer normal, nu fente cu azot. cat despre intaritul cauciucului, tu-ti dai seama ce aderenta are o anvelopa care nu permite unui cui de 1mm patrat pe care apasa 300 de kile sa treaca prin ea? cam ca un compresor de-ala de nivelat asfaltul, asa aderent ar fi cauciucul. continuand reducerea la absurd, azotul ala n-ar trebui sa treaca prin anvelopa pana sa intareasca excesiv calea de rulare? daca trece, inseamna ca teoria cu molecula mare care nu iese nu sta in picioare, iar daca pioneza n-ar patrunde rotile cu azot, ai merge ca pe gheata in miezu verii.
|