-Ulei Dacia Sandero : Intretinere Totul despre intretinerea Daciei Sandero. Uleiuri sandero, filtre sandero, placute de frana sandero,consumabile sandero etc. Ulei - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Forum Dacia Sandero > Dacia Sandero : Intretinere
Înregistrare Forum Rules Întrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Dacia Sandero : Intretinere Totul despre intretinerea Daciei Sandero. Uleiuri sandero, filtre sandero, placute de frana sandero,consumabile sandero etc.

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Ulei

Dacia Sandero : Intretinere

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 9th April 2009, 09:34   #1
kmy_ra
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 04-09-09
Motorizare: 1.6 90CP
Posturi: 3

Reputation Point: 10
Reputation Level:
kmy_ra is on a distinguished road

Implicit Ulei

Salutare tuturor.
Am si eu o mica nelamurile referitor la ulei. Cand am achizitionat un tanar sandero acum 2 luni cel de la reprezentanta mi-a aratat cum arata uleiul - era putin galbui aproape transparent.
Dupa 2500 km, in aceasta dimineata, m-am uitat din pura curiozitate la ulei ca sa constat ca era aproape negreu.
E firesc ca dupa aceasta distanta sa aibe o asemenea culoare?
Tin sa precizez ca nu conduc sportiv - am tinut cont de sugestiile celor de la reprezentanta referitoare la rodaj.
kmy_ra e offline   Reply With Quote
Vechi 9th April 2009, 10:15   #2
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare: saispevolti
Varsta: 31
Posturi: 839

Reputation Point: 700
Reputation Level:
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold

Implicit

mergi mult in oras? la ce turatii schimbi vitezele? care e turatia cea mai folosita cand mergi cu masina si-n ce treapta de viteza? nu ai becuri aprinse in bord? in mod normal atunci cand faci schimbul de ulei, e ok sa fie negricios. nu stiu la 2500km cum era, la mine dupa 5000 s-a innegrit si asa a ramas, nu s-a mai inchis la culoare pana la 15000km cand l-am schimbat
Vechi 9th April 2009, 10:21   #3
Goan
"Sandel" de 5 stele

Goan's Avatar

Data inscrierii: 11-25-08
Motorizare: 1.6 MPI
Posturi: 920

Reputation Point: 19
Reputation Level:
Goan is on a distinguished road

Implicit

Eu cred ca fiind primul ulei ii normal sa ia culoare mai repede ca si unul schimbat dupa 20000 km.
Goan e offline   Reply With Quote
Vechi 9th April 2009, 10:24   #4
kmy_ra
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 04-09-09
Motorizare: 1.6 90CP
Posturi: 3

Reputation Level:
kmy_ra is on a distinguished road

Implicit

Primii 700km i-am facut prin oras; in general trec la treapta urmatoare cand turatie e intre 1500-2500; becuri nu.
Am mai intrebat in stanga si in dreapta...m-am uitat cu un amic care are 3000 si la el e transparent uleiul-putin maroniu
kmy_ra e offline   Reply With Quote
Vechi 9th April 2009, 10:27   #5
Goan
"Sandel" de 5 stele

Goan's Avatar

Reputation Level:

Implicit

Eu am ~2500 (75% facuti in oras) iar uleiul e maroniu.
Nu este galbui dar nici negru.
Vechi 9th April 2009, 14:52   #6
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Reputation Level:
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold

Implicit

nu mai schimba sub 2500rpm, ca nu-i motor diesel si nici economie de benzina nu faci mergand subturat. mai mult chinui motorul...doar il umpli de calamina.
Vechi 12th April 2009, 10:53   #7
marian66v
"Sandel" de 5 stele

marian66v's Avatar

Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare: 1.4 mpi 75cp
Varsta: 44
Posturi: 1,083

Reputation Level:
marian66v is on a distinguished road

Implicit

Azi m-am uitat la nivelul si culoarea uleiului. Nivelul este undeva la 3-4 mm sub nivelul maxim de pe joja iar culoarea este maron deschis. Am 9000 de km.
marian66v e offline   Reply With Quote
Vechi 24th April 2009, 06:13   #8
vic24
"Sandel" Junior

vic24's Avatar

Data inscrierii: 07-10-08
Motorizare: 1.4
Posturi: 134

Reputation Level:
vic24 is on a distinguished road

Implicit

la 7700 km, mers in general normal, la 2500 - 2700, schimbat la 3000, dar cateodata si 4500 - 5500 rpm (cativa km pe saptamana, pt "intretinere") - nivelul uleiului este FIX la maximum, si este maroniu - inchis.
vic24 e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd May 2009, 22:41   #9
Catalin1980
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 05-22-09
Motorizare: 1,4 MPI
Posturi: 1

Reputation Level:
Catalin1980 is on a distinguished road

Exclamation Schimb de ulei

Salut!
Mi s-a pus pata sa schimb uleiul la un Sandero 1,4 MPI desi am parcurs doar 10.000 Km.
In carnetul de intretinere scrie ca trebuie sa ma prezint la revizie la 20.000 Km sau la un an.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa fac un schimb de ulei la 10.000 km la un alt service decat cel agreat de Dacia fara a-mi pierde garantia?
Merci.
Catalin1980 e offline   Reply With Quote
Vechi 23rd May 2009, 12:00   #10
bunicuta
"Sandel" de 5 stele

bunicuta's Avatar

Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare: by 1390cc
Varsta: 30
Posturi: 623

Reputation Point: 26
Reputation Level:
bunicuta is on a distinguished road

Implicit

NU. (minim 10 caractere)
bunicuta e offline   Reply With Quote
Vechi 15th June 2009, 13:48   #11
s62sony
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 09-20-08
Motorizare: 1,6/90CP
Varsta: 47
Posturi: 14

Reputation Level:
s62sony is on a distinguished road

Implicit

Vin si eu cu o intrebare: ce reprezinta cifra de dinaintea lui w si cea de dupa? de ex 5W30, ca din asta mi-au pus cei de la reprezentanta la prima revizie. (cca 11000 km si un an de cind o birjaresc). anticipat pt raspuns.
s62sony e offline   Reply With Quote
Vechi 15th June 2009, 14:16   #12
Goan
"Sandel" de 5 stele

Goan's Avatar

Reputation Level:

Implicit

Vezi aici la sectiunea "Multi-grade"
W' is for Winter
The second number, 30, means that the viscosity...
Vechi 11th July 2009, 17:58   #13
manic_user
"Sandel" de 5 stele

manic_user's Avatar

Data inscrierii: 09-15-08

Reputation Point: 27
Reputation Level:
manic_user is on a distinguished road

Implicit

Am hotărât ca la schimbul de ulei care îl voi face în curând, să folosesc ulei Mobil 1 5W-30, dar sunt într-o oarecare dilemă, pentru că sunt 2 sortimente: Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (norma ACEA C2/C3, A3/B3/B4 şi A5/B5, dar la norma ACEA A5/B5 se recomandă testare) şi Mobil 1 SuperSyn 5W-30 (norma A1/B1, A5/B5).
Citind specificațiile celor 2 sortimente şi ţinând seama că Dacia recomandă ulei norma ACEA A3/B4 sau ACEA A5/B5 eu înclin spre Mobil 1 ESP Formula 5W-30.
Voi ce părere aveţi?
manic_user e offline   Reply With Quote
Vechi 16th July 2009, 23:02   #14
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Reputation Level:

Implicit

unul e sisntetic si altul semisintetic. poti baga de ambele, numai sa nu le amesteci. mai ales ca nu cred ca participi la competitii, formula e ok. de fapt, poti sa-l bagi pe cel mai ieftin, ca pana la urma si dacia oil e un ulei decent, pt un motor decent, la un mers decent.
Vechi 17th July 2009, 00:07   #15
manic_user
"Sandel" de 5 stele

manic_user's Avatar

Data inscrierii: 09-15-08

Reputation Point: 27
Reputation Level:
manic_user is on a distinguished road

Implicit

Mulţumesc pentru răspuns, colegule Seba!
manic_user e offline   Reply With Quote
Vechi 7th September 2009, 20:03   #16
jelly
"Sandel" Incepator

jelly's Avatar

Data inscrierii: 09-07-09
Motorizare: 1.4 mpi
Posturi: 1

Reputation Level:
jelly is on a distinguished road

Implicit

Citat:
Originally Posted by manic_user
Vezi Post
Am hotărât ca la schimbul de ulei care îl voi face în curând, să folosesc ulei Mobil 1 5W-30, dar sunt într-o oarecare dilemă, pentru că sunt 2 sortimente: Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (norma ACEA C2/C3, A3/B3/B4 şi A5/B5, dar la norma ACEA A5/B5 se recomandă testare) şi Mobil 1 SuperSyn 5W-30 (norma A1/B1, A5/B5).
Citind specificațiile celor 2 sortimente şi ţinând seama că Dacia recomandă ulei norma ACEA A3/B4 sau ACEA A5/B5 eu înclin spre Mobil 1 ESP Formula 5W-30.
Voi ce părere aveţi?
Iti recomand mobil 1 ESP Formula 5w30 acesta este full sintetic,de cand am masina numai acest tip de ulei folosesc. Bafta!
jelly e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd September 2009, 10:09   #17
Spanu
"Sandel" de 5 stele

Spanu's Avatar

Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare: 1,4 75
Varsta: 24
Posturi: 1,201

Reputation Point: 22
Reputation Level:
Spanu is on a distinguished road

Implicit

vine iarna! ce ar trebui sa facem sa ne protejam motoarele mai bine? ce recomandati? un aditiv pentru ulei?un ulei mai bun? care ar fi uleiul pe care l-ati recomanda? dacia oil nu cred ca e asa stralucit!.
Vechi 22nd September 2009, 12:22   #18
ciomp
"Sandel" de 5 stele

Data inscrierii: 06-18-09
Motorizare: 1,4
Posturi: 458

Reputation Point: 16
Reputation Level:
ciomp is on a distinguished road

Implicit

si eu astept niste pareri referitoare la ulei. am 8700 km. in weekend mai fac vreo 900 si ajung
imediat la 10.000 cind vreau sa schimb primul ulei (mai ales ca e ala de rodaj). mi sa- recomandat sa pun full sintetic. astia la noi la dacia vad ca folosesc elf. voi ce ziceti? eu solicit motorul mai mult si merg mai turat si vreau ceva mai k lumea. multzam!
ciomp e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd September 2009, 15:04   #19
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Reputation Level:

Implicit

am facut doua ierni cu dacia oil fara probleme. ce tot aveti cu chestiile romanesti? e ulei havoline/texaco 5w30 pe care s-a aplicat o eticheta dacia. havoline/texaco/elf fac parte din grupul "total". acelasi "total" care furnizeaza uleil "qurtz" folosit in rally-raid-uri, wrc, irc, le mans...care e problema? daca bagati alt 5w30 credeti ca o fi mai bun? e ulei "multigrad", merge de la -20 la +40, deci pt clima de la noi.
ma intreb cateodata, unii dintre voi la ce v-ati luat dacie? trebuia sa va luati ford, ca-n ala se baga castrol. ford focus st va trebuia, ala merge cu castrol formula. ulei de calitate, numai ca atunci intrebati daca nu se poate baga dacia oil, ca-i mai ieftin...
oricum o dati, la romani nimic nu e suficient de bun sau suficient de ieftin...
Vechi 22nd September 2009, 20:31   #20
sanderizer
"Sandel" de 5 stele

sanderizer's Avatar

Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare: LuMPI
Varsta: 32
Posturi: 542

Reputation Point: 26
Reputation Level:
sanderizer is on a distinguished road

Implicit

Super tare postul,Seba! Si din pacate,perfect adevarat...merge Dacia oil fara probleme,nu va mai faceti atatea griji.
sanderizer e offline   Reply With Quote
Old 17th October 2007, 15:18   #
BOT

BOT is offline Add to BOT's Reputation Report Bad Post IP   Edit/Delete Message Reply With Quote Quick reply to this message

Raspunde

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off
Sari la Forum

Fus orar: GMT +3. Acum este 15:44.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Taxa auto | | Telefoane Mobile Nokia | jocuri | avatare | bancuri | interpretare vise | retete culinare | director web | web directory | free games | curatenie | jocuri online | Horoscop | Curs Valutar | Miniclip | anunturi | Farmacie online | Nunta , Nunti , Invitatii de nunta | Transport Marfa | Jocuri Barbie | Jocuri | Gazduire web | Cono.ro | Videoclipuri | Portal Web Qoue | jocuri cu masini | Avatare | Felicitari | Jocuri cu Barbie | Jocuri Barbie | Jocuri cu masini | Jocuri pentru copii | Jocuri Copii | Horoscop | Curs Valutar | Jocuri cu masini | Mesaje | Jocuri Gratuite | Jocuri Net | Accesorii Auto Tuning | Anunturi Auto | Masini de vanzare | Concursuri | Permisul auto | PLAY GAMES | Autostrazi Romania | Jocuri copii | Piata Auto | Frumusete | Jocuri pentru copii | Felicitari | Rezultate Live | Bancuri cu Bula | Car racing games | muzica noua | jocuri | statusuri mess | mondenii | jocuri | tv online | euro 2008 | Jocuri cu masini | Avatare | Cazare Arad | Referate Felicitari Jocuri Felicitari animate tv online Miniclip Barbie games | PLAY GAMES | TOTAL GAMES | JOCURI COOL | P A K A L I C I | Diete si produse de slabit | Jocuri | Josef Fritzl | Adidasi Eastbay, Comenzi Eastbay | Service Calculatoare | Monitorizare GPS Flote | Cazare Regim Hotelier, Anunturi Imobiliare |
ShakeTheInternet | Tuning auto | Telefoane gsm | Detectoare radar | Interfoane | Auto-Dealer.RO | Tv OnlineBancuri | Aer Conditionat Service | Instalatii GPL Auto | Instalatii GPL Autogaz | Instalatii GPL | Cazare Arad | Hoteluri Arad | Pensiuni Arad | Hostess | Rezidentiale | Bucharest Apartments | Cazare Delta Dunarii | Cazare Valea Prahovei | Referate Bancuri | Program Tv | Logan
Politica de Securitate Google