-Modificare cod rutier Legislatie Despre legi si discutii pe probleme juridice Modificare cod rutier - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Lucruri generale > Legislatie
Înregistrare Întrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Legislatie Despre legi si discutii pe probleme juridice

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Modificare cod rutier

Legislatie

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 25th March 2011, 09:36   #1
adi007
"Sandel" Junior

Data inscrierii: 05-26-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 100
adi007 is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit Modificare cod rutier

Citat:
Conform modificărilor aduse Legii 1995/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, următoarele fapte săvârşite de persoane fizice se vor pedepsi doar cu avertisment:

- Imposibilitatea înmânării actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, când participanţii la trafic nu deţin aceste documente în acel moment din motive obiective;
- Depăşirea cu maxim 20km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv;
- Conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10km/h sub limita minimă obligatorie;
- Nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers;
- Nerespectarea obligaţiei pasagerilor aflaţi într-un autovehicul de a purta în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate;
- Nerespectarea obligaţiei de a aplica semnul distinctiv pe autovehicule conduse de persoane care au mai puţin de un an vechime de la dobândirea permisului de conducere;
- Folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu execepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip “mâini libere”;

Potrivit legii, amenda se aplică numai după ce anterior a fost acordat un avertisment scris, iar avertismentul se anulează după şase luni, dacă şoferul nu mai comite nicio infracţiune.
sursa
lege
adi007 e offline   Reply With Quote
Vechi 25th March 2011, 14:35   #2
bunicuta
"Sandel" de 5 stele

bunicuta's Avatar

Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 985
bunicuta is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

E clar, suntem prea multi in tara asta...asa ca astia vor sa mai scada numarul populatiei...unele masuri sunt aberante: deci daca pe o portiune de drum cu limita de viteza de 50 Km/h circul cu 70 Km/h nu primesc amenda...sau poate pot circula cu 80 Km/h (acei 10 Km toleranta)
Problema e ca nu mai e obligatorie semnalizarea la schimbarea directiei de mers...asta e absolut cretina...
bunicuta e offline   Reply With Quote
Vechi 25th March 2011, 16:34   #3
Goan
"Sandel" de 5 stele

Goan's Avatar

Data inscrierii: 11-25-08
Posturi: 1,493
Goan is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Eu cred ca un pic e si gresit inteleasa legea de mai sus.
Nu e ca AI VOIE, e ca primesti un avertisment si apoi la a doua abatere se sanctioneaza cu amenda.
Deci ilegal, tot e. Numai ca la romani daca nu-i pisti din prima nu inteleg de vorba buna
Goan e offline   Reply With Quote
Vechi 25th March 2011, 17:18   #4
Oliseh
"Sandel" de 5 stele

Oliseh's Avatar

Data inscrierii: 07-31-08
Motorizare : 1,4 MPI Laureat
Varsta: 33
Posturi: 594
Oliseh is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

" Imposibilitatea înmânării actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, când participanţii la trafic nu deţin aceste documente în acel moment din motive obiective;"
Eu am inteles ca numa la acesta se refera avertismentul scris.
Oliseh e offline   Reply With Quote
Vechi 25th March 2011, 17:19   #5
Goan
"Sandel" de 5 stele

Goan's Avatar

Data inscrierii: 11-25-08
Posturi: 1,493
Goan is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

Eh acuma si tu, doar is : si apoi enumerate

Citat:
"Eu nu propun eliminarea sancţiunilor, ci doar le dau un caracter educativ. Un conducător auto care nu a fost sancţionat niciodată şi este prins vorbind la telefonul mobil va primi doar un avertisment şi nu direct amendă. Acesta va fi penalizat la următoarea abatere, aceasta este diferenţa." a declarat pentru Capital senatorul PD-L.

E destul de clar ce zice...dar asta nu inseamna ca eu aprob asa ceva.
NU, eu zic ca deocamdata in Romania inca nu se poate face asa ceva.

Last edited by Goan : 25th March 2011 at 17:25 Motiv: Automerged Doublepost
Goan e offline   Reply With Quote
Vechi 25th March 2011, 20:25   #6
adi007
"Sandel" Junior

Data inscrierii: 05-26-08
Posturi: 100
adi007 is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Eu unu vad aceasta modificare daca se aproba , o masura bine venita .
De exemplu:-nu s-a intamplat niciodata sa uitati actele, stiai ca le ai in portofel (pleci pe o distantra mica)nu ai verificat ,a plecat nevasta cu masina si nu le-a mai pus la loc ?
-depasirea vitezei cu 20km/h chiar numai cu 50, 90, 100 mergeti ,nu pot sa cred , cand faci o depasire chiar pana in 110 o faceti.
-nesemnalizarea schimbarii directiei , eu nu am auzit ca cineva sa primeasca amenda .
-lipsa centurei, o pui pentru siguranta ta .
adi007 e offline   Reply With Quote
Raspunde

Sari la Forum

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off

Fus orar: GMT +3. Acum este 06:07.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Logan
Politica de Securitate Google