-Fara probleme Dacia Sandero : Probleme Tehnice
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero : Probleme Tehnice Probleme tehnice Dacia Sandero.Probleme motor Sandero,probleme cutie viteze Sandero,probleme ambreiaj Sandero,probleme frana Sandero,probleme bord Sandero |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 05-27-09
Motorizare : 1,6 MPI
Posturi: 2
|
Bai fratilor vad aici numai probleme - probleme, dar nu exista nici unul care sa nu sa vaite sau sa laude putin SANDELUL nostru autohton. Eu am unul din iulie 2008 si pana acum am 10500 Km. si nu am avut nici cea mai banala problema cu ea. Modelul este cel de 1,6 MPI, LAUREATE, si merge de te unge pe suflet. Daca tot ne ridicam cu pretentii ca nu bate , ca scartaie, ca are greierasi luati-va fratilor masina care indeplineste toate aceste cerinte. Problema stiti care e , nici o masina nu e perfecta indiferent de model, marca sau pret. Pararea mea e poate mai e si dupa noroc, si dupa cat de ' meseriasi' la volan suntem.
P.S. HAI BARCELONA. |
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 01-30-09
Motorizare : 1.6
Posturi: 67
|
din decembrie 2008 - 6500km fara probleme(nu se pune faptul ca mi-au furat capacele, mi-au spart oglinda, mi-au zghariat capota cu cheia cam atat pana acum )
aaaa, era sa uit, parbriz crapat in partea de sus pe mijloc la oglinda, dar nu stiu daca e din fabrica sau e de la pietricele(nu se vede nimic in zona unde e fisurat cam 20/25cm) deci daca nu pun la socoteala ghinioanele astea sunt foarte multumit de "El Torro" al meu Last edited by Dhampir : 28th May 2009 at 00:39 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-15-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 637
|
Mașina fără nicio problemă nu s-a inventat īncă și e firesc, de altfel, ca o ființă imperfectă să nu poată inventa o mașinărie perfectă. Că sunt mulțumit de cum se comportă mașina la peste 8000 km, pentru banii pe care i-am dat, că era loc de mai bine, da, astea se pot discuta.
Īn ziua īn care se va construi mașina fără nicio problemă, noțiunea de garanție va deveni desuetă și de povestit nepoților.
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 10-16-08
Motorizare : 1.6
Posturi: 125
|
Mai am o suta de km si fac 10000 din ,,ianuarie"...si sunt multumit de ea .Intrebare: voi nu circulati cu masinile ?? 10000 km pe an???? Pai daca la mine in 4 luni si 10 mii nu a cazut nimic se poate spune ca este o masina buna sau ,,sunt eu un norocos"
... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-21-08
Motorizare : 1.4 Mpi
Posturi: 435
|
Ma alatur si eu.
7500 km aproape 1 an. Fara probleme tehnice. Greierasi una alta ..... "asa fac toate" d fapt nici deia nu am decat 1 ratacit in portiera.p.s chiar trebuia un topic de genul, viitori posesori daca citesc sectiunea "probleme tehnice" regreta ca au laut sandel... pana fac cativa km cu el ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
la 7500km/an, ma mir ca mai scrieti cat de buna e masina...
![]() vorbim de la 20-30000 incolo. daca nici atunci nu aveti greierasi cat pe 3 ha de teren arabil, nu ploua in ea, nu a facut rugina, nu ati schimbat nu stiu ce simeringuri/inioane, pompe si alte bazaconii, atunci puteti spune ca e o masina buna. fara suparare, cu dacia 1300 faceam 10000km in mai putin de un an pana sa schimb platinile, curatat carburator, etc...si aia n-o consideram o masina "buna". la 9000 de euro fata de 200 de euro, cred ca trebuie sa ai si pretentii, nu?
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Masina este a tatalui a mers cu ea in 8 luni cat am mers eu in 2 de cand am permis. De aceea sunt atatia km. Acum 2 luni erau 3500. Nu am spus ca este o masina buna/rea.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,084
|
Maniac_user, daca aproape intr-un an nu am pus decat benzina, ce pot spune decat ca, nu am avut nici cea mai mica problema.
SERGHEI intr-adevar 10000 in 11 luni este putin dar, serviciul este foarte aproape de casa, iar masina o folosesc decat la cumparaturi sau in weekend. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Posturi: 865
|
Eu ce sa zic,din 25 iulie am facut doar 5000 km...haha,normal ca nu am nimic de reprosat!
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 03-26-09
Motorizare : -
Varsta: 24
Posturi: 60
|
Seara buna. Se poate lejer observa ca aici scriu persoanele care se "cearta"(a se intelege discuta) toata ziulica pe forumul asta, cei care practic il constituie. Ma bucur ca va merg de minune masinile, sper ca si a mea sa mearga bine si sa nu aibe nicio problema. Sincer sa spun eu nici nu stiu cat de mult voi folosi masina, sper ca foarte mult. In principiu, nu am nevoie de masina => km putini, pe care Seba ii condamna, dar vreau confortul unei masini => o iau doar ca sa ard banii, metaforic vorbind, sa nu mai zic "daca aveam acuma masina" si sa ma bucur de toate drumurile construite in lumea intreaga. Si nu spun ca "la cati bani dau pe ea", pentru ca Doamne-ajuta, va fi un Prestige, deci papa banuti bine, dar consider ca isi va scoate banii prin satisfactia de a o avea la discretia mea la orice ora.
Asa ca, drum intins si numai de bine. Valentin Last edited by vasiabikeru : 28th May 2009 at 21:31 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Bine ai venit valentin cu cati mai putini km pe an cu atat rezista "mai bine" poate odata ce`ti faci treaba cu ea oricand ai nevoie si nu faci f multi km este nemaipomenit, iar daca te hotarasti sa o vinzi ai avantajul km in numar mic.
![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
|
. Dmn Seba eu consider ca pentru o masina, sa-i pui o eticheta de ,,buna,, trebuie sa faci in jur de 100000 de km, in 20-30000 de km, abia ii faci rodajul, de proasta da, ii poti pune eticheta mult mai repede. Dacia 1300 a fost o masina foarte buna la timpul ei, cu ultima am avut 130000 de km fara reparatii la motor, cutie, caroserie. Conteaza foarte mult ca masina s-o ai de noua, sa o conduci personal, si sa fie bine intretinuta. |
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#16 |
|
Super Moderator
|
corect, Marian, de aia am si zis ca e un pic prea devreme sa spunem ca la 7000km intr-un an, masina e o masina buna. aia 20-30000 au fost un exemplu tinand cont ca din ce-am citit pe loganclub in 2 ani de zile, cam dupa 20000 incep neplacerile. acum unii ori nu mai pot de grija masinii, ori unele au probleme. eu personal am facut cu loganul 54000km si n-am avut nici o problema din cele descrise de majoritatea userilor dupa 10000km. poate am avut si bafta de masina buna, poate nu aud eu orice zgomot (desi in masina altora, le aud, vai-vai
cat de bine le sud si le simt ca "joaca ceva"); am prieteni cu loganuri care dupa 100000km au schimbat doar niste capeti de bara si rulmentii si masinile alea isi iau "omorul" zilnic, adica mers cu schimbari dupa 6000rpm si participari in campionatul judeteam de raliuri, alergate pe circuit, gropi, etc...poate si ei au avut noroc, nu stiu...daca e sa ne luam dupa forumuri, nu exista masini bune ideea e ca trebuie sa treaca ceva kilometrii si timp peste masina ca sa poti spune ca-i ok, pe cand ca sa zici ca-i rea poti spune dupa primul kilometru. mi-ar placea sa cred ca sandero o sa se comporta la fel de bine ca loganul, de dorit ar fi sa fie ceva mai bun, dar realist vorbind, masina asamblata in aceeasi fabrica, cu aceleasi componente, de catre aceeasi oameni, are toate sansele sa se comporte ca fratele de uzina. asta nu e rau, in principiu, ce ma ingrijoreaza e ca am vazut clar diferente de calitate intre loganurile 2005-2006 si cele 2008-2009, aici e hiba celor de la dacia. dar in principiu sunt masini ok. exceptii sunt si-n bine si-n rau, ramane de vazut in timp cum se vor comporta. cum am ami zis, sper ca cel putin la fel de bine ca loganul. de dorit, ca loganurile din 2005-2006 ![]()
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Este corect ce spui, Many a pus corect titlul acestui threads ,,fara probleme,,, cat de buna va fi ramane de vazut iar in ceea ce priveste; plasticurile, cum trage motorul, ca se misca schimbatorul si alte nemultumiri din dotarea masinii, acestea nu cred ca isi au locul pentru ca, oricare dintre noi am vazut masina si am facut un drive-test pana sa o cumparam. Deci sa nu se inteleaga gresit, nu vorbesc despre problemele aparute dupa cumpararea masinii, este foarte bine fie cunoscute de catre noi toti, mai ales daca aflam cum au fost remediate acele probleme.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 11-25-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 1,493
|
Seba asa in mare, poti sa ne dai o lista cu diferentele care crezi tu ca sunt intre cele doua editii (2005-2006 si 2008-2009) ?
Sa stim asa informativ cam ce s-a schimbat. Asa cum ai spus Sandero este "surioara" mica a Logan-ului si ambele cu acceasi "mama". Cum ce iese din pisica, soareci mānca... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Super Moderator
|
din ce-am vazut eu, imbinarile se faceau nu cu alte materiale, dar cu ceva mai multa grija la inceput. au aparut din loc in loc, mai ales pe unde nu se vede, suruburi lipsa. de exemplu la borduri, unde fixarea trebuie sa se faca normal cu 4 suruburi, se folosesc 2, ca tine si asa, ce-i drept, imbinarile plansei de bord cu captuseala stalpilor oblici ai parbrizului, problemele cunoasucte cu gunoiul ala de simering de la distributie, greierasii sunt la ordinea zilei, deci nu stiu daca mai are rost sa-i pomenesc
, apoi rugina sub chedere sau in ambutisarile aripilor, triplele spate care fura curent de la frana si dau la ceata, ambreiaje care zdrangane, injectoarele si pompele de injectie delphi la dizale, senzorul de turatie care se imbacseste, motorasul pas cu pas de la clapeta de acceleratie, casetele de directie la masinile fara servo. astea sunt hibe aparute in general dupa 30000km. poate multi din cei cu loganuri din 2005-2006 le-u semnalat in 2008 ca atunci au facut kilometrii repsectivi, asta nu mai pot sa spun. ce am vazut clar la borduri si la unele imbinari, e asamblarea gen "las' ca merge si-asa"...nu pot sa zic ca cele enumerate mai sus sunt grave, cu exceptia ruginii (problema rezolvata de dacia prin rechemarea intregului lotu de fabricatie in service), a distributiei (care si aia din cate stiu a fost rezolvata) si a injectoarelor/pompelor de injectie de dci (aici e de acuzat si calitatea motorinei). ce am mai observat, ph2 care are interior de sandero e mai predispus la greierasi decat ph1 cu interiorul ala, sa zicem "spartan" ; a, era sa uit, o alta metoda de rezolvare a problemelor la dacia si de reducere a costurilor in acelasi timp e sa se renunte la gadgeturi sau la dotari, pastrand sau chiar crescand pretul de vanzare al masinii. de exemplu, s-a renuntat la consumul instant, butoanele de geam cu impuls, bara antiruliu, reglajul lombar al scaunului soferului...in conditiile in care din 2004 pana in 2009 pretul masinii a crescut. acum vad ca sandero 1.6 se bate ca pret cu clio3 1.4_16v si dotari cat sandero si logan la un loc...ori clio3, la materiale, motorizare, tinuta de drum, dotari, performante, chiar si fiabilitate, cu scuzele de rigoare daca se simte cineva jignit, bate la curu' gol un sandero. ma rog, asta e alta problema, revenind la subiect, repet, nu cred ca sandero va fi mai prost sau mai bun decat un logan de aceeasi generatie, am senzatia ca daca fac raportul vanzari/probleme la ambele masini, iese cam acelasi lucru. tot o senzatie e ca in 2005 se faceau loganuri o idee mai bune,dar mai ieftine decat aceeasi varianta de echipare de acum.
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 10-05-08
Motorizare : 1.6 mpi
Posturi: 168
|
Si a mea si-a revenit si nu mai imi da batai de cap. Sper sa nu mai am probleme cu ea ca destule am avut, cred eu am avut cele mai multe dintre toti pana acum. Cred ca aceea a fost perioada critica si acum s-a "vindecat". In sfarsit a venit si ziua in care sa spun ca sunt multumit de ea. Am 10.000 de km facuti pe drumuri de toate felurile, unele extrem de rele si a facut fata cu brio. Sunt curios la revizie daca va fi "cuminte". Acum am o singura problema la ea...imi joaca tetiera de la scaunul soferului pt ca nu sta fixata. Sper sa o pot rezolva si asta. Drumuri bune si noroc!
|
|
|
|