-Sandero vs Aveo Sandero vs ...
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Sandero vs ... Logan...si altele |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 01-22-09
Motorizare : 1.3
Posturi: 9
|
Salut all
Care credeti ca ar fi mai buna/performanta/frumoasa intre cele doua, tinand cont ca e aceeasi clasa, preturi destul de apropiate... http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/...rolet-aveo.jpg Mie personal mi se pare mai mult decat reusita fata noului Aveo ;) Date tehnice Chevrolet Aveo - Dimensiuni L x l x h: 3.920 x 1.680 x 1.505 mm - Ampatament: 2.480 mm - Capacitate rezervor (l): 45 Motor: Chevrolet Aveo 1.2 16V - Capacitate cilindrică (cmc): 1206 - Cutie de viteze: 5 M/T - Putere maximă (CP@RPM): 84@6000 - Cuplu maxim (NM@RPM): 114@3800-4400 - Viteza maximă (km/h): 170 - Acceleraţie 0-100km/h (s): 13 - Carburant: benzină - Standard emisie noxe: Euro 4 - Consum urban/extraurban/mixt (l/100km): 7,2/4,6/5,5 - Emisii CO2 (g/km): 132 Motor: Chevrolet Aveo 1.4 16V - Capacitate cilindrică (cmc): 1399 - Cutie de viteze: 5 M/T [4 A/T] - Putere maximă (CP@RPM): 100@6400 - Cuplu maxim (NM@RPM): 131@4200 - Viteza maximă (km/h): 175 - Acceleraţie 0-100km/h (s): 12.4 [13.1] - Carburant: benzină - Standard emisie noxe: Euro 4 - Consum urban/extraurban/mixt (l/100km): 7.9[8.6] / 4.7[5.1] / 5.9[6.4] - Emisii CO2 (g/km): 140 [152] Date tehnice Dacia Sandero - Dimensiuni L x l x h: 4.020 x 1.746 x 1.534 mm - Ampatament: 2.588 mm - Capacitate rezervor (l): 50 - Volum portbagaj /cu bancheta din spate rabatată complet: 320/1200 Motor K7J 1.4 MPI - Capacitate cilindrică (cmc): 1390 - Cutie de viteze: 5 M - Putere maximă (CP@RPM): 75@5.500 - Cuplu maxim (NM@RPM): 112@3000 - Viteza maximă (km/h): 161 - Acceleraţie 0-100km/h (s): 13 - Carburant: benzină - Standard emisie noxe: Euro 4 - Consum urban/extraurban/mixt (l/100km): 9.6/5.4/7.0 - Emisii CO2 (g/km): 165 Motor K7M 1.6 MPI - Capacitate cilindrică (cmc): 1598 - Cutie de viteze: 5 M - Putere maximă (CP@RPM): 90@5.500 - Cuplu maxim (NM@RPM): 128@3000 - Viteza maximă (km/h): 174 - Acceleraţie 0-100km/h (s): 11.5 - Carburant: benzină - Standard emisie noxe: Euro 4 - Consum urban/extraurban/mixt (l/100km): 10.0/5.6/7.2 - Emisii CO2 (g/km): 170 Last edited by rammstein : 25th January 2009 at 16:14 Motiv: Automerged Doublepost |
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 979
|
Mie la Aveo hatch, mi se par net superioare scaunele si bancheta, cum e desenata fata masinii.
Bordul mi se pare chiar naspa, iar spatele masinii e infiorator de urat (mai ales stopurile alea rotunde) ps. la Sandero cum e desenat spatele e chiar ok, pacat ca nemernicii de la dacia au facut rabat de o bucata de plastic de 1 euro de care sa prinzi cand vrei sa deschizi hayonul. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 01-22-09
Motorizare : 1.3
Posturi: 9
|
Asta e bordul http://static.taume.com/image/2008-C...o-Interior.jpg ; http://static.taume.com/image/2008-C...-Aveo-Back.jpg si asta e spatele
Iar fata ....criminala.... Nu stiu ce masina din gama ei s-ar putea lauda cu asemenea design, foarte agresiv. Iar din 2010 Spark va arata cam asa: http://www.autoincar.com/wp-content/...concept_01.jpg Bine, acum e ceva diferenta de pret intre Aveo si Sandero. Dar mi se pare singurul concurent al lui Sandero in gama asta de pret (Skoda Fabia, VW Polo - mult mai scumpe; C1, 107, Aygo - ce draq is alea )Acum nu stiu ca tinuta de drum, intretinere etc care e mai buna ( la motorizari - no offence - Aveo bate Dacia)... Si unul mai aranjat http://cache.jalopnik.com/cars/asset...-Hatchback.jpg Last edited by rammstein : 25th January 2009 at 19:04 |
|
|
|
|
|
#5 | |||||||||||||||||||||||||||
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
|
Cand vrei sa deschizi hayonul ai deschizatura de sub el. E foarte practic sistemul. Iar la inchidere apuci de manarul de pe interiorul hayonului. La capitolul asta chiar nu am ce sa-i reprosez. Hibe de ergonomie sunt prin alte parti. |
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 12-05-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 57
|
la tinuta de drum prefer sandero indiferent de motorizare , masina se aseaza pe drum sta acolo . aveo ca si albeea parca sunt niste barcute pe valuri le simti cum se balambane sus tine . nu spun nimic de masinile tunate alea sunt ok indiferent de marca.
|
|
|
|
|
|
#8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 979
|
Uita-te la noul Mitsubishi Colt http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/...560&height=350 http://www.promotor.ro/noutati-auto-...3282680#images
eu ma gandeam la o cochilie de plastic sub sigla, unde sa nu poata ajunge apa, plus ca busonul de deschidere a portbagajului e aiurea ca e scos in afara, puteau sa-l faca in interior. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#9 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-31-08
Motorizare : 1,4 MPI Laureat
Varsta: 32
Posturi: 589
|
la 130km/h Sandero are o tinuta de drum foarte buna,aveo poate sa fie invidios pe sandel din acest punct de vedere.
mai mult de 130-135 nu am mers cu sandel,dar la aceasta viteza sunt multumit de cum se infige,a si nu tremura sau sa zici ca isi ia zborul. |
|
|
|
|
|
#11 | |||||||||||||||||||||||||||
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
|
Eu nu m-am murdarit niciodata deschizand hayonul. Numai la inchidere, daca apas pe partea exterioara. Dar de multe ori nu e necesar, e deajuns sa trag de manerul interior. |
|
|
|
|
|
#12 | |||||||||||||||||||||||||||
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
seriso acum, la aceeasi greutate, dar cu spatele mai "descarcat", o masina mai inalta si mai scurta, ar trebui sa stea mai bine pe drum decat varul ei? tot asa sta...poate un pioc mai saltareata de spate sandero, de aici senzatia de subvirare diminuata la sandero, dar la limita, tot pe langa logan se invarte. sunt aceleasi punti, doar, difera dimensiunile masinilor.
|
|
|
|
#13 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 06-30-09
Motorizare : 1.4
Posturi: 28
|
In rest e ok la banii astia.Dupa mine bordul de la aveo seamana a bord , adica seamana a ceea ce imi place mie:mare,material destul de bun putin oblic , loc destul de mult la picioare. Plus consum mai mic. Plus motor mai bun , ehh general motors adica nu renault, pacat de constructori ca nu au stiut sa il antifoneze corespunzator. La drum nu stiu cum sta ca nu l-am condus dar din cate am auzit de la un taximetrist care a trecut de la Logan la Aveo zicea ca nu se compara confortul , adica la Aveo ar fi mai bun.Asta zicea unu care isi tine curu toata ziua in masina..Nush ce sa zic. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Super Moderator
|
hm, eu din discutiile cu posesorii de aveo, am tras un pic alte concluzii: consumul nu e nici pe departe ala declarat pe site, din "pipaite" plasticurile doar arata mai bine, multe din plastice sunt cel putin la fel de tari ca la sandero, fetele de usa care ar trebui sa fie moi, nu acoperisul ceasurilor, sunt la fel de tari ca la sandero...mare diferenta nu prea vad din punctul asta de vedere.
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 07-10-08
Posturi: 148
|
la partea cu "motor general motors, nu renault" m-ai pierdut. spune-mi o problema la motoarele renault ! sunt superfiabile (lasa faza cu uleiul dat de pinionul sinterom... daca are pinionul renault nu da ulei nici sa-l impusti). tehnologie exista la renault la greu (nu vb numai de campionatele trecute de F1, dar vezi de exemplu motorul diesel de 2.0 si 175 cp). aaaa, ca nu e (inca) disponibila tehnologia pe dacia, e problema de marketing, nu de renault vs. GM....
p.s. - hai o comparatie directa: GM 1.4 16v - 94 cp / Reno 1.4 16v - 100 cp ![]() Last edited by vic24 : 30th June 2009 at 16:24 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" Incepator
|
My bad, ma refeream la cele de pe Dacia nu de pe megan sau de pe renault F1,2 sau cate o mai fi,si nu compara motoarele si performantele lor din formula cu cele destinate autovehiculelor.E vorba de generatiile de motoare unde Dacia e pe undeva prin anii '90 iar chevrolet prin secolul 21.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,081
|
Am in familie pe cineva cu aveo 1.2 16v de pana sa cumpar sandero, am studiat-o destul de mult. Este o masina draguta dar nu pe gustul meu, pe la 120km/h aveam impresia ca zbarnaie tablele pe ea si ca este cam instabila. Comparatia dintre sandero si aveo a facut-o a treia persoana, destul de in varsta care conduce cam de 50 de ani si verdictul a fost clar pentru sandero, bine se poate spune ca este cam nostalgic dupa dacia
. Sa nu se inteleaga ca sunt cine stie ce diferente, dar este un mic plus pentru sandero . Chestia cu general motors mi-a spus si stapanul chevrolet-ului, nu ma incanta cu nimic la felul cum se auzea, asta este, renault imi este mult mai cunoscut. Cu taximetristul nu prea sta in picioare atata timp cat 90% din taximetre sunt loganuri.Vad ca s-a scris cu ceva rautate. De ce crezi ca 1.2 16v de pe sandero este mai prost decat 1.2 16V de pe aveo ? Last edited by marian66v : 30th June 2009 at 17:10 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
"Sandel" Incepator
|
Marian nu vreau sa fiu gigi contra dar tin sa te anunt ca in arad nu e tocmai asa.Pot spune ca aici 1 din 3 taxiuri sunt chevrolet aveo si asta poate sa o confirme orice aradean.
Si apropo de motorul 1.2 in 16 v abia astept sa iti dai cu parerea cam ce zgomot o sa aibe pe Sandero la 120 la ora ;) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Super Moderator
|
renault sta foarte bine la capitolul "motoare", uneori mai bine decat masini cu pretentii. dar da bine sa ai motor americanesc sau nemtesc. sau corean, dar sa crezi ca-i nemtesc, exista si de-astia
![]()
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,081
|
Ok, totusi sa ne pastram calmul. Nu mi-ai raspuns la intrebare, de ce 1.2 16v de pe sandero este din 90 si cel de pe aveo din sec. 21 ?
|
|
|
|