-Noile permise de conducere şi certificate de înmatriculare Legislatie
![]() |
|
|||||||
| Înregistrare | Întrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Legislatie Despre legi si discutii pe probleme juridice |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-15-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 637
|
Mama proştilor este mereu gravidă! Last edited by Stefan : 20th October 2008 at 17:01 |
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
|
Stefan are dreptate, permisul acela, după cum scrie chiar pe el, în partea de jos, este un specimen.
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Începând din 10 noiembrie 2008 Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti (SPCRPCIVB) a trecut la sistemul de emitere centralizată a noilor permise auto şi certificate de înmatriculare.
Imagini faţă-verso ale noilor documente le puteţi vedea AICI!
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
|
Acte necesare pentru preschimbarea permisului de conducere:
-bi/ci + copie xerox, -permisul de conducere + copie xerox, -fisa tip a detinatorului permisului de conducere (fisa precum si dactilografierea acesteia se procura si se completeaza de catre centrele de dactilografiere care se afla pe langa Serviciului Public Comunitar Regim Permise), cost 12 lei + costul copiilor xerox pentru bi/ci si carnetul de conducere, -chitanta reprezentand contravaloarea permisului de conducere achitata la orice unitate CEC, cost 50 de lei. Fotografiile se fac la ghiseul unde se depun actele si intra in costul contravalorii permisului de conducere. Vizita medicala se face numai daca permisul de conducere este expirat. Last edited by marian66v : 24th January 2009 at 17:27 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 10-22-08
Motorizare : 1.6mpi
Varsta: 33
Posturi: 295
|
postez aici ...pt. ca imi pare locul cel mai potrivit.
Am ajuns in faza finala cu inmatricularea masinii. Eu am vandut solenza am pastrat numerele si acum le pun pe sandero. Deci: Am recuperat placutele de inmatriculare de la noul propietar al solenzei. El a inscris slz pe numele lui si are alte numere...eu am depus dosarul cu toate actele pt inmatriculare. Placutele le am...si am primit de la politie CI si o dovada. Cica certificatul de inmatriculare vine prin posta. Dovada e valabila pana pe 14.08. Problema este ca eu pe 8.08 plec in concediu 2 saptamani. Ce fac daca pana atunci nu vine talonul prin posta? Pt. ca dovada imi va expira ...pe drum. AM intrebat la politie si raspunsul a fost " nu stim in cat timp vine talonul prin posta, iar daca dovada va expira este problema dvs daca circulati fara acte" ![]() Ce pot face?....va rog un sfat...sau macar daca stie cineva cat e amenda daca ma prinde politia fara sa am talonul la mine (pt. ca nu l-am primit prin posta)
|
|
|
#8 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
c) 4 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
5. conducerea unui autovehicul sau tractarea unei remorci atunci cand dovada Inlocuitoare a certificatului de Inmatriculare sau de Inregistrare este eliberata fara drept de circulatie sau durata acesteia a expirat. Acum depinde cand il trimit ei pentru ca posta este obligata ca in maxim 24 de ore sa ai certificatul in localitatea de domiciliu, oricum cred ca pana pe 8 il vei primii. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 10-22-08
Motorizare : 1.6mpi
Varsta: 33
Posturi: 295
|
Mersic...sper sa ai dreptate si sa vina pana vineri.
Acum mai am o nelamurire....(sincer n-am luat nici o amenda de cand s-a bagat sistemul cu puncte)....deci 4 puncte penalizare....cat inseamna ...ca bani? Ma gandesc ca daca totusi nu vine posta...ma duc la dealer mai dau 70ron si mai prelungesc 30zile nr rosii. Dar as vrea sa stiu cat inseamna alea 4 puncte. ps. desi acum am dovada valabila pana pe 14, am si placutele ...merg in continuare cu nr rosii, din 2 motive: 1. actualele nr rosii sunt valabile pana pe 16.08 2. la astea rosii nu trebe sa platesc rovinieta...iar la alea definitive nu pot sa o platesc pt ca n-am talon si tanti de la benzinarie a zis ca nu pot plati rovinieta pe baza dovezii.
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Ce stiu eu este ca, un punct penalizare inseamna 10% din salariu minim pe economie, adica 60 de lei x 4 puncte inseamna 240 de lei. Stiu pe cineva cu numere provizorii care a vrut sa prelungeasca cu inca 30 de zile iar raspunsul a fost ca, nu se mai poate. Este posibil sa fie in altfel de situatie.
|
|
|
|