-Taxa poluare Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Înregistrare | Întrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 10-13-10
Motorizare : 1.6 MPI 90 CP
Posturi: 121
|
Voi ce ati inteles din noua lege cu taxa de poluare? Eu am Sandelul cumparat si inmatriculat in 2009 (masina noua), trebuie sa platesc taxa de poluare? Din ce am inteles , numai posesorii autovehiculelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 ar trebui sa plateasca aceasta taxa. Sau ar trebui s-o platesc si eu dar numai daca voi vinde masina? Astept lamuriri avizate, multumesc
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 10-17-10
Motorizare : 1.2 16V empei
Posturi: 111
|
Doar vehiculele inmatriculate in tara inainte de 1.01.2007 trebuie sa plateasca taxa de mediu.Vehiculele inmatriculate dupa aceasta data nu platesc taxa pentru ca deja au platit-o, de la 1.01.2007 a intrat in vigoare fosta taxa de prima inmatriculare/actuala taxa de mediu care se plateste si pentru masinile noi.
Masinile inmatriculate in tara inainte de acea data nu au platit taxa de mediu, prin urmare o va plati viitorul proprietar la cumpararea masinii. Spre exemplu: Detin un autoturism Dacia Sandero 1.2 inmatriculat in 12.2010(a avut taxa 0 fiind euro 5), dar tot nu ar plati viitorul proprietar aceasta taxa.Pe langa Sandero mai am un autoturism Dacia 1310TX fabricatie '89, inmatriculat in Ro in 12.1993.Chiar daca de la acea data masina a mai fost revanduta acum daca as vinde-o viitorul proprietar ar plati o taxa de 6500euro(doar daca as vinde-o)cat timp ramane la mine nu platesc nici o taxa(momentan, ca inventeaza astia o taxa si pentru aceasta categorie). Asta am inteles din noua taxa.Nu ai de ce sa-ti faci griji daca vrei sa vinzi masina , ea fiind inmatriculata in 2009.
1.2 V16 by empei Last edited by megyes raul : 7th January 2012 at 22:49 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 07-11-08
Motorizare : 1,4
Posturi: 21
|
Am si eu o intrebare catre voi. Mi-am cumparat si inmatriculat Sandelu' 1.4 benzina in iulie-august 2008. Am platit taxa de poluare 820 lei. Dupa noua lege ar trebui sa primesc ceva banutzi inapoi? Cine stie cat e noua taxa?
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" Incepator
|
Se pare ca nu e tocmai cum se spune la tv si in presa, cum ca cei care am platit taxa dupa 1 iulie 2008 am avea ceva de recuperat. Din calculele facute dupa noua lege 2012 taxa e mai mare decat in 2008 asa ca nu primim NIMIC inapoi. Cred ca e doar praf in ochii fraierilor povestea acestui nesimtit de sinistru al mediului!
|
|
|
#8 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Incepator
|
|
|