-Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national Legislatie
![]() |
|
|||||||
| Înregistrare | Întrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Legislatie Despre legi si discutii pe probleme juridice |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
|
Pentru a intra in Programul Rabla trebuie sa indepliniti cateva conditii minime: sa fiti posesorul unui autoturism mai vechi de 12 ani care este in stare de functionare si sa nu mai fi participat la un astfel de program.
Primul pas pentru a intra in acest program este prezentarea la un dealer pentru obtinerea unei Note de Acceptare. Prin aceasta nota, vi se rezerva practic un loc in programul de reinnoire a parcului auto. Urmeaza apoi etapa birocratica. Dupa ce ati obtinut aceasta nota, trebuie sa predati masina uzata unui centru de colectare autorizat. Operatorul economic va va elibera „Certificatul de distrugere al autoturismului uzat” si suma platita in mod obisnuit pentru achizitionarea ca deseu a tipului de autoturism respectiv. Importat este sa nu uitati placutele de inmatriculare ale autoturismului si „Nota de acceptare” in original. Dupa ce ati trecut si de aceasta etapa, pasul urmator reprezinta prezentarea la sectia de Politie pentru radierea masinii. Va trebui sa aveti cu dumneavoastra , pe langa documentele specifice pentru o astfel de operatiune si copiile legalizate ale certificatului de inmatriculare si a certificatului de distrugere al autoturismului uzat. Originalele vor fi pastrate de Politie, iar pentru obtinerea primei de casare aveti nevoie de copiile legalizate. Odata radiata masina uzata, va trebui sa va prezentati din nou la dealer cu urmatoarele acte: actul de identitate, copia legalizata a certificatului de imatriculare al autoturismului uzat, copia legalizata a certificatul de distrugere al autoturismului uzat, certificatul de radiere al autoturismului uzat in original, nota de acceptare eliberata de producatorul validat, in original. In mod normal, dealerul ar trebuie sa va ofere o lista detaliata cu fiecare etapa care trebuie parcursa. Tot acest demers dureaza in jur de 1-2 saptamani. Conform optiunilor dvs veti primi o factura pentru modelul ales din care se va scadea suma de 3.000 de lei. Restul de bani va trebui suplimentat de dvs fie cash, credit auto sau nevoi personale. Dosarul ce completeaza in termen de maxim 30 zile din momentul inscrierii. sursa: conso.ro |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 986
|
Astazi s-au comunicat datele oficiale:
- programul "rabla 2008" va incepe la 1 iunie !!! (prima etapa) - a doua etapa a programului din 1 octombrie - numar autoturisme in program: 40.000 - avansul pentru cumpararea unei masini noi: 3.000 RON PS. sper sa se grabeasca cei de la Dacia, ar fi pacat sa nu apara pe piata pana la 1 iunie Sandero |
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
in cazul in care Sandero nu va fi inclus anul asta in rabla, ar trebui concediati cei de la marketing de la reno'...(stiu la ce te referi: sandero apare mai tarziu oficial decat inceputul rabla, cand dealerii trebuie deja sa fi anuntat ce masini si ate bucati intra in acest program)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 05-07-08
Motorizare : 1.5 dci
Posturi: 58
|
cu siguranta sandero nu va fi pe liste(sper sa ma -nsel) si nici cei de la marketing nu vor fi dati afara(strategie).Dupa aparitia lui sandero vanzarile la logan o sa scada f mult(si asta o stiu si cei de la dacia-din auzitelinia de productie 70%sandero,30%restul(logan,mcv,pik-up) iar anul trecut 755din masinile cumparate cu program rabla au fost logan.Ar putea face cineva un sondaj sandero vs logan9ca e unul nu am mai auzit pe nimeni ca ar intentiona sa-si cumpere un logan pe cand sandero..... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 05-07-08
Motorizare : 1.5 dci
Posturi: 58
|
serios, ati putea face un sondaj?numai propietari de logan si-ar vinde vechiul si ar vrea unul nou dar care intentioneaza sa-si cumpere o masina(lowcost) ...sandero
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 11-19-06
Motorizare : 1.6 MPI
Varsta: 25
Posturi: 158
|
diferenta de greutate nu cred ca o sa depaseasca 60-70 kg....
|
|
|
#11 | |||||||||||||||||||||||||||
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#12 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Azi am fost contactat de Dacia Service Zalau pentru a intra in programul rabla, in care "m-am inscris" (aka am lasat numele si nr. de telefon) cam cu o luna in urma. I-am refuzat, nu doresc Logan, iar Sandero e sigur ca nu intra in program, cel putin nu in prima etapa, poate in a 2-a, adica cea care incepe in septembrie.
ps. sunt placut impresionat ca m-au sunat, pentru ca nu am pile si nici nu am pus vreo vorba cuiva sa ma "puna in capul listei". |
|
|
|
|
|
#16 | |||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 11-25-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 1,493
|