If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
Si mie imi place la nebunie...dar cum am mai spus cu ceva timp in urma...am o mare retinere.....Din cate am inteles la luneta se pune pe exterior.
Cum se impaca aceasta folie cu stergatorul care mereu pleaca pe uscat ??? ...asta e marea mea dilema...
Nu am vazut cu ochii mei ci doar am intrebat si asa mi s-a raspuns.
Acu logic vorbind pe interior apar 2 probleme majore:
1. luneta e lipita, deci folia ar fi ceva mai mica
2. rezistenta de dezaburire ar trebui sa fie facuta sandvis...ceea ce nu prea cred
Tot de la ei am aflat ca si pe geamurile spate se monteaza pe exterior, fara demontare...ceea ce imi pare o tampenie...adica folia va fi taiata (romaneste) pe langa chedere.
Dar repet...sunt informatii de la dealer...nu de la cel din service...si neverificate personal.
Si eu am folie pe luneta si geamuri fata/spate dar nici vorba si fie lipita pe exterior. N-ar rezista pe luneta nici macar un an, cred eu...
E adevarat ca folia pe luneta e mai mica decat luneta (fiindca aceasta e lipita) dar folia ajunge sub acea parte neagra si astfel nu se vede ca-i mai mica.
Nu pot sa zic 100% ca nu sunt service-uri unde se monteaza folia pe exterior, dar chiar ar fi o tampenie
"... because life's just too short, to be serious for that long." RDA
Deci eu nu am mai auzit asa ceva,sa se lipeasca pe exterior....ar fi stupid! Normal ca vine pe interior. Si asa mi s-a spus - poate la iarna vor confirma cei cu folie - ca chiar imbunatateste dezaburirea. Pe mine insa ma nedumereste faptul ca luneta are o latime (pe verticala) mai mare de 50 cm,ori foliile - cel putin cele de hipermarket,vitan,de care o fi - au exact 50 cm.
Poate ma lamureste pitiku1 sau rouwlee. Se pune la margine o fasie care sa acopere restul de 1-2 cm,sau cum?
Fiecare bucata de folie aplicata pe geamuri era taiata dintr-o folie cu o latime de cca 2-2.5 metri si lungime de vre-o 50-100 metri (imaginati-va o rola de celofan imens, sau ceva de genu' ), deci nu s-a pus problema cu marimea foliei.
1. Foliile se montează numai prin interior.
2. Foliile se montează numai dintr-o singură bucată.
3. Pe lunetă, folia nu se montează numai pe partea transparentă a sticlei, ci pe toată suprafaţa ei interioară, inclusiv pe partea neagră a sticlei.
4. Când se face pregătirea foliei pentru lipire (această pregătire se face pe exterior), meseriaşul va decupa folia după conturul lămpii centrale de stop din lunetă, pentru a nu a obtura vizibilitatea acesteia - altfel, dacă folia este de 5%, pe timp însorit stopul din lunetă nu se mai observă deloc.
Meseriaşul care nu procedează aşa, nu este meseriaş, ci căruţaş.
1. Foliile se montează numai prin interior.
2. Foliile se montează numai dintr-o singură bucată.
3. Pe lunetă, folia nu se montează numai pe partea transparentă a sticlei, ci pe toată suprafaţa ei interioară, inclusiv pe partea neagră a sticlei.
4. Când se face pregătirea foliei pentru lipire (această pregătire se face pe exterior), meseriaşul va decupa folia după conturul lămpii centrale de stop din lunetă, pentru a nu a obtura vizibilitatea acesteia - altfel, dacă folia este de 5%, pe timp însorit stopul din lunetă nu se mai observă deloc.
Meseriaşul care nu procedează aşa, nu este meseriaş, ci căruţaş.
da intradevar foliile se monteaza numai pe interior si foliile profesionale au o latime de 2 metri am vaz eu cand am fost la service.si mie nu mi-a taiat folia in dreptul stopului de la luneta asta insemna sa arate ca p..a.si intradevar pe timp insorit stopul nu se vede cum ar trebui dar am schimbat becul de 20w cu unul de 30 si se vede perfect.daca se decupeaza folia in dreptul stopului atunci de ce sa mai pui ca pe acolo oricum intra lumina si caldura.o sa fac o poza cu stopul aprins azi daca e soare si o so pun pe forum
Nu pot decat sa ma bucur de ceea ce aud....cum am scris mai sus asta mi-a fost spus asta am spus. Ba mai mult tanti de la showroom mi-a zis ca foliile vin gata taiate la dimensiunile geamului. Ma refer strict doar la foliile din catalogul de accesorii de la sandero.
Dar daca folia e pe interior...atunci cum trece criza imi pun si io :p ....
Totusi folia aia n-ar trebui decupata in zona papucilor de la dezaburire?...ca daca e pe interior...
[...] mie nu mi-a taiat folia in dreptul stopului de la luneta asta insemna sa arate ca p..a. [...]
Dacă folia de 5% este decupată după conturul dispersorului lămpii de stop, nu va arăta nicicum, din simplul motiv că pentru a putea sesiza acea decupare trebuie să belești ochii de la 15-20 cm ca să-ți dai seama că ea există.
[...] am schimbat becul de 20w cu unul de 30 si se vede perfect [...]
Poți să-i pui și de 50 W, că prin folia de 5%, tot maro-cenușiu se va vedea stopul. Trec peste faptul că Garcea oricând se poate lua de tine pe chestia asta.
[...] daca se decupeaza folia in dreptul stopului atunci de ce sa mai pui ca pe acolo oricum intra lumina si caldura [...]
Te asigur ca dacă se decupează corect nu vei vedea nici cea mai mică răzucă de lumină. Cât despre căldura care intră pe acolo, crede-mă că m-a pufnit râsul când am citit această afirmație.
nici la mine nu e decupata acea parte la a treia lampa de stop.. acum chiar cunt surios cum se vede lampa de dinafara, ca am folie cu transparenta de 5%...
oare pot sa decupez eu acea parte cu un cutter? se dezlipeste usor folia? ramane lipicios acel loc?
"mesterul" cum nu s-a gandit la asta?
Nu te-aş sfătui să încerci decuparea acelei zone. Rişti să întrerupi acea rezistenţă de încălzire a lunetei care trece fix prin mijlocul lămpii de stop.
eu nu vad ce treaba are garcea in povestea asta.lampa poate fi chiar optionala.nu ai stopuri la masina?.si la mine este peste lampa si....nu ma intereseaza pot sa-mi pun 10 lampi in spate
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment