-Radierea unei rable Legislatie
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Legislatie Despre legi si discutii pe probleme juridice |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Varsta: 33
Posturi: 865
|
Am si eu o problema...am vandut o masina veche de ceva timp si acum nu mai stiu unde a ajuns masina.Vreau sa o scot din circulatie,daca este posibil.Mai am de la ea doar cartea de identitate.Ce stiti,se poate doar pe baza C.I. sau e cum stiu eu ca trebuie sa predai si certificatul de inmatriculare cu tot cu numerele?
La biroul cu permise/certificate nu am fost inca - e prea multa lume...
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 11-25-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 1,493
|
Se pare din aceste informatii ca da, ai nevoie si de placute si de talon.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 07-05-08
Motorizare : 1.4 MPI
Posturi: 129
|
Da , este nevoie si de placute si talon.Eu sunt in situatia ta cu 2 vehicole: o motocicleta vanduta acum 12 ani cand eram necopt la minte si un autoturism vandut acum 10 ani in aceleasi conditii .Am fost la pilitia judeteana si am facut o cerere prin care politia sa caute masina si , daca mai e in circulaie sa-l oblige pe individ sa vina la mine.Masina a gasit-o politia dupa vreo 6 luni , in alt judet , in curte la niste tigani .A fost vanduta de vreo 5,6 ori pana la ei.Au facut pe ei cei de politie si in loc sa-i ia numerele si talonul ,mi-au trimis instiintare sa merg eu la adresa respectiva si daca nu ma inteleg cu ei sa-i dau in judecata.Concluzia :sa ma lupt eu cu tiganii , nu ei. Nu am putut rezolva nimic in modul asta , tiganul tot tigan...ramane faza cu judecata , sa obtin o hotarare judecatoareasca in baza careia serviciul de inmatriculari sa o radieze.
Intre timp ,am aflat alta solutie , ca sa nu mai platesc impozit , ca era mare . motor de 2000 si masina veche, am dat la primarie , la taxe si impozite , o declaratie pe proprie raspundere ca eu am vandut masina , deci nu pot plati impozit pe un bun pe care nu il mai posed.Asa am suspendat-o de la impozite de vreo 2 ani.Guveranantii nostrii preaiubiti , au promis ca vin cu o solutie in acest sens si scot ceva reglementari care sa rezolve problema masinilor vandute si netranscrise, sunt mii in toata tara, dar pana atunci asta e solutia.Precizez ca eu nu mai aveam nici un act , toate erau date. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Update: masina a fost oprita in trafic si certificatul de inmatriculare cu tot cu numere de inmatriculare au fost retinute din cauza lipsei de RCA valabil.A fost aplicata si o amenda de 1000 ron.Situatie aparent ideala pentru mine,ca proprietar in acte. Dar: am fost la Politie ca sa vad daca pot ridica actele si placutele - degeaba.Agentul cu care am vorbit,pe langa mustrarile de rigoare,mi-a spus ca nu pot ridica actele fara dovada eliberata de ei. De dovada poate mai pot face rost,daca pot convinge cumva soferul sa mi-o dea,dar oare chitanta de la amenda platita nu trebuie sa o prezint? Aici e buba,pt.ca dobitocii aia la care a ajuns masina nu o sa plateasca amenda...cum sa zic,fara sa jignesc...sunt concetateni defavorizati,mexicani de ultima speta.
Una peste alta: -cu masina nu se poate circula (legal). -talonul si placutele sunt la politie -eu am cartea de identitate a vehicolului -cu dobitocii nu am ce discuta Ce pot face? Cum pot sa pun mana din nou pe acte/placute ca sa pot radia masina? Imi pot cere sa fac RCA ca sa pot ridica actele? Chiar daca vreau sa o radiez? Rog sa ma ajute in special cei care lucreaza in domeniu - daca sunt printre useri.Mersi.
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" Junior
|
Daca are cineva solutii ... sa ne ajute. Nici ale mele nu sunt radiate de la politie , doar suspendate de la impozite ( am precizat mai sus situatiile).
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
|
Nu sunt de meserie dar cred ca pentru ambele cazuri singura varianta este actionarea in instanta sau daca aveti vreo cunostinta in politie sau procuratura sa mergeti cu respectivul si sa ii amenintati ca le dati furate. Amenda trebuie sa o plateasca cel care se afla la volan, pe numele lui s-a facut procesul-verbal si nu pe masina, nu vad cum sa-ti ceara la radiere chitanta de la amenda pentru ca la taxe si impozite nu apari cu amenda, parerea mea.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Nu la radiere,mai degraba la politie ma gandeam,ca actele se restituie dupa ce faci dovada ca ai remediat defectiunea - sau acea cauza - pt. care ti s-a retinut talonul...
|
|
|
#8 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Pai radierea nu se face tot la politie? Daca politistul ti-a spus sa duci decat dovada inseamna ca decat aceasta este necesara. Ar fi culmea sa faci RCA la o masina pe care o radiezi si practic o scoti din circulatie. Daca nu avea facuta revizia pedeapsa era la fel, ce faceau, te puneau sa faci revizia sa-ti radieze masina ?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Adevarul e ca nu am putut vorbi linistit nici cu agentul ala ca erau prea multi si amandoi eram nervosi si pe fuga.De dovada stiu sigur ca mi-a spus.Restul pun eu dupa mintea mea,cum ar suna logic - logic cu ghilimelele de rigoare,ca doar suntem unde suntem.
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" Junior
|
Cum sa o dau furata cand eu am facut sesizari repetate la politie in legatura cu situatia mea...cat despre amenintari , pe aia colorati ii doare in cot.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Nu ai inteles, am spus daca ai pe cineva din politie sau procuratura care sa mearga la ei si sa-i ameninte ca ai dat masina furata, pentru ai constrange sa-ti dea numerele si talonul. Era o idee.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Update: numai Cel de sus stie dupa cate incercari si drumuri,dar am reusit sa pun mana pe soferul masinii,care a fost amendat (detaliile in postul nr.4).L-am luat pe dobitoc la notar public,unde mi-a dat o declaratie pe propria raspundere ca a pierdut dovada - fara de care nu-mi restituie politia actele.Politistul de la ghiseu mi-a spus ca atat imi trebuie,ca nu trebuie sa fac RCA daca vreau sa radiez masina...bun.Ma duc astazi la politie cu declaratia soferului si cu o cerere de trimitere a actelor la Radiere - scrisa de mine.Acum,nenorocitul ala imi zice ca nu este suficient,ori prezint si RCA valabil,ori,daca vreau sa o trimita la radiere,trebuie sa mai fac un act la notar,prin care sa spun ca "am reintrat in posesia masinii." Asta cu toate ca NU exista nici un alt act care sa spuna ca am vandut-o! Agentul: din declaratia soferului rezulta...Eu: dom'le,puteam sa fiu beat,langa el in masina! Agentul: nu conteaza,sa fim noi (politistii) acoperiti.
Sunt plin de draci!!! Oricum,daca o radiez si cineva s-ar gasi s-o puna iar pe drumuri,ala ar raspunde,nu politistii *****.
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
E tare reclama aceea la nu stiu ce marca de vin, cand cineva, pentru inscrierea masinii intra cu roaba de acte intr-un sediu si printre altele a adus si buletinul meteo, cam pe acolo vom ajunge
![]() |
|
|
|