-Intretinere auto-cosmetica & detailing Dacia Sandero : Intretinere
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero : Intretinere Totul despre intretinerea Daciei Sandero. Uleiuri sandero, filtre sandero, placute de frana sandero,consumabile sandero etc. |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 05-05-07
Motorizare : 1.6 16V
Varsta: 43
Posturi: 22
|
Avand ca scop informarea posesorilor de auto in legatura cu ingrijirea masinii, a cosmetizarii si intretinerii, va invit pe aceasta cale sa descoperiti tehnicile si sfaturile despre ceruire, polishare, spalarea corecta a autoturismului si multe altele, care sunt cuprinse in forumul de specialitate www.detailing-club.ro.
Va astept sa ne vizitati si sper , cu aceasta ocazie, sa putem fi de ajutor in ceea ce priveste intretinerea masinii dvs.
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Incepator
|
Tu iti speli corect masina? afla mai multe aici
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" Incepator
|
Salutare! Voi cum va pregatiti masina pentru sezonul rece?
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-18-09
Motorizare : reno'
Posturi: 479
|
eu i-am tras o ceara profesionala (doua rinduri) inainte de iarna si pina la primavara nu ii mai fac nimic.as pune protectii la muchiile aripii dar am inteles ca nu sunt inca de sandero.de stepway excludem din cauza pretului. de spalat o spal mai rar sa nu atraga atentia ca imediat se semneaza careva pe ea. am patit-o. dezavantajul e ca e inchisa la culoare masina (gris comette) si mizeria se cam vede imediat. gume o sa ii pun ca poate ma ajuta la drum lung si o mai ninge prin tara.
ma distreaza cei care pun cartoane la grila pe masinile astea noi! daca vad un sandero ii fac poza. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" Incepator
|
www.detailing-club.ro , clubul pasionatilor de detailing din Romania va ureaza tuturor membrilor club sandero Sarbatori Fericite si numai bucurii!
|
|
|
#11 | |||
|
"Sandel" Incepator
|
poate multi dintre posesorii de masini se intreaba "dar de ce sa dau cu ceara? ce avantaj imi ofera aceasta"?
raspunsul e cat se poate de simplu, pe langa efectul de protectie impotriva noxelor din aer, a oxidarii premature a vopselei, pe langa look-ul deosebit, mai exista unul, si anume efectul hidrofob. ce este acesta si cum se manifesta? va invit sa urmariti filmuletul de mai jos
masina a fost tratata cu poate una din cele mai bune produse, Swissvax Concorso iar acest filmulet a fost realizat la exact 8 zile de la aplicare...
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 08-18-09
Motorizare : 1.4
Posturi: 229
|
Foarte buna este si ceara solida de la Sonax:Sonax Xtreme HartWax(cod:216 200),150 ml costa cca 57 RON (am luat de la AutoVit).
Inainte foloseam ceara gel de la Arexons(se gasea la OMV/Petrom),se aplica usor,tot asa usor se curata,costa cca 20 RON/tubul de 200 ml marele avantaj fiind faptul ca se putea aplica si pe bandouri si componente de plastic nelasand urme albe.Nemai gasind ceara Arexons am trecut pe ceara lichida Sonax Profi HartWax (cod:301 300),flaconul de 1000 ml costand 85 RON.Se aplica usor,se curata usor,dar la atingerea accidentala a bandourilor si partilor din plastic raman urme albe ce se scot destul de greu... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" Incepator
|
hai sa vedem conditiile de cum trebuie aplicata ceara
si o alta chestiune pe care trebuie s-o cunoasteti; cum stim ca mai avem protectie pe masina?
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 08-18-09
Posturi: 229
|
Foarte bun forumul detailing-club.ro(pe care de fapt il stiu de ceva timp si sunt si inscris)...
Cristi41,nu am avut niciodata ocazia sa folosesc claybar,am gasit la AutoVit(la magazinul de la care cumpar produsele Sonax) un set claybar+quickdetailer SmartWax (produs in State) la cca 150 RON.Ce parere ai de aceasta marca?Au deschis un stand cu mai multe produse de la acest brand,am cumparat si eu un polish+wax special pentru jante aliaj. Multumesc! |
|
|
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" Incepator
|
sincer nu am informatii despre acest clay. dar sfatul meu este sa incerci un produs deja testat de colegii nostri din comunitatea detailing-club. clay-ul de la Sonus, inclusiv clay-lube aceiasi marca. rezultatele sunt excelente. amanunte gasesti pe forum.
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-21-09
Posturi: 178
|
daca tot e cineva care se pricepe, am si eu o intrebare.
am dat cu turtle wax in noiembrie anul trecut ca sa trec iarna. acum vreau sa dau iar, dar inca de atunci am mai atins pe plastice si am inca urme albe . cum le scot? am luat pt buza aia de deasupra capotei o solutie nemteasca (nush nume) nigrin. dar tot aiurea se vede, am dat banii de pomana. acum , de nervi, vreau sa imi cumpar alta("buza" adica) in culoarea caroseriei ca la ambiance. eu am sandelu' baza. ca in poza la azzuro. eu am fost multumit de turtle wax. e lichida. e intr-o sticla verde kawasaki. polishing wax parca. sunt in masina si mi-e lene sa merg sa citesc.
"Sunt eu un maniac? Probabil ca da, pentru ca-mi place sa-mi bag banii in masina mea..." Last edited by AG25FLI : 26th May 2010 at 21:35 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" Incepator
|
da...se intalneste frecvent aceasta problema, ba de la ceara, ba dupa un polish...
incearca IPA (alcool izopropilic) sau chiar guma de sters...da, nu radeti, dar este o solutie care a dat rezultate. uite aici
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" Incepator
|
baieti, si eu va multumesc pt ca va intereseaza si ca nu va tratati masina ca pe un simplu fier!
bafta!
|