-Problema soft Dacia Sandero : Probleme Tehnice
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-02-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 21
|
deci am sadero 1.4 si nu pot spune ca sunt sofer dar am avut ceva masini si conduc de ceva timp(10 ani)...si ce se intimpla...apropo de ce spuneti voi mai sus...daca incerc sa plec normal..dar oarecum sportiv imi face chestia asta urca la 2000 scade la 1700 si apoi urca..daca vreau scart trebuie sa o turez peste 2000 in gol apoi sa-i dau drumu la ambreiaj si pleaca ...eu unul cred ca este ceva din soft..pina la urma are calculator de injectie care controleaza si turatia mototrului nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 02-10-08
Motorizare : 1.4/85Cp
Varsta: 43
Posturi: 86
|
Si la ce turatie ai vrea sa rupa adrenta? La 1.500Rpm, unde ai 100N/m cuplu si 16Kw?
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
@agapi: nu e nimic anormal in descrierea ta. motorul se comporta exact cum ar trebui, fara sa fie nici o problema de soft. la 2000rpm n-ai decat vreo 20-25 de cai din cei 75 ai motorului. e normal ca la mers in gol sa atingi 2000rpm si cand dai drumul mai repede la ambreiaj motorul sa piarda din turatie un moment, nu? in momentul cand ecu injectie sesizeaza ca turatia motorului (scazuta la 1700 din cauza ca motorul e supus la efort, nu mai merge in gol) nu corespunde cu pozitia clapetei de acceleratie (tu avand piciorul un pic apasat pe pedala) incepe sa accelereze motorul. poti pleca "sportiv" si la 1500rpm cu conditia ca atunci cand incepe sa prinda abreiajul sa slabesti ritmul de eliberare a ambreiajului si sa accelerezi progresiv. atunci poti obtine "scart" si la 2200rpm
![]()
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-19-08
Motorizare : 1.6
Posturi: 22
|
Te refereai cumva la faptul ca atunci cand lasi masina pe liber se tureaza singura?
Am patit asa ceva la Solenza in perioada de rodaj, am pus-o pe tester, am facut tot ce era omoneste posibil si tot facea probleme, dupa ce am terminat rodajul adica la 3000km parcursi nu am mai avut nici o problema din ce in ce mai rar pana cand nu a mai facut deloc. Oricum daca e problema la care mam referit eu nu ar strica sa faci o vizita la "medic". La sandero nu mai e motorul e7j de la solenza dar banuiesc ca ar putea fi aceeasi buba |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
|
nicidecum nu se referea la asta...
|
|
|
#6 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Incepator
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Super Moderator
|
la 1.4mpi, 75 de cai si 112Nm la 3000rpm, cat cuplu crezi ca primesti din chiptuning? 12Nm primesti la 1.6mpi sau la 1.6_16v. la 1.4 ai sub 10Nm castigati, dar e adevarat ca se simt un pic si aia. plus ca supernova are cu vreo 150 d ekilograme mai putin decat sandero, roti mai mici...de acolo senzatia ca "rupe asfaltul". mai ales daca n-ai avut nici niste gume calumea pe ea si ai folosit montana, e clara treaba
![]()
|
|
|
#8 |
|
"Sandel" Incepator
|
da ..ce sa zic, e posibil, desi sincer gume si jante aveam destul de bune zic eu, imi pare rau ca nu am acum o poza, iar getz-ul era 1.3 82 cai, si avea vreo 105 cum era el modificat :d ...vroiam sa te intreb oricum avantaju-dezavantajul rotilor mai mari fata de cele mai mici pe aceiasi masina ma refer...vreau sa-i pun pe r16
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
|
desi suntem off-topic, iti raspund: atata timp cat se pastreaza diametrul exterior al rotii, poti pune si roti pe 17. am facut un topic nou si discutam acolo, hai sa nu amestecam lucrurile.
dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!" Last edited by Seba : 4th December 2008 at 14:32 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-09-09
Posturi: 4
|
ieri am mers cu sandelul meu si daca am prins o vreme frumoasa am zis sa o mai turez un pic iar in treapta a 4 cand ajungeam pe la 4500 ture scadea brusc turatia pe la 4100-4200 dupa care incepea iara sa creasca turatia usor .mentionez ca am un sandero motor de 1.6 . cand scadea turatia se simtea ca scadea si puterea motorului nu era numai o chestie din turometru.va rog sa ma ajutati cu un raspuns sau cu o informatie daca a mai patit cineva asa ceva. am masina de doi ani.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-14-09
Motorizare : 1,4 MPI
Varsta: 27
Posturi: 153
|
Ceva asemanator patesc si eu, din cand in cand. Adica, de exemplu la o viteza de 100 km/h si o turatie de x rpm ( nu stiu exect cat este ) in treapta a 5-a, brusc a scazut acul indicatorului viteza la 90 km/h si implicit acul turometrului la turatia corespunzatoare pentru 90 km/h. Am reclamat la service de fiecare data cand mi s-a intamplat. Rezolvarea??? Nu se poate interveni la auto (nici macar un test de rutina au zis ei) atata timp cat defectul reclamat nu se manifesta in service.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-21-09
Motorizare : 0.0
Posturi: 286
|
Domnii de la service pot f frumos cupla laptopul de teste la masinuta si plecat intr-un test rutier, in conditiile reclamate. Ei pot, dar trebuie sa si vrea !
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-21-09
Motorizare : 0.0
Posturi: 286
|
De ce sa nu? sandalutei mele asa i-a depistat functionarea incorecta a unei sonde de oxigen, verificand in mers, cu laptopul cuplat pe masina(valoarea indicata de una din sonde se bloca la un moment dat). Rezultat : schimbata sonda de oxigen, la foc automat(evident, pe garantie)
|
|
|
|
|
|
#15 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-09-09
Posturi: 4
|
masina fiind in garatntie au schimbat tot chitul ambreiajului(disc, placa si rulment). de atunci masina nu a mai facut figuri. fiind masina in garantie nu am platit nimic. |
|
|
|
|
|
#17 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-14-09
Motorizare : 1,4 MPI
Varsta: 27
Posturi: 153
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Super Moderator
|
iti scadea puterea in sensul ca masina dadea puternic in nas sau se misca la fel, dar afisarea era eronata? daca masina merge 100km/h si deodata scade turatia cat sa meraga cu 90km/h te cam da cu capul de parbriz...iar asta ar trebui sa vada smecherasii la diagnoza. eu as zice sa iei in calacul si-o legatura de masa proasta la tabloul de bord, se mai intampla asta la dacii.
|
|
|
#19 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-17-08
Motorizare : 1.4mpi
|
salut!am si eu o "mica" problema cu masinuta mea...am schimbat rulmentul la roata dreapta fata si de cand am facut acest lucru daca depasesc viteza de 100 de km/h si merg cel mult 5 min, se aprind abs+martoru de la frana de mana in bord.daca merg cu viteza mai mica nu se aprind acesti martori.a mai patit cineva asta?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 01-03-12
Motorizare : 1.4 top speed mach 5
Varsta: 41
Posturi: 55
|
este absolut normal , imagineaza-ti ca tu fugi si cineva iti arunca un sac cu nisip in brate, pe moment aproape te opresti , si apoi iti continui drumul ;) asa si motorul tau , el merge in gol , si apoi trebuie sa traga .
|
|
|
|