-Problema aer rece Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero Problema aer rece - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Forum Dacia Sandero > Dacia Sandero : Probleme Tehnice
Īnregistrare Īntrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Problema aer rece

Dacia Sandero : Probleme Tehnice

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 19th December 2010, 19:56   #1
bogdym
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 12-19-10
Motorizare : 1,6 MPI
Posturi: 6
bogdym is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit Problema aer rece

Salutare.

Citesc de mult acest forum insa de abia astazi mi-am facut curaj sa scriu primul meu post. Si vin cu o problema sau mai bine zis cu o nelamurire. Am un Sandero 1,6 de aproximativ un an si jumatate insa de 5 luni am inceput sa-l conduc. Ieri am condus pe A1 pentru prima data folosind sistemul de incalzire al masinii setat la nivelul 2. Desi in masina era cald, la viteze de peste 100 km/h simteam la picioare cum intra un aer foarte rece, aproape ca mi-au inghetat picioarele. Inclusiv in parte de jos era cald insa in zona pedalelor simteam acel aer foarte rece extrem de suparator. As vrea sa va intreb daca e normal, daca cineva s-a mai confruntat cu situatia asta. Nu stiu daca are legatura dar in aceeasi zi am montat si o alarma si ma gandeam ca au rupt vreun plastic care impiedica aerul de afara sa intre in masina.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
bogdym e offline   Reply With Quote
Vechi 19th December 2010, 20:39   #2
GGI78
"Sandel" Junior

GGI78's Avatar

Data inscrierii: 12-09-07
Motorizare : 1.9dTi
Varsta: 34
Posturi: 110
GGI78 is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Este foarte simplu... te uiti la butonul din stanga jos si vezi cum este pozitionat...
Imagini atasate (micsorate)
Click image for larger version

Name:	IM40.jpg
Views:	49
Size:	84.1 KB
ID:	3044  
Vechi 19th December 2010, 21:00   #3
bogdym
"Sandel" Incepator

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Multumesc pentru reply. Am uitat sa mentionez ca am incercat sa schimb directia aerului cald dar rezultatul era in linii mari acelasi: distributia aerului cald se modifica insa acel jet de aer rece ramanea.
Vechi 19th December 2010, 22:12   #4
Goan
"Sandel" de 5 stele

Goan's Avatar

Data inscrierii: 11-25-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 1,493
Goan is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Atunci vezi ca cel din dreapta sa fie spre maximum rosu...
E destul de ciudata situatia descrisa.
Cel putin la mine dupa ce ajunge motorul la 4 liniute se simte jetul de caldura si inca foarte bine.
Tot la fel de bine se simte si daca merge tot pe geam sau tot la picioare

Last edited by Goan : 19th December 2010 at 22:17
Goan e offline   Reply With Quote
Vechi 19th December 2010, 22:45   #5
bogdym
"Sandel" Incepator

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Corect, este la maxim si pus pe aer exterior. Problema nu este ca nu da aer cald. O face si la picioare insa undeva mai jos se simte, oarecum paralel, jetul de aer rece. Asta se intampla la viteze mari, ma gandesc sa nu vina de afara. Recunosc ca nu am cercetat de aproape masina insa acum m-am uitat cu atentie si am obervat ca in partea soferului langa pedala de acceleratie, in dreapta, plasticul de pe consola centrala nu merge pana jos si se pot observa anumite piese sau angrenaje mecanice. Acelasi lucru este valabil si in stanga pasagerului din fata. La fel este si la voi? Este normal sa nu fie acoperite?
Vechi 20th December 2010, 08:52   #6
bunicuta
"Sandel" de 5 stele

bunicuta's Avatar

Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 986
bunicuta is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

La toate e la fel, adica plasticul nu merge pana jos....langa pedala de acceleratie e mocheta, sub mocheta e un fel de material fonoabsorbant.
Aerul cald ar trebui sa vina la picioare din drepta soferului, daca duci mana pe acolo o sa simti aerul cald...dar atentie !!! nu pune mana exact pe gura aia de ventilatie, daca ai pusa temperatura la maxim, o sa te arda - dupa un timp incepe sa se incinga galeria aia.

ps. e posibil ca aerul rece sa vina din afara, trebuie doar sa descoperi pe unde...
ps2. daca circuli cu viteza, si ventilatia e oprita, mai simti aerul rece la picioare ?
bunicuta e offline   Reply With Quote
Vechi 20th December 2010, 16:20   #7
bogdym
"Sandel" Incepator

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Multumesc pentru sugestie. O sa incerc sa merg si cu ventilatia oprita sa vad daca se mai simte.
Vechi 21st December 2010, 21:23   #8
UrsBrun
"Sandel" Incepator

UrsBrun's Avatar

Data inscrierii: 08-03-10
Motorizare : 1.4
Posturi: 39
UrsBrun is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Daca bagi aer de afara, cu cat viteza este mai mare, cu atat aerul care iese din aeroterma este mai rece.
La peste 130km/h da incalzirea la maximum.
La 90-100 merge pe undeva pe la mijloc.

Chiar daca ai ventilatia oprita, la viteze mari (dar nu pe recirculare) intra aer de afara.
Cel mai bine se simte in zonele cu "parfumuri" mai deosebite (Budesti la trecerea peste Dambovita) cand ajungi sa te intrebi... "cine e de vina"?
UrsBrun e offline   Reply With Quote
Vechi 25th December 2010, 22:43   #9
Seba
Super Moderator

Seba's Avatar

Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Seba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to beholdSeba is a splendid one to behold
:
[Super Moderator]
Implicit

aer rece intra pe la usa, in fanta dintre aripa si usa, de acolo pe la fata de usa, apoi pe la boxe...

Sari la Forum

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off

Fus orar: GMT +3. Acum este 06:52.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Logan
Politica de Securitate Google