-Motorizari noi Logan si Sandero Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 985
|
Am vazut cateva stiri recente despre noile directive europene care vizeaza poluarea, plus vad ca pe zi ce trece pretul carburantului devine tot mai nesimtit, stau si ma intreb: pe cand motoare noi (gen 1.0 16V, 1.2 16V - eventual cu SVT) pentru Logan si Sandero, motoare care sa consume mai putin si sa polueze mai putin ?
ps. nu as vrea sa-mi iau teapa si sa-mi iau in vara asta Sandero(1.4) si apoi peste 1 an sa vad ca vin cei de la reno' cu o generatie noua de motorizari...intelegeti ideea ![]() Andrei, ceva informatii in directia asta ? Exemple: Mazda 2 1.2L 16V SVT Noul Ford Fiesta(Verve) sigur va avea motor cu SVT Opel au motorul TwinPort (nu stiu daca e cu SVT dar pare ff performant - cp, consum vs cilindree) ...etc. Last edited by bunicuta : 22nd May 2008 at 18:40 |
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Pai ar fi bine sa apara, nu de alta, dar ma uit la Renault Clio care e dotat cu 1.2 16V si consumul e mult mai mic decat la batranul 1.4 8V:
Urban 7,6 Extraurban 4,9 Mixt 5,9 Emisii CO2 (g/km) 139 ...mai ales ca eu vreau o masina cat mai economica in limita a maxim 8 - 9000 Km/an - rezulta ca e rentabil un motor pe benzina si nu unul diesel (la care amortizarea s-ar face cam in 5-6 ani la diferenta actuala de pret dintre benzina / motorina) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Motorul care e pe Clio de 1.2 16V are 75 CP si 105 Nm/4200 rot/min - e mai "lenes" ca asta de 1.4 de la Logan si Sandero, dar eu l-as prefera pentru consumul mai mic de combustibil, taxe mai mici...etc.
|
|
|
|
|
|
#8 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 07-17-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 56
|
Voi aveti o problema cu cele 16V . deaia nu mai poate omul circula cu masina ca, nu are 16V sa fim seriosi. Last edited by Stefan : 30th July 2008 at 18:43 |
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 11-19-06
Motorizare : 1.6 MPI
Varsta: 25
Posturi: 158
|
pai 16v inseamna un amestec mult mai bine facut,consum un pic mai mic la acelasi stil de condus,si power un pic mai mare...cand ii dai talpa
![]()
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 07-17-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 56
|
Power un pic mai mare nu e justificabil... Am condus O FABIA acum 2 zile al unui prieten care are motor RS... oameni buni acea masinuta care are cutie in 6 trepte , im momentul in care am dat trapta 2 si am accelerat am simtit senzatia aceea cand isi ia AVIONUL viteza pentru decolare INCREDIBIL!!! ce forta impunatoare poate sa aibe acel motor pe o masina asa mica
![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
|
Pe de alta parte dupa cum spunea si Cristi_Xp, motoarele in 16V cu 2 axuri cu came sunt mult mai eficiente, adica amestecul benzina - aer e mult mai bine dozat, rata de compresie e putin mai mare decat la cele 8V, datorita celor 4 supape (2 de admisie si 2 de evacuare) pe cilindru, motorul e mult mai elastic (poti merge linistit cu 50 km/h intr-a 5-a si cand calci pedala de acceleratie, motorul raspunde bine) Cam astea ar fi, si inca multe altele... ps. ceva noutati despre motorizari noi 1.2 16V, 1.4 16V ? (nu de alta, dar e posibil ca in 2009 sa imi iau un Sandero - dar doar cu aceste motorizari - in cel mai rau caz, daca se anuleaza taxa de prima inmatriculare unul de 1.6 16V - care inca nu e prezent pe Sandero) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 10-22-08
Motorizare : 1.6mpi
Varsta: 33
Posturi: 295
|
Principalul motiv pentru care un motor 16v este mai economic in oras, mai "elastic" cum spunea colegul de mai sus, este cuplul mai mare.
Cuplul este cel care se reflecta in consumul urban unde puterea este mai putin importanta (puterea se obtine la turatii mari deci in oras mai rar). Asta e principalul motiv pentru care diesel-urile sunt mult mai economice, cuplul mare care este esential la punerea masinii in miscare.
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-17-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 6
|
off topic. am si eu o mica intrebare maine ma duc sa dau comanda la un sandel preference....aveti idee in cat timp m-il da ?(bucuresti) multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
|
Eu l-am luat in 19 zile de la Adras Turda, Bucuresti. Nu cred ca are importanta la ce dealer faci comanda, este comuterizat pe tara, conteaza tipul, optionalele sau vopseaua masinii mai ales ca, dupa cat am inteles deocamdata fabrica este inchisa.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-17-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 6
|
am fost si l-am luat pe loc.....preference nu era pe stoc...asa ca am mai strans putin din curea si am luat laureate.....cred ca am facut o alegere buna.
|
|
|
|
|
|
#17 | |||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 11-25-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 1,493
|
Renault va produce la Piteşti şi Valladolid motoarele pentru noua generaţie Logan
|
|||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||