-Scurgeri de ulei...au aparut ? Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero Scurgeri de ulei...au aparut ? - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Forum Dacia Sandero > Dacia Sandero : Probleme Tehnice
Īnregistrare Īntrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Scurgeri de ulei...au aparut ?

Dacia Sandero : Probleme Tehnice

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 23rd November 2008, 20:43   #1
vic24
"Sandel" Junior

vic24's Avatar

Data inscrierii: 07-10-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 148
vic24 is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit Scurgeri de ulei...au aparut ?

Imi cer scuze daca vi se va parea aiurea topicul, dar informativ cred ca este destul de util. Se cunoaste faptul ca la Logan - cel putin la cele din primavara lui 2008, pana la ph2 - existau uneori scurgeri de ulei pe la distributie din cauza unui pinion sinterom care nu era facut exact la cota. Problema se repara pe garantie, constand in schimbarea pinionului cu unul renault, a simeringului aferent si a curelei de distributie (care se umplea de obicei de ulei). Intrebare: ati patit sau ati auzit ca aceasta poveste sa apara la Sandero? Adica... au inteles ceva cei de la Dacia din greselile facute?
PS - sper ca nu am cautat atat de neatent incat sa se fi scris deja despre asta si sa nu fi observat.
Deci ???? ceva scurgeri de ulei pana acum ?
vic24 e offline   Reply With Quote
Vechi 24th November 2008, 12:41   #2
Oliseh
"Sandel" de 5 stele

Oliseh's Avatar

Data inscrierii: 07-31-08
Motorizare : 1,4 MPI Laureat
Varsta: 33
Posturi: 595
Oliseh is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

slava DOMNULUI, nici macar o picatura.Bine ca nu am deocamdata grija aceasta ,pt. ca la fosta masina (nova)curgea cu duiumu -ulei.
Oliseh e offline   Reply With Quote
Vechi 24th November 2008, 12:50   #3
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Posturi: 947
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

nu stiu ce-a invatat dacia din patania cu loganul...mai ales ca motoarele sunt identice, facute toate absolut in acelasi los, e doar sansa sau nesansa ce motor nimeresti din raft pe masina...poate ca au remediat totusi defectiunea, pt ca mai nou nici la logan nu mai apare problema respectiva. ramane de vazut, dar cum majoritatea cu sandero nu au multi km facuti, deocamdata zic ca e prea devreme sa tragem o concluzie
Vechi 24th November 2008, 13:49   #4
vic24
"Sandel" Junior

vic24's Avatar

:
["Sandel" Junior]
Implicit

De cele mai multe ori posesorii de Logan observau scurgeri de ulei (pe cureaua de distributie/accesorii, pe capota si chiar pe abs - sub forma de stropi aruncati evident de curea) cam dupa 3000 - 5000 km. Valabil pentru toate motorizarile pe benzina.
Vechi 24th November 2008, 14:46   #5
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Posturi: 947
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

parca si la unele dci-uri au fost cazuri...oricum, sper ca dacia a schimbat pinionul siterom cu unul renault sau macar cei de la sinterom au revizuit procesul de fabricatie si acum pinioanele sunt ok. eu am avut doua loganuri, unul din 2006 si unul din 2008 si niciunul nu mi-a facut probleme, probabil depinde de norocul fiecaruia. cum sandero a fost lansat prin iunie, are ceva sanse ca primele loturi sa fi prins motoare din lunile de dinainte de lansare, caz in care daca apar probleme, respectivii posesori se pot considera ghinionisti. e de sperat sa nu se repete nici la logan nici la sandero problema respectiva
Vechi 24th November 2008, 18:54   #6
TheOne
"Sandel" Avansat

TheOne's Avatar

Data inscrierii: 10-05-08
Motorizare : 1.6 mpi
Posturi: 168
TheOne is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

Parca am vazut ceva stropi pe motor...sper sa nu fie despre ce vorbiti voi.Oricum trebuie sa ma mai uit.
TheOne e offline   Reply With Quote
Vechi 24th November 2008, 21:11   #7
soare1990
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 10-17-08
Motorizare : 1.4mpi
Posturi: 21
soare1990 is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

eu am un sandero laurreat si am 8000 de km.pana acum nu am observat nimic
soare1990 e offline   Reply With Quote
Vechi 21st December 2008, 10:48   #8
oana jeler
"Sandel" Incepator

oana jeler's Avatar

Data inscrierii: 07-29-08
Motorizare : 1,6 MPI
Varsta: 34
Posturi: 25
oana jeler is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit pierdere antigel

eu am 10500 km cu sandero.de cateva zile ,sub proiectoare observ niste pete uleioase,incolore.nivelul antigelului a scazut catre minim.e normal la acest numar de kilometri?

Last edited by Seba : 22nd December 2008 at 22:46
oana jeler e offline   Reply With Quote
Vechi 21st December 2008, 16:07   #9
vic24
"Sandel" Junior

vic24's Avatar

:
["Sandel" Junior]
Implicit

Unde au aparut petele sub proiectoare? Pe bara, pe jos cand stationezi, sau cum ?
Vechi 21st December 2008, 19:04   #10
oana jeler
"Sandel" Incepator

oana jeler's Avatar

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

pe bara au aparut.o singura data am vazut si langa masina.din locul proiectoarelor ies .

cand raspunzi la ultimul post de pe topic, nu folosi "quote", foloseste "quick reply" sau "post reply", sunt butoanele din josul paginii. mersi

Last edited by Seba : 22nd December 2008 at 22:48
Vechi 22nd December 2008, 14:04   #11
gecko_nero
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 11-19-08
Motorizare : 1.6
Posturi: 22
gecko_nero is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Oana, ar trebui a verifici nivelul antigelului cand motorul e rece, sa o parchezi intr-o zona in care nu exista pete de la alte masini.
In cazul in care geasesti o pata pe sub masina miroase-o si vezi a ce miroase benzina, ulei sau antigel. Iti dai seama usor unu dupa miros 2 dupa consistenta.
Daca ai vazut ce gen de lichid e incearca sa te uiti pe la motor si vezi daca pe undeva e umed. Daca ai gasit locul sti si sursa si ce anume pica, daca nu si nu vezi nimic de la motor du-te la un service oricum.
Exista posibilitatea sa fie condens (dar iarna ma indoiesc).
Cand motorul e cald antigelul pare sa fie mai putin de cat trebuie dar cand se raceste revine la nivelul initial.
Oricum du-te la un service nu o sa te coste nimic.
Sandero in opinia mea are o mare buba, are radiatorul foarte jos am auzit cazuri in care lumea si-a spart radiatorul la uracea pe o bordura sau de la o piatra, sa speram ca nu e asa, dar ar fi o explicatie de ce ai gasit umed in zona proiectoarelor.
Ca un sfat fa-ti casco ca prinde bine de tot mai ales in situatii din astea.
Bafta

Last edited by gecko_nero : 22nd December 2008 at 14:06
gecko_nero e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd December 2008, 18:06   #12
marian66v
"Sandel" de 5 stele

marian66v's Avatar

Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
marian66v is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Sa va faceti probleme in momentul in care lichidul de racire, de frana sau ulei nu sunt la nivel. Daca acum cand sunt noi si in garantie va faceti atatea probleme ce veti face peste cativa ani. Perioada asta de mers fara griji este scurta, cativa zeci de mii de km, asa ca, cheie si sosea.
marian66v e offline   Reply With Quote
Vechi 23rd December 2008, 01:33   #13
oana jeler
"Sandel" Incepator

oana jeler's Avatar

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

acum am umplut vasul cu antigel pana la nivelul maxim .e o perioada cu ploi si nu imi mai pot da seama daca curge sau nu. am fost la service si mi-au sugerat sa vin cand e uscat afara,ca sa se poata uita de unde curge. casco am,pentru ca e luata in leasing.
Vechi 8th January 2009, 02:11   #14
beny
"Sandel" Avansat

beny's Avatar

Data inscrierii: 01-05-09
Motorizare : 1.4 MPI
Varsta: 25
Posturi: 152
beny is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

da sunt oarecum scurgeri. m-am intrebat asta cand aveam 1500 de KM ,am observat ca pe partea curelei la pe motor la o imbinare se observa ulei,si sigur era ulei pentru ca am sters o data si apoi dupa un timp m-am uitat iar. pierderi nu sunt mari pentru ca am verificat periodic nivelul uleiului. de fapt poate s-au dus cativa mililitri dar nu se observa. ce ma gandesc eu ca e mai rau este faptul ca acel ulei sa nu afecteze cureaua,si cred ca poate chiar asta se intampla. poate sa nu mai traga masina cum trebuie din cauza acelui ulei. dar acum nu va ganditi ca e unsa toata,ci doar ca se vede ca nu este curata. acum am deja 9200 KM si nu stiu ce sa fac,as merge la service si poate cu ocazia asta schimb si uleiul. apropo,uleiul ala chiar tine 20000 de KM ?

Last edited by Seba : 8th January 2009 at 11:04
beny e offline   Reply With Quote
Vechi 8th January 2009, 05:44   #15
vic24
"Sandel" Junior

vic24's Avatar

:
["Sandel" Junior]
Implicit

"pe la imbinarea" de care spui tu cuge uleiul... este cazul clasic se pare, pinionul sinterom de la distributie. Ca sa ne lamurim cu totii cat mai corect, te rog sa pui o poza cu locul unde curge. Si inca ceva: care este data de fabricatie a masinii?
PS - afecteaza cureaua de distributie, se poate ajunge la lucruri grave, deci mergi la service, dureaza 2-3 ore totul. Uleiul ala..... daca ai bani ar merita schimbat, el tine 20.000, teoretic... cum doresti, nu cred ca are ceva daca il lasi.
PS 2 - chiar insistam cu poza, deoarece de la 1500 km NU s-au mai pomenit cazuri... de obicei dupa 3500.... e ciudat.

Last edited by vic24 : 8th January 2009 at 05:49
Vechi 22nd January 2009, 22:30   #16
beny
"Sandel" Avansat

beny's Avatar

Data inscrierii: 01-05-09
Varsta: 25
Posturi: 152
beny is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

problema s-a rezolvat in service . pierderile erau pe la pinionul de distributie,SINTEROM - cica e romanesc si de aceea, asa mi-a spus mecanicul. am fost ieri la dacoserv sa programeze ,au facut poze ,au trimis la pitesti,azi la 11 eram deja in service ,la ora 16 problema se rezolvase. asadar daca vedeti asemenea problema mergeti ,nu neglijati. se rezolva pe garantie . si in plus ziceau ca sunt destul de multe care au venit cu problema la pinionul de distributie. unele chiar pana in 1000 de Km.mai spunea ca parca au fost deja ceva mai multe sandero decat loganuri cu "beleaua" . oricum eu sunt multumit in continuare de masina,mai ales acum ca am piese de renault erau poate si inainte ,cu exceptie pinionului ... aaa si azi alte poze facute de unul de acolo zicea ca le pune pe nu stiu ce site . am sacrificat sandelul meu
beny e offline   Reply With Quote
Vechi 23rd January 2009, 08:09   #17
marian66v
"Sandel" de 5 stele

marian66v's Avatar

Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
marian66v is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Adevarul este ca lumina blitului ca si aceea a soarelui poate deteriora vopseaua, asta da sacrificiu
marian66v e offline   Reply With Quote
Vechi 25th January 2009, 08:47   #18
luciann
"Sandel" Incepator

luciann's Avatar

Data inscrierii: 10-01-08
Posturi: 63
luciann is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit scurgeri ulei

Citat:
Originally Posted by beny
Vezi Post
problema s-a rezolvat in service . pierderile erau pe la pinionul de distributie,SINTEROM - cica e romanesc si de aceea, asa mi-a spus mecanicul. am fost ieri la dacoserv sa programeze ,au facut poze ,au trimis la pitesti,azi la 11 eram deja in service ,la ora 16 problema se rezolvase. asadar daca vedeti asemenea problema mergeti ,nu neglijati. se rezolva pe garantie . si in plus ziceau ca sunt destul de multe care au venit cu problema la pinionul de distributie. unele chiar pana in 1000 de Km.mai spunea ca parca au fost deja ceva mai multe sandero decat loganuri cu "beleaua" . oricum eu sunt multumit in continuare de masina,mai ales acum ca am piese de renault erau poate si inainte ,cu exceptie pinionului ... aaa si azi alte poze facute de unul de acolo zicea ca le pune pe nu stiu ce site . am sacrificat sandelul meu
Salut,

Vrei sa pui te rog o poza cu locul <imbinarea> unde ai avut problema, respectiv unde se gaseste acest pinion.

Multumesc anticipat,
Luci
luciann e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd February 2009, 15:26   #19
Roby1992
"Sandel" Avansat

Roby1992's Avatar

Data inscrierii: 06-18-08
Posturi: 190
Roby1992 is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

Ma bucur ca nu am patit asa ceva.
Roby1992 e offline   Reply With Quote
Vechi 18th February 2009, 21:19   #20
adictoma
"Sandel" Incepator

adictoma's Avatar

Data inscrierii: 02-17-09
Motorizare : 1.6
Posturi: 38
adictoma is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

totusi, o poza cu locul in cauza se poate? pentru cei in necunostinta de cauza; poate reusim sa evitam eventualele probleme la masinile noastre
adictoma e offline   Reply With Quote
Raspunde

Sari la Forum

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off

Fus orar: GMT +3. Acum este 23:24.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Logan
Politica de Securitate Google