Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubsandero.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubsandero au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubsandero nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubsandero (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubsandero (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
__________________________________________________ ________________________________
See more
See less

Motor 0.9 Tce - trepidatii si fum la prima pornire

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Motor 0.9 Tce - trepidatii si fum la prima pornire

    Salutare tuturor!

    Numele meu este Dan si sunt posesorul unui automobil Dacia Sandero Stepway II, an de fabricatie 2014 si motorizarea 0.9 Tce.

    Am urmatoarea problema cu masina:
    La ceva timp dupa achizitie, dimineata, la pornirile la rece (mai ales iarna), motorasul asta trepideaza si cateodata se balbaie foarte tare la acceleratie incat nu poti sa pleci cu ea din loc. Asta fara sa o lasi 1-2 minute sa se stabilizeze relantiul.

    Am fost cu ea la service dupa vreo 1.5 - 2 ani, ca de, era in garantie.
    Dupa 1-2 zile de stat in service, bineinteles ca baietii de la Meridian Sud au zis ca nu au gasit nici o problema la masina, ca totul este in regula.

    Pe moment m-am linistit si am zis ca asta e, motor in 3 cilindri, etc...

    La aproape 4 ani de la achizitie, problema nu a disparut, ba dimpotriva, acum la prima pornire la rece imi scoate si fum! Daca vreau sa plec cu ea imediat ce o pornesc. Dupa ce merg putin cu ea, fumul dispare, masina merge si trage normal! Mentionez ca nu am nici un bec aprins in bord, masina merge si consuma in parametri, nu sunt alte probleme in afara de cea de la pornire.

    Masina a iesit din garantie si ma gandesc sa fac putin tamtam pe la reprezentanta care m-a trimis la plimbare prima data.

    Voi ce parere aveti? Mai are cineva problema asta?

    Uleiul folosit este ELF 900 SXR 5W30, cum s-a pus si la reviziile facute la reprezentanta (desi 1 singura data au pus 10W40 daca tin bine minte).

    Astept parerile voastre.
    Multumesc!

  • #2
    Consumă ulei? sau nu se aud bolboroseli in vasul de expansiune?
    Nu mă cert niciodată cu oamenii proști; că mă pot trage în jos la nivelul lor și mă vor bate cu experiența!

    Comment


    • #3
      Salut!
      Ulei nu pare sa consume, o sa urmaresc mai atent totusi.
      I-am facut schimbul acum 30 de zile si nivelul era maxim, nu am completat deloc de la ultimul schimb.

      Comment


      • #4
        Despre pornitul la rece și ralantiul ezitant (care tinde să scadă) sunt multiple povești la 0.9 TCe. Șoferii turează puțin motorul la pornire. Dar nu am auzit să se raporteze o degradare suplimentară mai gravă de atât. Nu fum. S-ar putea să fie o problemă suplimentară apărută fără legătură cu trepidațiile. De data asta chiar trebuie să mergi în service. Existența fumului (mai ales dacă reușești să îl și filmezi pe telefon și să-l arăți mecanicului) ar fi altceva. Sau este condens, în anotimpul rece. Nu este clar din comentariu dacă fumul iese acum, vara. Dacă este vara, atunci nu poate fi condens.

        Comment


        • #5
          Nu este vorba de condens, este fum negru.
          Cred ca reusesc sa il si filmez, se vede destul de clar.
          De exemplu azi dimineata nu a mai scos la pornire si nici nu s-a balbait motorul.
          In schimb a scos dupa vreo 5-6 minute de mers pe sosea. Eram in spatele sotiei si la un moment dat a accelerat mai tare si atunci a scos un norisor de fum negru.

          Am mai gasit chestia asta pe forum reno:
          "La pornire,pana temperatura motorului atinge valoarea optima de functionare,se elimina prin esapament gaze/funingine care nu au fost "arse" de toba catalitica."

          Ce e drept este ca sotia a mers o perioada buna de timp pe o ruta destul de aglomerata, fapt ce nu i-a permis sa tureze cum trebuie motorul. Doar 1-2-3 si opriri foarte dese. De, mers in coloana... Acum si-a schimbat traseul si i-am recomandat sa schimbe vitezele intre 3000-3500 rpm, iar turatia de croaziera sa fie de minim 2000 rpm.

          Totusi am sa fac o programare pentru o constatare, la reprezentanta, sa fiu sigur.

          Multumesc!

          Comment


          • #6
            Tocmai mi-am dat seama de o chestie, dar nu stiu exact cat de importanta este.
            Primele doua schimburi de ulei au fost facute la reprezentanta si au folosit ulei ELF 10W40 Evolution 700.

            Urmatoarele doua schimburi le-am facut eu acasa, si am folosit ulei ELF 5W30 Evolution 900 SXR.

            Oare e posibil ca din cauza uleiului sa scoata fum? Repet, fumul este negricios.

            Am preferat sa folosesc 5W30 deoarece am vazut ca il recomanda mai multa lume pe forumuri pentru motorul acesta iar in carnetul de garantie al masinii este recomandat 10W40 sau 5W30, cel din urma fiind recomandat si pentru temperaturi de -25 grade celsius (in acelasi carnet de garantie).

            Ce parere aveti?

            Comment


            • #7
              am folosi de mai multe ori ELF 5W30 Evolution 900 SXR e un ulei f bun. La o masina noua ca scoate fum nu ar trebui sa aiba legatura cu uleiul.

              Comment


              • #8
                La motoarele pe benzină, prezenţa fumului negru la eşapament ne arată că raportul aer/benzină nu este corect. Dacă verificăm şi bujiile vom constata pe ele un strat de fum negru, deci lipsa de aer este certă. Fumul negru indică utilizarea unui combustibil cu impurităţi sau un amestec bogat. Se încep verificările cu elementul filtrului de aer. Dacă acesta nu este schimbat la timp şi se îmbâcseşte cu praf, poate fi una din cauzele arderii incomplete a unei cantităţi de combustibil care apoi se elimină prin eşapament.

                Fumul albastru
                Ne indică un consum mare de ulei. Prima verificare, şi cea mai simplă, este a nivelului de ulei din baia motorului, cu ajutorul jojei de ulei. A doua verificare, la motoarele pe benzină, se face verificând bujiile, care pot fi ancrasate cu un strat de ulei ars. Dacă la verificarea nivelului de ulei cu joja găsim un nivel scăzut, acesta se poate datora segmenţilor uzaţi sau blocati care nu mai etanşează corespunzător şi uleiul ajunge în camera de ardere . Când consumul de ulei la un parcurs de 1.000 km depăşeşte un litru, motorul prezintă uzură ridicată şi trebuie dus la segmentat sau reparat.

                Fumul alb
                La pornirea şi funcţionarea motorului rece, prezenţa fumului alb nu este alarmantă. Dacă aceasta persistă şi cu motorul cald, trebuie să ne îngrijorăm. Se va verifica prima dată nivelul lichidului de răcire în vasul de expansiune şi aspectul (culoarea sa, care poate deveni maronie sau cărămizie), deoarece, în aceste cazuri, este vorba de deteriorarea calităţii acestuia prin garnitura de chiulasă care şi-apierdut etanşeitatea.
                Dacă aspectul lichidului de răcire nu s-a schimbat şi cantitatea care lipseşte din vasul de expansiune este mai mică de 0,5 litri, putem să-l completăm cu lichid de răcire de rezervă, cu aceeaşi densitate şi să ne continuăm deplasarea până la primul atelier service. Dacă aspectul s-a modificat, devenind cărămiziu şi spumant, înseamnă că garnitura de chiulasă a cedat.
                Nu mă cert niciodată cu oamenii proști; că mă pot trage în jos la nivelul lor și mă vor bate cu experiența!

                Comment


                • #9
                  Multumesc pentru raspunsuri baieti!

                  Am sa postez aici imediat ce aflu care este sursa problemei.

                  Comment


                  • #10
                    Salut , am si eu un sandero 0.9 tce din 2015 si aveam aceasi problema ca si colegul si ceva in plus in cazul meu avand partial o explicatie.
                    Pe langa chestia cu fumul la mine la temperaturi sub 15 grade ami pleca fara acel soc automat tras adica turatia motorului nu mai statea la 1100 si pica foarte repede la 850 si evident motorul fiind inca rece ori murea motorul ori scadea undeva la 400 si ecu compensand pana la 1100 si tot asa pana se incalzea .
                    Eu suspectez calculatorul de injectie, o mapa proasta fiind problema la mine de unde si fumul negru la pornire + problemele cu relanti ul .
                    Legat de fumul negru eu am scapat de el punand mai putin ulei respectiv 4L la un schimb in loc de 4,1 cat cere motorul nu cred ca e asta rezolvarea problemei insist pe calculatorul de injectie dar acesta a fost cazul meu .

                    Comment


                    • #11
                      Posibil sa fie si motorasul pas cu pas problema nu neaparat ecu.
                      Danut

                      Comment


                      • #12
                        nu inteleg ce influenta sa aiba 100 g in plus de ulei? Ca sa intre uleiul in camera de ardere ar trebui sa ai probleme la motor in sensul ca segmentii de etansare dusi, insa asta se intalneste la motoare uzate cu sute de nii de km

                        Comment


                        • #13
                          @ascomp daca exista prea mult ulei in motor exista posibilitatea de a face prea multa presiune si uleiul sa urce in rampa pe langa segmenti si sa ajunga in camera de ardere si mai rau sa strice garnitura de chiuloasa(sunt doar presupuneri ,nu sunt de specialitate mecanic).Presiunea prea mare poate distruge si semeringuri si sa apara scurgeri(doar presupuneri nu sunt mecanic).Asa ca, daca fabricantul a hotarat un minim si un maxim de ulei(cca 1l diferenta),atunci ar trebui sa fie introdusa strict cantitatea de ulei care este scrisa in carte.
                          Danut

                          Comment


                          • #14
                            100 ml in plus - adica 3% nu face asa multa presiune incat sa scoata fum

                            un incorect amestec in camera de ardere insa da

                            Comment


                            • #15
                              Eu înclin să fiu de acord cu ascomp aici. Dar nu din motive tehnice ci doar logice. Cât reprezintă acei 0.1 l pe jojă? Câțiva mm? Pentru că între min și max sunt parcă 2 cm. După cum știți, joja este foarte imprecisă. Cine poate să îmi spună că sârma aia când intră, intră mereu absolut la fel, iar uleiul lasă niște urme dubioase pe reperul de plastic cu o toleranță de zecimi de mm? Hai să fim serioși. După părerea mea, joja nu este un element precis. Cine vrea să stabilească nivelul precis al uleiului folosind joja se păcălește singur. Unde mai punem și cât de drept este drumul (cine folosește o nivelă pentru a verifica asfaltul?). Apoi mai este și procesul de măsurare. Când bagi joja atașată de capac, închizi capacul înfiletându-l sau doar îl apropii cât intră el dar fără să îl rotești? Toate aceste imperfecțiuni cresc imprecizia măsurării uleiului cu joja de ordinul mm-ilor. Dacă ești cu peste un deget peste nivelul max, atunci ai o problemă. Dar nu 1-2 mm sunt importanți la măsurarea cu joja.
                              Last edited by gecmc94; 30 June 2018, 14:21.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google