-accident ,airbagul nu s-a deschis Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero accident ,airbagul nu s-a deschis - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Forum Dacia Sandero > Dacia Sandero : Probleme Tehnice
Īnregistrare Īntrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

accident ,airbagul nu s-a deschis

Dacia Sandero : Probleme Tehnice

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 9th April 2011, 16:31   #1
RBT99
"Sandel" Incepator

RBT99's Avatar

Data inscrierii: 02-09-10
Motorizare : 1400
Posturi: 56
RBT99 is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit accident ,airbagul nu s-a deschis

Fratilor,m-a lovit un Cielo in fata stanga si airbagul nu s-a deschis.
Ma incadrasem si semnalizasem viraj stanga,linii discontinuua.
O tampita din spate,nesesizand ce vreau sa fac ,m-a depasit si m-a lovit pe contrasens in stanga fata.mi-a rupt roata,far smuls ,aripa ,botul,strambat lonjeroane,nici macar nu a franat.
Airbagul nu s-a deschis!
in plus politaii ma dau pe mine vinovat!
Neasigurare la schimbarea directiei de mers.
Deci aia din spate nu avea voie sa ma depaseasca,ma incadrasem stanga si semnalizasem stanga.Aia m-a depasit pe stanga!
inspectorul de daune mi-a dat dreptate;nevinovat.
Aia nici macar nu a semnalizat intentia de a ma depasi.
daca poate sa ma ajute cineva,sunt sau nu de vina?
iar airbagul trebuia sa se deschida.m-am lovit la cap,noroc cu centura.o sa revin cu poze,masina e varza in partea stamga fata,mi-a mutat si botul,usa din dreapta se deschide greu.!help
mi-am pierdut si numarul din fata!

Last edited by RBT99 : 9th April 2011 at 16:33
RBT99 e offline   Reply With Quote
Vechi 9th April 2011, 17:32   #2
sanderizer
"Sandel" de 5 stele

sanderizer's Avatar

Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Varsta: 33
Posturi: 864
sanderizer is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Imi pare rau pentru patanie...super nasol
Din ce spui,nu esti vinovat.Dar nu te mira ca nu ti s-a deschis airbagul,din moment ce ai fost lovit din directia spate-lateral.Airbagurile frontale se deschid la impact frontal.Chiar si la impact frontal,trebuie sa ai o anumita viteza.Ai si airbaguri laterale? Alea poate s-ar fi declansat,dar nu neaparat nici alea...nu stiu daca senzorii cuprind si aripa fata,sau numai habitaclul.Super nasol ce ai patit.Nu te lasa intimidat,lupta pentru adevarul tau.
Asiguratorul ce spune? Dauna totala? Ar cam trebui,caci masina ca noua n-o sa mai fie...
Vechi 9th April 2011, 18:29   #3
geoalexus
"Sandel" de 5 stele

geoalexus's Avatar

Data inscrierii: 04-01-10
Motorizare : 1.6
Posturi: 542
geoalexus is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Nu este obligatoriu sa se deschida airbag-urile. Dar, daca esti sigur ca trebuiau sa se deschida poti sa-ti comanzi o expertiza tehnica ,iar daca aceasta expertiza sustine ca trebuiau sa se deschida , poti da in judecata Dacia.
geoalexus e offline   Reply With Quote
Vechi 9th April 2011, 18:39   #4
Spanu
"Sandel" de 5 stele

Spanu's Avatar

Motorizare : 1,4 75
Varsta: 26
Posturi: 1,487
Spanu is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

daca niciunul dintre voi nu avea peste 50 de km la ora nu se vor deschide nici la unu nici la altu!.
totusi la ea au sarit airbagurile?
Vechi 9th April 2011, 19:35   #5
Azzzuro
"Sandel" Fidel

Azzzuro's Avatar

Data inscrierii: 08-18-09
Motorizare : 1.4
Posturi: 254
Azzzuro is on a distinguished road
:
["Sandel" Fidel]
Implicit

In primul rand bine ca tu esti teafar,tabla se repara/schimba.

Airbag-urile se declanseaza in functie de unghiul de impact si viteza (nu stiu exact sa-ti spun ce unghi si viteza).
Azzzuro e offline   Reply With Quote
Vechi 9th April 2011, 20:51   #6
doar_adi
"Sandel" Junior

Data inscrierii: 08-17-09
Motorizare : 1,2 16v
Posturi: 144
doar_adi is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

In primul rand trebuie sa te apuci de citit legislatia rutiera (iti trbuie martori ca aveai semnalul pus alea alea.. si e greu la noi)
Masina se repara, ca e fier da-l in truda lui, bine ca ai scapat doar cu o lovitura.
Iar airbag-ul daca se numeste "frontal", eu banuiesc ca se deschide doar la impact frontal.
doar_adi e offline   Reply With Quote
Vechi 9th April 2011, 20:52   #7
RBT99
"Sandel" Incepator

RBT99's Avatar

:
["Sandel" Incepator]
Implicit airbag

Citat:
Originally Posted by Spanu
Vezi Post
daca niciunul dintre voi nu avea peste 50 de km la ora nu se vor deschide nici la unu nici la altu!.
totusi la ea au sarit airbagurile?
cielo cu airbag?nu avea airbag,aveam maxim 10-20km/h in momentul impactului,iar nebuna din spate 70 cred

Citat:
Originally Posted by doar_adi
Vezi Post
In primul rand trebuie sa te apuci de citit legislatia rutiera (iti trbuie martori ca aveai semnalul pus alea alea.. si e greu la noi)
Masina se repara, ca e fier da-l in truda lui, bine ca ai scapat doar cu o lovitura.
Iar airbag-ul daca se numeste "frontal", eu banuiesc ca se deschide doar la impact frontal.
am 2 martori 2 colegi,politia ma declara vinovat.am motive sa cred ca individa cunoaste politistii.
senzorul ala de la airbag e in aer.lovire puternica lateral stanga fata,nu a fost frontala,sunt surprins ca totusi nu s-a deschis airbagul,senzorul e in aer.
cielo are dauna totala,eu nu am casco.Articolul 43 privind depasirea.autohehiculele care semnalizeaza stanga si se incadreaza corespuzator se depasesc prin partea dreapta!deci cretina aia nu a mai avut loc dreapta si m-a depasit stanga,desi eu semnalizasem ca virez stanga.pur si simplu nu m-a lasat sa virez.eu viram intr-o parcare aflata lateral stanga.deci masina e franjuri,vin maine cu poze.

Last edited by RBT99 : 9th April 2011 at 20:59 Motiv: Automerged Doublepost
Vechi 9th April 2011, 21:03   #8
doar_adi
"Sandel" Junior

:
["Sandel" Junior]
Implicit

Te cred ca esti suparat, dar la orice schimbare de directie trebuie sa te asiguri intai. Bine ca nu era unul cu TIR-ul.
Inca o data imi pare rau pt. ce ai patit.
Vechi 9th April 2011, 23:18   #9
Sand'dana
"Sandel" Fidel

Data inscrierii: 04-21-09
Motorizare : 0.0
Posturi: 286
Sand'dana is on a distinguished road
:
["Sandel" Fidel]
Unhappy

imi pare rau pentru necazul tau si ma infurie in acelasi timp ideea de presupusa vinovatie ...
Te asiguri la schimbarea directiei de mers, dar nu poti si sa ghicesti ce-i flutura prin cap celui care vine din urma si care de asemenea trebuie sa respecte aceleasi reguli de circulatie. Nu ai loc sa depasesti prin dreapta ? Nu-i nimic, atunci ai rabdare sa-si termine cel din fata ta manevra si-ti continui drumul, ce mare scofala ?
Sand'dana e offline   Reply With Quote
Vechi 10th April 2011, 21:31   #10
RBT99
"Sandel" Incepator

RBT99's Avatar

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

ok.am revenit cu poze.
Este normal sa nu se deschida airbagul la asa lovitura?parca m-a lovit tirul nu un cielo!
cam ce viteza credeti ca avea nebuna aia?eu aveam maxim 15km/h si tot pe mine ma scoasera vinovat!
Imagini atasate (micsorate)
Click image for larger version

Name:	HPIM2403.JPG
Views:	107
Size:	88.1 KB
ID:	3344  Click image for larger version

Name:	HPIM2404.JPG
Views:	111
Size:	98.7 KB
ID:	3345  Click image for larger version

Name:	HPIM2401.JPG
Views:	100
Size:	88.7 KB
ID:	3346  

Last edited by RBT99 : 10th April 2011 at 21:34
Vechi 10th April 2011, 21:37   #11
RBT99
"Sandel" Incepator

RBT99's Avatar

:
["Sandel" Incepator]
Implicit mersi

Citat:
Originally Posted by Sand'dana
Vezi Post
imi pare rau pentru necazul tau si ma infurie in acelasi timp ideea de presupusa vinovatie ...
Te asiguri la schimbarea directiei de mers, dar nu poti si sa ghicesti ce-i flutura prin cap celui care vine din urma si care de asemenea trebuie sa respecte aceleasi reguli de circulatie. Nu ai loc sa depasesti prin dreapta ? Nu-i nimic, atunci ai rabdare sa-si termine cel din fata ta manevra si-ti continui drumul, ce mare scofala ?
of,nu avea voie sa ma depaseasca,semnalizasem clar viraj stanga si ma incadrasem,a venit din spate cu viteza(eram pe DN56) nu a observat ce vreau sa fac,m-a depasit fara semnalizare si uita-te la poze rezultatul.parca sunt lovit de TIR!
Vechi 10th April 2011, 21:56   #12
sanderizer
"Sandel" de 5 stele

sanderizer's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Este perfect normal ca nu ti s-au deschis airbagurile.Ti-am explicat mai sus,de ce.Viteza TA si unghiul din care te-a lovit.Nu ai spus insa,daca ai airbaguri laterale...alea cred ca s-ar fi declansat.
Vechi 10th April 2011, 22:36   #13
geoalexus
"Sandel" de 5 stele

geoalexus's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

E lovitura laterala. Totusi se poate repara. Sincer imi pare rau ca ai patit asa ceva...
@saderizer: eu am airbag lateral dar sunt in scaune. Tot am cautat sa-mi dau seama cum se declanseaza si pe sub scaune sunt doar niste mufe verzi in care intra niste fire din scaune. Eu banuiesc ca sunt legate la senzorii frontali dar poate ma insel. Oricum daca tu sti mai multe poate ma luminezi si pe mine. Merci.
Vechi 10th April 2011, 23:38   #14
sanderizer
"Sandel" de 5 stele

sanderizer's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Mufa verde de sub scaun nu are legatura cu airbaguri,este pt. incalzire in scaune.Cat despre airbaguri laterale: in scaun le sta bine nu sunt de tip perdea.
Senzorii nici eu nu stiu cum sunt legate,Seba ar fi mai avizat sa raspunda.Dar eu cred ca lucreaza independent fata de cele frontale.Asa ar fi logic.
Vechi 10th April 2011, 23:54   #15
geoalexus
"Sandel" de 5 stele

geoalexus's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Pai si atunci de ce la mine in acele mufe intra niste fire ce vin din scaun si nu am incalzire in scaune? Iar in locul de pe scaun unde scrie airbag nu se simte nici o diferenta fata de restul scaunului , adica este la fel de moale...
Vechi 11th April 2011, 01:03   #16
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Posturi: 947
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

m-am uita si eu pe poze si din cate am patit cu masinile, pot sa zic ca nici o expertiza tehnica nu va spune ca airbagurile trebuiau sa se deschida. din cauza ca socul a fost e directia latral, din spate. airbagul e facut sa se deschida la decelerare. si mai o chestie pe care nimeni nu ti-o garanteaza, dfar pt care toti producatorii iti cer bani, e ca airbagul nu-i 100% sigur ca va functiona in toate cazurile. statistica spune ca airbagul functioneaza, dar nimeni nu poate garanta. asta, una la mana. a doua ar fi ca masina e reparabila si are sanse mai mari de 99% sa merga la fel de drept ca inainte de impact. trei, din povestiri, initatorul topicului e nevinovat. deci, colegul, nu te lasa, adu martori, incearca si tu sa intimidezi "organul" cu actiune pt fals in declaratii, etc, lucruri care se pedepsesc cu puscaria. eventual daca cunosti un avocat, mergi cu el la groapa de gunoi. pardon, la militia rutiera...
acum legat de firele de la airbaguri. nu stiu cine v-a spus ca exista intrerupatoare sau pastile cu mercur senzori prin bari... nu exista. totul (senzor + ecu) se afla intr-o singura carcasa, in tunelul central, dupa schimbatorul de viteze. acolo se transmite socul frontal, cat si cel lateral. unele ecu pt airbag lateral au intr-adevar niste senzori pe structura podelei sau in stalpi, in usa. sunt senzori accelerometrici, in nici un caz contacte care se inchid la soc. iar cablurile care vin la scaun, nu stiu ce culaore au. eu am doua mufe, una galbena si una verde. pe una e airbagul, pe cealalta incalzirea in scaune. sa nu va ganditi cumva ca loganul ara vea senzor in scaun, sa "vada" daca e cineva in scaun. nu, n-are. daca airbagul nu e dezactivat din butnul de pe usa, se va deschide si airbagul pasagerului, chiar daca locul nu e ocupat.
la pipait, e normal ca scaunul sa fie la fel de moale in locul unde ar trebui sa fie airbagul. la o apasare mai serioasa si intr-un loc anume, poti simti totusi conturul carcasei airbagului. te-as sfatui sa nu-l cauti prea insistent, totusi. si nu ublati la mufele alea de sub scaune sau sa scoateti volanul, decat dupa ce debransati bateria masinii.
Vechi 11th April 2011, 07:46   #17
doar_adi
"Sandel" Junior

:
["Sandel" Junior]
Implicit

"trei, din povestiri, initatorul topicului e nevinovat. deci, colegul, nu te lasa, adu martori, "
Asta ziceam si eu, daca n-ai martori e greu de dovedit, mai ales daca doamna are "pe cineva " la militie.
La mufa aia verde de sub scaun am umblat (am masutat tensiunea) si eu fara sa scot bornele de la baterie. Care ar fi axplicatia cu scosul bornelor ?
Vechi 11th April 2011, 08:29   #18
sanderizer
"Sandel" de 5 stele

sanderizer's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

In mare,tovarasul Seba mi-a confirmat spusele.Multumesc.
@Geoalexus: cred ca nu te-ai uitat atent acolo...mufa pt. airbag este neagra.Incalzire in scaune nu ai din fabrica,doar precablarea.Are mufa verde.
@doar_adi: cum vrei sa masori tensiunea,cu bornele scoase? cred ca ai constatat ca are curent in ea doar cand pui contact.Asa si e normal.Daca umbli la airbaguri (dar nu numai) fara sa scoti bornele bateriei,calculatorul o sa-ti inregistreze erori.Drept rezultat,nu o sa-ti functioneze airbagul in caz de accident.Sau alta defectiune,din cauza erorii inregistrate - depinzand de unitatea afectata.De asta nu se sudeaza de exemplu pe sistemul de evacuare - iti beleste sonda lambda.Doar dupa debransare se executa asemenea lucrari.

Last edited by sanderizer : 11th April 2011 at 08:33
sanderizer e offline   Reply With Quote
Vechi 11th April 2011, 08:59   #19
Daniel Dinutoiu
"Sandel" Avansat

Data inscrierii: 07-14-09
Motorizare : 1,4 MPI
Varsta: 27
Posturi: 153
Daniel Dinutoiu is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

Citat:
Originally Posted by RBT99
Vezi Post
ok.am revenit cu poze.
Este normal sa nu se deschida airbagul la asa lovitura?parca m-a lovit tirul nu un cielo!
cam ce viteza credeti ca avea nebuna aia?eu aveam maxim 15km/h si tot pe mine ma scoasera vinovat!
Ma bucur ca nu ai fost ranit grav ... . Fierul e fier, se repara sau se schimba, lasa-l dreq.
Cat despre vinovatie ... nici vorba. Stai calare pe ei, nu ii slabi, cred ca a dat deja lozul cucoana ... .
Lovitura urata ... pai aici cred ca se vede foarte clar cat este de rezistenta masina asta.
Dar daca venea unul cu un Jeep si pe deasupra sa mai aiba si un bullbar??? atunci cred ca rupea botul la Sandero .... sau sarea peste tine ... .

Last edited by Daniel Dinutoiu : 11th April 2011 at 09:05
Daniel Dinutoiu e offline   Reply With Quote
Vechi 11th April 2011, 09:22   #20
sanderizer
"Sandel" de 5 stele

sanderizer's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Citat:
Originally Posted by Daniel Dinutoiu
Vezi Post
... pai aici cred ca se vede foarte clar cat este de rezistenta masina asta...
Pai cat e de rezistenta masina?Cum ar trebui sa arate? Punem pariu ca un megane sau symbol arata si mai nasol,din moment ce are aripa din plastic? Arata exact cum trebuie sa arate la un asemenea impact...daca nu se deforma la impact,persoanale din habitaclu preluau forta inertiei si era mai nasol pentru ei.Masinile din zilele noastre sunt facute sa preia socul,tocmai in ideea ca sa protejeze pasagerii...cum ai zis si tu,fierul se repara sau se inlocuieste.Cred ca ii era mai rau,daca se afla intr-o masina din aia "adevarata" din anii 60-70,cu fier la greu.

Sari la Forum

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off

Fus orar: GMT +3. Acum este 16:27.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Logan
Politica de Securitate Google