-Lumina la torpedou Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Varsta: 33
Posturi: 865
|
Am modelul Preference si din motive de neconceput,aceasta versiune vine fara iluminare la torpedou. Am facut rost de un intrerupator de la o Laguna,becul pot sa-l pun de la portbagaj,dar am cateva nelamuriri:
-de unde trag un fir (+) permanent? -de unde trag (-)? -daca le trag de la cdplayer,exista vreun risc de scurtcircuit/suprasolicitare/whatever? -e ok daca decojesc firele ca sa realizez legatura? -intrerupatorul cum e mai bine sa-l leg, la (+) sau la (-)?Sau nu conteaza? Am eu asa o idee,dar mi-am zis ca e mai bine sa intreb inainte sa fac ceva. Mersi pentru raspunsuri.
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
|
De obicei plusul se pune pe intrerupator. Parerea mea este ca pentru plus permanent poti dezizola firul de plus permanent al radiocd si eu cand mi-am montat senzorii de parcare am dezizolat firul de plus care alimenteaza becul de marsarier, dupa care l-am cositorit si izolat cu banda izolier. Minusul il iei de oriunde gasesti metal care are legatura cu coroseria, sunt o multime de gauri in suportul care tine bordul, poti baga un surub pe una din aceste gauri de care sa prinzi firul de minus. Pentru un consum cat mai scazut poti schimba becul cu un led si bineinteles rezistenta aferenta.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
eu n-as lua plusul permanent direct. as lua plusul temporizat de la plafoniera. doar pt cazul nefericit in care intrerupatorul se blocheaza inchis si becul ramane aprins in torpedou vreo 3-4 zile, adio baterie. si da, intrerupatorul sa fie pe plus.
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Cred ca o sa merg pe varianta de plus permanent,din simplul motiv ca este mai la indemana sa trag firul,decat de la plafoniera prin stalp.Si minusul va trebui sa-l trag de la cdplayer,pt. ca nu am vazut nici un surub prin torpedou ca sa-l pot desface si sa caut gauri in caroserie - nu mai e dacia mea veche 1310
- desi era mai simplu. Am doar 2 locase in torpedou, pt. suport bec si pt. intrerupator.Va trebui sa trag firele prin ele si doar cand sunt sigur ca e ok,o sa pot baga intrerupatorul - ca n-o sa mai pot scoate.Sigur ca vreau sa pun leduri,de aia nici nu caut suport pentru bec,ca in locul celui din portbagaj,as face iluminarea cu o banda de leduri,sa fie mai uniforma lumina. Aici insa iar e buba...Ciucul fiind mai provincial,nu gasesc leduri smd,de care as vrea...iar la treburile astea cu rezistente nu ma pricep.Aici va mai trebui sa ma mai documentez...ori fac o comanda online. Mersi pentru raspunsuri.
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
|
R=(Ua-Uc)/I (R - rezistenta ,Ua - tensiunea de alimentare ,Uc - tensiunea de alimentare a LED-ului , I - curentul LED-ului )
Deci mai sus ai modul de calcul al rezistentei. In functie de culoarea ledului difera consumul ledului si tensiunea de alimentare a acestuia. Daca luam un led care se alimenteaza la 2 V si consuma 20 de mA vom calcula rezistenta in felul urmator R=(14V-2V)/20mA=12V/20mA=0,6 kohm, asta inseamna o rezistenta de 600 de ohm si ca o protectie poti pune o rezistenta de 680 ohm. Ideea lui Seba este buna cu firul de plus dar, nu trebuie sa cobori din plafoniera ci sa-l iei de jos la iesirea din stalp. Gauri pentru minus sigur gasesti in dreptul volanului si in partea stanga a volanului sub bord. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Probabil va fi mai simplu daca voi face o comanda la colegul de forum care isi face reclama pe site.Mersi pentru raspunsuri.
|