-Schimb lichid de frana Dacia Sandero : Intretinere
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero : Intretinere Totul despre intretinerea Daciei Sandero. Uleiuri sandero, filtre sandero, placute de frana sandero,consumabile sandero etc. |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-01-10
Motorizare : 1.6
Posturi: 542
|
Stie cineva la cat timp se schimba lichidul de frana? Am fost informat de cineva in care am incredere ca indiferent de masina se schimba la 2 ani. O sa-l schimb dar mai vroiam si alte pareri.
Multumesc . |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 08-18-09
Motorizare : 1.4
Posturi: 254
|
Lichidul de frana are proprietati higroscopice drept urmare in timp isi modifica caracteristicile astfel ca la o solicitare intensa a franelor poate sa apara fenomenul de fading,de aceea se recomanda schimbarea lichidului de frana la fiecare 2 ani.
La fiecare masina sh achizitionata dupa ceva vreme am schimbat lichidul de frana,dar nu am simtit o diferenta majora in capacitatea de a frana a masinii,probabil si datorita faptului ca nu am avut ocazia sa solicit franele. Numai bine! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-01-10
Motorizare : 1.6
Posturi: 542
|
Da , propietatile higroscopice vin din faptul ca nu s-a putut gasi alta formula care sa reziste la temperaturile de 600 grade din timpul franarii dar si a temperaturii de pe timpul iernii care poate ajunge la -25 grade. Probabil nici eu nu voi simti o diferenta , dar mai bine previn , mai ales ca vine iarna si nu vreau sa-mi apara vreun dop de gheata.
|
|
|
|