-Sa-i dai talpa sau nu? Dacia Sandero : Intretinere Totul despre intretinerea Daciei Sandero. Uleiuri sandero, filtre sandero, placute de frana sandero,consumabile sandero etc. Sa-i dai talpa sau nu? - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Forum Dacia Sandero > Dacia Sandero : Intretinere
Īnregistrare Īntrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Dacia Sandero : Intretinere Totul despre intretinerea Daciei Sandero. Uleiuri sandero, filtre sandero, placute de frana sandero,consumabile sandero etc.

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Sa-i dai talpa sau nu?

Dacia Sandero : Intretinere

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 18th December 2008, 02:01   #1
gecko_nero
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 11-19-08
Motorizare : 1.6
Posturi: 22
gecko_nero is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit Sa-i dai talpa sau nu?

Am auzit un sfat ca motoarele nu sunt de sticla... personal cred lucrul asta dar parca imi e mila sa ii "rup ochii".
Nu stiu ce parere aveti voi dar vreau sa va intreb daca e bine sa mai incerci masina la niste sprinturi din cand in cand sau mai des.
Totusi ideea e ca am avut o solenza si cand mi-a venit masina i-a venit masina si unui prieten in aceeasi zi. El a trecut-o prin toate focurile insa eu am avut grija de ea. In final dupa 4 ani el a schimbat planetare, pivoti, pompa benzina si bascula iar eu doar planetare totusi a lui fugea si mergea mai bine in schimb a mea e parca era o baba de 80 de ani. Acum ma intreb daca masina pe care mi-am luat-o si vreau sa o tin 5-6 ani daca am sa o conduc sportiv va avea de suferit sau nu.

Pe scurt e oare bine sa conduci sportiv sau sa conduci moseste?
gecko_nero e offline   Reply With Quote
Vechi 18th December 2008, 02:28   #2
Cristi_Xp
Administrator

Cristi_Xp's Avatar

Data inscrierii: 11-19-06
Motorizare : 1.6 MPI
Varsta: 25
Posturi: 156
Cristi_Xp is a jewel in the roughCristi_Xp is a jewel in the roughCristi_Xp is a jewel in the roughCristi_Xp is a jewel in the rough
:
[Administrator]
Implicit

depinde de situatie
Daca mergi incet cu ea,cu timpu se depunde calamina pe injectoare ,dar ma indoiesc ca daca ii dai o saptamana numa 6000 rpm nu isi revine,plus ca masina se adapteaza stilului de condus
Vechi 18th December 2008, 02:32   #3
TheOne
"Sandel" Avansat

TheOne's Avatar

Data inscrierii: 10-05-08
Motorizare : 1.6 mpi
Posturi: 168
TheOne is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

Si pe mine m-ar interesa un raspuns...
Din cate am auzit este bine sa ii mai dai "in gura" din cand in cand...nu stiu exact cate turatii...sau cand...
TheOne e offline   Reply With Quote
Vechi 18th December 2008, 02:39   #4
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

domnilor, am mai spus nu o data...daca roducatorul a facut motorul sa aibe 75/90 de cai la 5500rpm, chiar credeti ca ala nu merge cu 4500? ce sa se strice la el? sunt loganuri cu 100000km cu chiptuning, schimbat la 7000rpm, s-au dat oamenii la raliuri cu ele si nu au schimbat planetare si/sau ambreiaje, sau piese din motor. reveniti-va, scrie dacia pe amsina, dar nu mai sunt motoarele de pe 1300. ocazional, cum zicea si xp, e bine sa-i dai cate 10-15 minute un 4500-5000rpm sa se arda toate depunerile din motor/evacuare/catalizator, apoi puteti merge iar normal la 3000-3500rpm.
Vechi 18th December 2008, 14:25   #5
Stefan
Super Moderator

Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
Stefan is on a distinguished road
:
[Super Moderator]
Implicit

3000-3500???
Pai surzesc - nici n-aud muzica la turatiile alea. Eu merg in jurul a 2500 rpm.
Vechi 18th December 2008, 18:09   #6
Cristi_Xp
Administrator

Cristi_Xp's Avatar

Cristi_Xp is a jewel in the roughCristi_Xp is a jewel in the roughCristi_Xp is a jewel in the roughCristi_Xp is a jewel in the rough
:
[Administrator]
Implicit

si 1.4le nici nu e asa zgomotos
Vechi 18th December 2008, 18:15   #7
manic_user
"Sandel" de 5 stele

manic_user's Avatar

Data inscrierii: 09-15-08
Posturi: 637
manic_user is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Am aproape 4000 km parcurşi. De pe la 3500 km am observat că motorul īmi cere schimbarea vitezei pe la 2700 rot/min (sau cel puţin aşa simt eu). Cāt despre zgomot, īntr-adevăr, īn oraş este puţin cam naşpa atunci cānd circuli bară la bară, dar īn rest este OK.
Vechi 19th December 2008, 00:39   #8
gecko_nero
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 11-19-08
Posturi: 22
gecko_nero is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Acum se mai pune o intrebare... de cand pot sa devin mai sportiv cu ea (personal abea astept) dar am numai 4000km parcursi. As putea oare sa vad ce poate fara sa-mi para rau dupa aceea?
gecko_nero e offline   Reply With Quote
Vechi 19th December 2008, 08:26   #9
vic24
"Sandel" Junior

vic24's Avatar

Data inscrierii: 07-10-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 148
vic24 is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Este momentul perfect sa o blanesti serios. Si chiar nu glumesc. Spor, si ochii in patru cand faci asta !
vic24 e offline   Reply With Quote
Vechi 19th December 2008, 13:58   #10
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

si grija pe viraje, ca se rastoarna ceva mai usor decat loganul, care e o idee mai joasa si are suspensiile ceva mai rigide, se aseaza mai bine decat sandelul pe strada...si tot degeaba poti sa-i dai talpa, dar ia-o progresiv. apropo, tapla inseamna schimbat la 5500-6000, nu la 4000-4500 cum cred multi dar cu grija si fara sa te uiti la consum
Vechi 19th December 2008, 18:23   #11
Cristi_Xp
Administrator

Cristi_Xp's Avatar

:
[Administrator]
Implicit

Citat:
Originally Posted by manic_user
Vezi Post
Am aproape 4000 km parcurşi. De pe la 3500 km am observat că motorul īmi cere schimbarea vitezei pe la 2700 rot/min (sau cel puţin aşa simt eu). Cāt despre zgomot, īntr-adevăr, īn oraş este puţin cam naşpa atunci cānd circuli bară la bară, dar īn rest este OK.
dupa 2700 motorul incepe sa fie mai zgomots,si are perioada daca bagi picioru in ea are ezitare,dupa 3500 incepe sa traga cum trebuie ...gandeste ca abia la 5500 rpm motorul dezvolta puterea maxima.
Vechi 19th December 2008, 22:31   #12
sandero 4 ever
"Sandel" de 5 stele

sandero 4 ever's Avatar

Data inscrierii: 04-01-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 454
sandero 4 ever is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Cristi, ai dreptate, e zgomotos la vreo 3000 rpm devine foarte zgomotos.
Vechi 19th December 2008, 23:47   #13
alecs55
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 11-12-08
Motorizare : 1.4mpi
Posturi: 33
alecs55 is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

bun, blanareala ii place.dar cum ramane cu plecarile mai violente?au vreun efect negativ asupra masinii?(cu exceptia gumelor).ma gandesc la transmisie.
alecs55 e offline   Reply With Quote
Vechi 20th December 2008, 01:51   #14
TheOne
"Sandel" Avansat

TheOne's Avatar

Data inscrierii: 10-05-08
Motorizare : 1.6 mpi
Posturi: 168
TheOne is on a distinguished road
:
["Sandel" Avansat]
Implicit

Eu i-am dat 1,2,3 si 4 in jur de 5000 RPM azi in afara...alta treaba cum merge.Atunci simti cum trage cu adevarat.Eu am ~4500 km.
TheOne e offline   Reply With Quote
Vechi 20th December 2008, 15:52   #15
cezar_baja
"Sandel" Junior

Data inscrierii: 09-20-08
Varsta: 27
Posturi: 102
cezar_baja is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

dragii mei nu are nimic masina daca o calci, eu am inceput deja sa fac liniute cu baietii seara si numai la 5500 6000 schimb si la 90 cai e super tare eu sunt foarte multumit , am facut seaturi ibiza corse mitsubishi pajero nisan pathfinder si multe altele care nu credeam vreodata si inca merge si nu are nici o problema asa ca nu va fie frica sa incercati ca nu e de sticla merge si inca bine

Bine bine, dar aici nu e mess si nici mirc asa ca scrie corect

Last edited by Stefan : 20th December 2008 at 16:46
cezar_baja e offline   Reply With Quote
Vechi 20th December 2008, 20:27   #16
SERGHEI
"Sandel" Junior

SERGHEI's Avatar

Data inscrierii: 10-16-08
Posturi: 125
SERGHEI is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Mai Seba..de unde chestia asta cu rasturnatul mai usor decat Loganul ??Eu o consider mult mai stabila decat loganul in viraje si la manevre bruste ale volanului chiar daca nu are bara stabilizatoare.Are aceeasi garda la sol ..pt ca are aceeasi platforma ..Cand faceti afirmatii de genul asta dati si exemple.A,si evitati exemplele cu varsta pana in 25 de ani si care sunt la prima masina..Auzi,Sandero se rastoarna mult mai usor....!!!!! Pai de aceea este DN 1 plin pe margine de Sandero rasturnate...sunt pe camp precum porumbul.Cand nu stii sa conduci te rastorni si din pat ...ca sa nu mai spunem de masini..Asta este partea proasta ,viteza,lipsa de experienta si avem pretentia sa stam si lipiti de sosea...Deja vad ca se discuta de tuning la Logan,ce dracu sa mai scoti din ea ,5-6 cai putere ..ce sa faci cu ei ca multi nu stiu ce sa faca cu cei 90 de pseudo-cai ??!!

Sa revin la subiect :varianta cu ,,masina cum o inveti asa o ai " am auzit-o inca din anii 80 ..nu are o explicatie stiintifica dar se pare ca este valabila.!!!!

Last edited by SERGHEI : 20th December 2008 at 20:33
SERGHEI e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd December 2008, 00:02   #17
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

:
[Super Moderator]
Implicit

garda la sol e mai mare la sandero decat la logan, puntea spate e mai usoara si are tendinta sa topaie pe virajele cu denivelari mai tare decat o face loganul, de aici am zis ca e mai instabila. si asta am constatat la drive test cu sandero, nu vorbesc din auzite sau din poze. userul mareom (de pe loganclub) iti poate confirma, la fel tweety, care azi mi-a spus si el ca la testele facute de uzina, sandero topaie de "cur" pe viraje. exact ceea ce spuneam si eu acum 6 luni, cand dupa drive test cu sandero mi-am luat logan. inca o chestie in dezavantajul lui sandero e ca e mai scurt intre axe, ampatamentul e cu cativa cm mai mic decat la lgan in conditiile in care masina e ceva mai "cocotata", cu suspensii ceva mai moi si mai usoara de spate. toate astea tie-ti lasa impresia de stabilitate superioara?
cat despre "cum o inveti" parca am mai explicat cum functioneaza un ecu cu logica fuzzy, ce "invata" stilul de condus al soferului. si se adapteaza din mers la schimbarile de stil, dar nu instant. ia da jos borna plus a bateriei de pe un sandero "lenes" pt 15 minute si reconecteaz-o, sa vezi ce sprintena devine masina. cat despre "invatatul" daciei 1300 pe carburator, vreau sa vad si eu jiglorul sau delcoul cu memorie =))
Vechi 22nd December 2008, 12:46   #18
SERGHEI
"Sandel" Junior

SERGHEI's Avatar

Data inscrierii: 10-16-08
Posturi: 125
SERGHEI is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Mai Seba,invatatul masinii nu tine numai de calculator.Mai conteaza si cata calamina ai depus pe supape in primii 1000-2000 km,pe galeria de evacuare..etc. La asta se refera invatatul pt ca daca mergi subturata ca ,,este noua " nu faci altceva decat sa incarci motorul cu calamina si funingini...si gata nu va mai avea ,,vioata" in ea pana la primul RK.Nu uita ca Dacia 1300 (condusa de mine cand tu aveai sase ani iar altii erau inca in tati ) beneficia de acelasi tratament ..,,talpa" .De aceea a mea mergea cu 140 fara sa fiarba iar a vecinului fierbea in 3 minute la 120 km/h.Fara suparare dar se pare ca avea ,,jiglere inteligente cu comanda program".Acum si talpa se da cu cap ,nu se da ,,talpa" cu ea intr-a IV-a la 2000 de ture si astepti sa zboare..

PS -mersul co o masina la ,,drive-test" este irelevant ..hai sa intrebam oameni care au ceva km in trafic.
SERGHEI e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd December 2008, 12:58   #19
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

:
[Super Moderator]
Implicit

eu am pus mana pe o dacia 1300 din '78 care n-a vazut mai mult de 80-90km/h pana s-o iau eu, cand a fist invatata brusc cu 120-130. si n-a fiert, n-a luat-o dracu. tragea bine pt motoru ala.
hai sa-i intrebam si pe altii de stabilitatea sandero-ului, dar care au condus si logan cel putin la fel de mult dar asta nefiind topic de logan vs sandero, nu as continua discutia aici.
la partea cu calamina ai dreptate, mai ales daca te referi la benzinare cu carburatie sau injectie monopunct. mpi-urile merg un pic mai curat. si dupa 10-15 minute de mers turat, calamina aia se arde si e eliminata din motor, ceea ce duce la cresterea performantelor. e normal, ca sa zic asa, mie cel putin, asa mi se pare logic sa se intample.
Vechi 3rd April 2009, 00:40   #20
adgavril
"Sandel" Incepator

adgavril's Avatar

Data inscrierii: 01-02-09
Motorizare : 1.4 MPI
Posturi: 86
adgavril is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Citat:
Originally Posted by Seba
Vezi Post
garda la sol e mai mare la sandero decat la logan, puntea spate e mai usoara si are tendinta sa topaie pe virajele cu denivelari mai tare decat o face loganul, de aici am zis ca e mai instabila. si asta am constatat la drive test cu sandero, nu vorbesc din auzite sau din poze. userul mareom (de pe loganclub) iti poate confirma, la fel tweety, care azi mi-a spus si el ca la testele facute de uzina, sandero topaie de "cur" pe viraje. exact ceea ce spuneam si eu acum 6 luni, cand dupa drive test cu sandero mi-am luat logan. inca o chestie in dezavantajul lui sandero e ca e mai scurt intre axe, ampatamentul e cu cativa cm mai mic decat la lgan in conditiile in care masina e ceva mai "cocotata", cu suspensii ceva mai moi si mai usoara de spate. toate astea tie-ti lasa impresia de stabilitate superioara?
cat despre "cum o inveti" parca am mai explicat cum functioneaza un ecu cu logica fuzzy, ce "invata" stilul de condus al soferului. si se adapteaza din mers la schimbarile de stil, dar nu instant. ia da jos borna plus a bateriei de pe un sandero "lenes" pt 15 minute si reconecteaz-o, sa vezi ce sprintena devine masina. cat despre "invatatul" daciei 1300 pe carburator, vreau sa vad si eu jiglorul sau delcoul cu memorie =))
Seba, poate ma lamuresti (eu am sandero si nu am incercat logan). Spui ca suspensiile pe spate sunt mai moi la Sandero? Eu credeam ca cei del la Dacia, pentru a face economie, au folosit aceeasi platforma si aceleasi amortizoare, si , in concluzie, la Sandero, care are spatele mai usor, sa se simta mai tare (adica invesul a ceea ce afirmi tu). Care e faza pana la urma?

Sari la Forum

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off

Fus orar: GMT +3. Acum este 07:06.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Logan
Politica de Securitate Google